Mít 4 děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1963
9.8.13 14:55
@Evik76 píše:
Ty joo děkuju zvedla si mi náladu,,jsem se cítila jak mimoň) jj máš hodně maličké děti to máš můj obdiv takhle rychle je mít třeba za sebou, nevim jestli bych dala:-) ale asi joo nu což:-) jinak ano právě že jeden je skoro dospělý už a malé jsou 4 roky nž by se něco narodilo šla by pomalu do školy a já bch si užívala mimí,,vlastně jsem to tak ale mněla vždy že na mimí byl čásek,,jsem ráda že tu někdo chápe tu touhu, já si nevybrala že chci být taková, prostě jsem děti miluju a mněla bych jich třeba 10,,no u nás Manžel nejdřív že néé,,pak no tak uvidíme později,,a ted zase že néé kvůli financím,,tak já opravdu nevím,,pořád doufám že ho ještě zlomim,,ale nemám už moc času:-( tobě to každopádně přeju :kytka:

jooo to já si taky všude připadám jak mimoň i stěma třema aještě kdyby jsme čekali 4té… :) ale na lidi kašlu..nikomu do toho nic není…jo jo jsou ještě malí…ale já jsem spokojená…zase jsem ráda že jsou k sobě věkově blízko…obojí má své výhody i nevýhody… :) finance to věčný problém asi u většiny…jak říkám máme tak nějak průměr a myslím že žijem uplně normálně…není sice každý rok dovolená u moře ale to není zas taková tragedie…letos bohužel nebyla žádná..manžel nastoupil do nové práce tak nebylo kdy…muj chlap jediné co řešil bylo co by jsme pořídila za auto…to byla jeho první reakce… :) přesně jak píšeš…taky děti miluju..a být boháč mám jich klidně taky 10…vždyť je to to nejkrásnější co muže být a jednou budou mít jen sami sebe tak ať je jich radši víc… ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
9.8.13 15:00
@CokeLady píše:
Nechi aby to vyznělo nějak útočně, ale přijdeš mi zoufalá. Vzhlédla ses v plínkách a kašičkách a tomu jsi vlastně věnovala celý život, děti odrůstají a nepotřebují Tě a Ty jsi zjistila, že Tě vlastně naplňovaly jen ty děti a němáš se k čemu dalšímu upnout. Chtěla bys, aby zase další dítě Tě potřebovalo, aby ses mohla o koho starat. Ale takhle to nejde do vždycky… i to poslední jednou odroste a odejde z domova a Ty v něm s manželem zůstaneš sama. Musíš mít vlastní život, vlastní záliby. Dát dětem prostor, manžel má kluky na auta a Ty bys chtěla další miminko pro svoje potěšení, abys nebyla sama a mohl na Tvé péči být zase někdo závislý. Tvůj manžel má myslím si oprávněný stop-stav a Ty by sis měla utřídit v hlavě, proč další dítě chceš. Přijde mi, že tím zakrýváš jen fakt, že děti jsou ne to hlavní, ale jediné v Tvém životě… že se jinak nemáš k čemu upnout, k práci, která by Tě bavila, ke koníčku, ke kamarádům… takový mám pocit z Tvých příspěvků.

a je špatné mít v životě jen děti…?!! možná že kdyby bylo na světě víc takových lidí bylo by líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
9.8.13 15:12
@SKYTULE píše:
a je špatné mít v životě jen děti…?!! možná že kdyby bylo na světě víc takových lidí bylo by líp…

Je to hodně smutné, mít v životě jen děti. Co když odejdou? Budeš si ve 40ti dělat mimino jen pro svou zábavu, protože tě v životě nic jiného nenaplňuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
9.8.13 15:16
@SKYTULE píše:
a je špatné mít v životě jen děti…?!! možná že kdyby bylo na světě víc takových lidí bylo by líp…

Ještě jsem chtěla napsat - kdyby takových, co mají jedinou starost na světě děti bylo víc, tak zde žijeme jako v Číně-venkov, Indii a Africe - tam je jediná starost plodit děti a pokud možno pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
9.8.13 15:21

Nevím jestli v 50sáti budu mít myšlenky na dítě…ve 40ceti asi taky ne..ale pokud má někdo věk, finance, zdraví a v tuhle chvíli ho to naplňuje proč ne…? Zakladatelka neříkala nic o tom že by neměla jiné koníčky a že mateřství je jediná věc co jí naplňuje…prostě jen touží po miminku a řekla bych že se sem přišla vypovídat…já bych taky mimi ještě brala…a není to proto že bych se jinak nudila a neměla pro co žít…mám spoustu i jiných zálib a jak děti odrostou budu mít zas jiné možnosti atd.ale v tuhle chvíli mě v mých 28mi letech mateřství naplňuje tak proč ne… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
9.8.13 15:22
@maritimka píše:
Ještě jsem chtěla napsat - kdyby takových, co mají jedinou starost na světě děti bylo víc, tak zde žijeme jako v Číně-venkov, Indii a Africe - tam je jediná starost plodit děti a pokud možno pracovat…

nemyslela jsem to tak doslova… ;) špatně jsem se vyjádřila… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evik76
9.8.13 15:24
@maritimka píše:
Hlavně netlač a neber to jako „mínus“ při hádkách či nějakých problémech doma. Hlavně mu to nepředhazuj, jako jeho chybu, jeho problém, že máte „jen“ 3 děti, že on čtvrté nechtěl… Ono by ti asi taky nebylo příjemné, kdyby ti při nějakém problému říkal, že jsi si 3. (nebo i 4.) dítě vydyndala.
Zkus se o tom s ním pobavit, jestli se bojí financí, dejte čísla na papír. Musí ti také říct, kde se bere jeho smýšlení o financí, jestli třeba v práci neočekává nějaký problém (i kdyby za pár měsíců či let). Možná se bojí svého věku, že by mimino nezvládl (i když píšeš, že se „nestará“, stejně - je to jeho dítě a občas se přeci postará, přebalí, pochová, zabaví)… Hlavně si nedělej dítě na truc - ty spokojená s miminem a v chlapovi to bude hlodat, dokud nebouche (ať už sám od sebe a nebo bouchne dveřma…)

tak natruc by jsem si ho nedělala, nechci mít dítě které by manžel vyloženě nechtěl, nebo neměl rád, to určitě néé,,jde jen o to přsvědčit ho že se bojí zbytečně,,jenže nevím jak, jak o tom začnu mluvit řekne prostě, chtěla si 3 a máš 3 děti další už by jsme nezvládly, a když se mu to snažím vysvětlit, tak jen,,no a co když třeba příjdu o práci,,nebo se mi něco stane,,nebo tohle nebo támhle to,,tak mu nato řeknu,,a co když tě konečně povýší, nebo vyhrajem ve sportce:-) on prostě vidí že se může stát jen něco špatného,,může se stát samozřejmě cokoliv, ale takhle uvažovat mi příjde dost scestné,,co když mně třeba zítra přejede autobus žéé, takových co KDYŽ může být spousta,,,

• Citovat
  • Upravit
7449
9.8.13 15:29

@SKYTULE Když tě mateřství naplňuje tak, že máš 3 děti ve 28 letech, tak proč ne. Ale máš k tomu chlapa, kterého to hřejmě naplňuje také, jinak by je s tebou neměl. Zakladatelka má touhu po 4.dítěti, ale už na 3.dítě musela chlapa ukecávat. Už jenom v tom „ukecávání“ bych si přišla hodně poníženě - buď bych na další dítě zapomněla a nebo šla o chlapa dál, ale určitě se neponižovala „ukecáváním“. Ale to je její věc. Nicméně z jejích příspěvků je ale znát, že tak touží po dítěti, že za chvilku „půjde přes mrtvoli“ a buď si dítě udělá s manželem „bez jeho vědomí“ a nebo další dítě mít nebude, ale chlapovi to bude vyčítat… Ukecávání a ponižování se je hrozná vlastnost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evik76
9.8.13 15:31
@CokeLady píše:
Nechi aby to vyznělo nějak útočně, ale přijdeš mi zoufalá. Vzhlédla ses v plínkách a kašičkách a tomu jsi vlastně věnovala celý život, děti odrůstají a nepotřebují Tě a Ty jsi zjistila, že Tě vlastně naplňovaly jen ty děti a němáš se k čemu dalšímu upnout. Chtěla bys, aby zase další dítě Tě potřebovalo, aby ses mohla o koho starat. Ale takhle to nejde do vždycky… i to poslední jednou odroste a odejde z domova a Ty v něm s manželem zůstaneš sama. Musíš mít vlastní život, vlastní záliby. Dát dětem prostor, manžel má kluky na auta a Ty bys chtěla další miminko pro svoje potěšení, abys nebyla sama a mohl na Tvé péči být zase někdo závislý. Tvůj manžel má myslím si oprávněný stop-stav a Ty by sis měla utřídit v hlavě, proč další dítě chceš. Přijde mi, že tím zakrýváš jen fakt, že děti jsou ne to hlavní, ale jediné v Tvém životě… že se jinak nemáš k čemu upnout, k práci, která by Tě bavila, ke koníčku, ke kamarádům… takový mám pocit z Tvých příspěvků.

je to tvůj názor, nebudu ti ho brát, máš na něj právo,,a nebudu tě přesvědčovat o opaku,,já vím jak to mám,,kamaradů mám spoustu,,chodím s nimi na večeři,,na kávu,,před urazem i zacvičit, myslím že má bohatý kulturní program,,s manželm jzdíme na muzikály,,o tom to prostě neni,,ale to ti nechci vysvětlovat, jak říkám neberu ti tvůj názor,,jediné v čm máš asi pravdu že v práci už se nijak realizovat nemůžu to jsem už asi propásla,,ale to mně opravdu netlačí, jsou tu jiné ženské co pro kariéru obětují rodiiný život a pak se v 50-ti chtají za hlavu,,ale to je zase jiná pohádka…

• Citovat
  • Upravit
Evik76
9.8.13 15:37
@maritimka píše:
@SKYTULE Když tě mateřství naplňuje tak, že máš 3 děti ve 28 letech, tak proč ne. Ale máš k tomu chlapa, kterého to hřejmě naplňuje také, jinak by je s tebou neměl. Zakladatelka má touhu po 4.dítěti, ale už na 3.dítě musela chlapa ukecávat. Už jenom v tom „ukecávání“ bych si přišla hodně poníženě - buď bych na další dítě zapomněla a nebo šla o chlapa dál, ale určitě se neponižovala „ukecáváním“. Ale to je její věc. Nicméně z jejích příspěvků je ale znát, že tak touží po dítěti, že za chvilku „půjde přes mrtvoli“ a buď si dítě udělá s manželem „bez jeho vědomí“ a nebo další dítě mít nebude, ale chlapovi to bude vyčítat… Ukecávání a ponižování se je hrozná vlastnost :zed:

ty joo tvé výroky jsem docela drsnéa zbytečně utočné :cert: jak jsem již psala předešlému příspěvku mám i jiné koníčky,,a já se rozhodně neponižovala,,„ukecáváním“ jsem myslela že jsem neřekla chdi třetí a mnaža tak jo jdem nato,,ale to,,že jsme se o tom prostě bavily déle,,kdyby ho nechtěl, neměla bych ho to je snad jasné,,nechápu proč mně soudíte já vás za vaše )pro mně hloupé) názory taky nesoudím je to vaše věc každý jsme jiný,,písla jsem sem pro radu né pro bič!! Děkuju

• Citovat
  • Upravit
7449
9.8.13 15:39
@Evik76 píše:
tak natruc by jsem si ho nedělala, nechci mít dítě které by manžel vyloženě nechtěl, nebo neměl rád, to určitě néé,,jde jen o to přsvědčit ho že se bojí zbytečně,,jenže nevím jak, jak o tom začnu mluvit řekne prostě, chtěla si 3 a máš 3 děti další už by jsme nezvládly, a když se mu to snažím vysvětlit, tak jen,,no a co když třeba příjdu o práci,,nebo se mi něco stane,,nebo tohle nebo támhle to,,tak mu nato řeknu,,a co když tě konečně povýší, nebo vyhrajem ve sportce:-) on prostě vidí že se může stát jen něco špatného,,může se stát samozřejmě cokoliv, ale takhle uvažovat mi příjde dost scestné,,co když mně třeba zítra přejede autobus žéé, takových co KDYŽ může být spousta,,,

Je mu 45 let a tyhle úvahy jsou naprosto normální. Když teď přijde o práci, bude mít malou šanci najít nějakou stejně dobře placenou, aby jste zvládli 4 děti (už 3 by byl asi problém). Když ti na rovinu řekne, že jsi chtěla 3 a máš 3, tak z toho už je znát, že tento stav se mu zas tak moc nelíbí. Tohle by neřekl ten, který by ty děti chtěl taky… Nevím, asi bych se trochu zamyslela, ale z toho, co píšeš mi přijde, že manžel byl smířený a těšíl se na 2 děti, ty jsi chtěla třetí, OK, máