Mít 4 děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Evik76
8.8.13 19:43

mít 4 dítě???

Ahojky maminy,,mám na vás dotaz,,potřebuji to vidět z jiného pohledu,,je mi 37 let manžovi 45 let,,jsme spolu necelých 17 let,,máme 3 děti,,syny,15 a 9 let a dcerku 4 roky,,jak vás asi napadne do třetího jsme šli protože jsem toužila po holčičce a trvalo mi 2 roky ukecat manžela,,ale nakonec svolil že to ještě jednou zkusíme,,a vyšlo to,,já řekla že když to bude holka už žádný chtít nebudu,,ale co se narodila malá vše se ve mně změnilo a já bych strašně moc chtěla ještě jedno mimí,,možná je to i tím že velký jde na střední a téměř mně nepotřebuje a mně to příjde líto,,pro mně jsou děti vše,,manžel ale už nechce ani slyšet,,ani po dobrém ani po zlém,,přitom nikdy se nemusel starat,,vše zařizuju já, starám se já atd,,doma má perfktní servis,,tvrdí že by jsme to nezvládly,,co myslíte,,máte radu jak ho přesvědčit?? a jinak máme barák,,každé z dětí má svůj pokoj, mi ložnici normálně,,atd,,děti mají vše počítala jsem že by nám po všech odečtech kdyby jsem měla čtvrtý zbylo cca 20 tis, jako na jídlo,,myslíte že je to málo? nejsme náročný,,

• Citovat
  • Upravit
34473
8.8.13 19:50

No upřímně si myslim že 3 děti pro naplnění mateřský touhy bohatě stačí a pokud manžel další nechce, tak bych ho do toho netlačila. Představ si, že by to bylo naopak a jak by ti bylo kdyby to na tebe zkoušel po dobrém i po zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
8.8.13 19:59

Hlavně manžela do ničeho nenuť. Na tohle musíte být dva a když jeden nechce, nelze s tím nic dělat. Popravdě, mé máme bylo 38 let, když jsem se narodila a každý druhý povídal, jakou to má hezkou vnučku :roll:. Si vem, jak bude kočárek vypadat u tvého manžela v jeho 45 letech. Mému muži je letos 40 let a jeden z mnoha důvodů, proč budu mít jen jedno dítě je jeho věk. Nechci, aby mu někdo říkal, jak hezké má vnouče či vnučku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evik76
8.8.13 20:00

No já vím že pro spoustu žen je 3 moc,,pro některé dokonce i dvě či jedno,,to je právě to, že každá jsme v tomhle jiná,,já děti miluju a vychovávám z nich slušný chytrý lidi,,kluk prošel zakládkou s vyznamenáním druhý kluk je zatim to stejné,,znám mamky co mají i víc než 4 ale nestarají se,,jen si je dělají,,to já rozhodně nejsem,,jen prostě toužim ještě po jednom mrněti,,ale díky za názor..

• Citovat
  • Upravit
Evik76
8.8.13 20:03

Maritimka,,no mi vypadáme oba podstatně mladší než je náš věk :D,,ale vím co chceš říct,,noo zatím jste tu proti,,škoda,,snad se objeví mamina co mně pochopí :-)

• Citovat
  • Upravit
7449
8.8.13 20:04
@Evik76 píše:
No já vím že pro spoustu žen je 3 moc,,pro některé dokonce i dvě či jedno,,to je právě to, že každá jsme v tomhle jiná,,já děti miluju a vychovávám z nich slušný chytrý lidi,,kluk prošel zakládkou s vyznamenáním druhý kluk je zatim to stejné,,znám mamky co mají i víc než 4 ale nestarají se,,jen si je dělají,,to já rozhodně nejsem,,jen prostě toužim ještě po jednom mrněti,,ale díky za názor..

Pokud tvůj manžel už nechce, už na to třetí jsi ho musela „ukecávat“, tak já už bych do dalšího nešla. Si vem, jak by bylo tobě v jeho pozici - 45 let, 3 děti, z toho jedno ještě nesamostatné. Pracuješ, chceš si taky odpočinout, těšíš se, až budou děti samostatné a ono ejhle - tvá žena chce další dítě, o které se musíš dalších dejme tomu 7 let intenzivně starat, než se o sebe alespoň na půl dne sám postará. Při představě, chlapovi bude nějakých +/- 53 let, až bude mít klid. A to že se teď nestará - o tom to není, že se nestará. Ale děti doma má, je s nima v kontaktu a možná mu kontakt se třemi dětmi bohatě stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
8.8.13 20:05
@Evik76 píše:
Maritimka,,no mi vypadáme oba podstatně mladší než je náš věk :D,,ale vím co chceš říct,,noo zatím jste tu proti,,škoda,,snad se objeví mamina co mně pochopí :-)

Určitě se tu najde nějaká mamina, která tě pochopí. I já tě chápu, že máš tak silný mateřský pud, že chceš další dítě. To já chápu, do jisté míry obdivuju, když už tři děti máš, ale spíš se na to koukám z pohledu tvého muže, který další dítko nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.8.13 20:07

Třeba se tvůj manžel taky těší, až se mu z matky malých dětí vrátí zase partnerka a milenka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
8.8.13 20:07

Uvidíš, myslím, že až se těhotenství potvrdí, že budeš smýšlet možná trošinku jinak, třeba víc jako tvůj manžel :) vždycky je jiný co kdyby než reál. Já být tebou do toho jdu, když máte na děti místo, proč ne.

Příspěvek upraven 08.08.13 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.8.13 20:08

Eviku, my máme čtyři děti… dvě už velké a dvě prťata… třetí má 5 let a čtvrtá 2 roky… měla jsem je v 37 a 40 letech… neměnila bych… je to fajn, ta nejmladší aspoň není jako jedináček, ale holky jsou parádní parťačky (někdy teda spíš likvidační komando), ale zabaví se spolu a jsme moc rádi, že je máme…
Ale rozhodnutí jít do toho ještě jednou a naposled bylo společné, řekli jsme si s manželem, že to zkusíme… a ono to vyšlo… 20 tisíc na jídlo a spol. je myslím v pohodě, v tomto směru bych se finanční stránkou nenechala zviklat… ale asi by chtělo, aby souhlasil i manžel… přece jen se ho to bude týkat taky…
Můj názor je ten, že byste to určitě zvládli… ale já do toho nemám co mluvit… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58837

Mám 4 děti a tvoji touhu naprosto chápu.
Zkus se manžela zeptat na důvody proč další nechce :nevim: Ale pokud už byla těžká domluva na třetí dítě, tak bych to moc neviděla, že bude ještě nějaké chtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evik76
@maritimka píše:
Určitě se tu najde nějaká mamina, která tě pochopí. I já tě chápu, že máš tak silný mateřský pud, že chceš další dítě. To já chápu, do jisté míry obdivuju, když už tři děti máš, ale spíš se na to koukám z pohledu tvého muže, který další dítko nechce…

jj ja vím,,a myslíš to určitě dobře,,akorát nebudu dávat číst tvůj příspěvek manželovi.. :D

• Citovat
  • Upravit
29350
@terien píše:
Třeba se tvůj manžel taky těší, až se mu z matky malých dětí vrátí zase partnerka a milenka…

a ono se to snad nějak vzájemně vylučuje? :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evik76
8.8.13 20:15
@Regina Hero píše:
Eviku, my máme čtyři děti… dvě už velké a dvě prťata… třetí má 5 let a čtvrtá 2 roky… měla jsem je v 37 a 40 letech… neměnila bych… je to fajn, ta nejmladší aspoň není jako jedináček, ale holky jsou parádní parťačky (někdy teda spíš likvidační komando), ale zabaví se spolu a jsme moc rádi, že je máme…
Ale rozhodnutí jít do toho ještě jednou a naposled bylo společné, řekli jsme si s manželem, že to zkusíme… a ono to vyšlo… 20 tisíc na jídlo a spol. je myslím v pohodě, v tomto směru bych se finanční stránkou nenechala zviklat… ale asi by chtělo, aby souhlasil i manžel… přece jen se ho to bude týkat taky…
Můj názor je ten, že byste to určitě zvládli… ale já do toho nemám co mluvit… ;)

jéé děkuju,,konečně mně někdo chápe:-) taky si myslím že 20tis,,neni na jídlo málo,,ale manža to furt předhazuje tak,,že větší děti větší nároky atd,,i když jsem mu řekla že než to poslední bude mít nějaký větší nároky tak to první už bude chodit do práce a možná ani nebude už doma,,on to říká jako jediný argument,,nevím,,děti mu nevadí,,máme jich tu vlastně vždy víc bydlíme v horách a sousdi mají dva kluky a další taky a jelikož mi jsme uprostřed všech a máme největší zahradu pořád nás nějaký děti běhají,,nevadí mu to,,ale děkuju za tvůj příspěvek nepřipadám si jak „,mimoň“ :D

• Citovat
  • Upravit
Evik76
8.8.13 20:17
@tezi píše:
Mám 4 děti a tvoji touhu naprosto chápu.
Zkus se manžela zeptat na důvody proč další nechce :nevim: Ale pokud už byla těžká domluva na třetí dítě, tak bych to moc neviděla, že bude ještě nějaké chtít

děkuju že mně chápeš,,jako důvody uvádí neustále finannce..tak nevim :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí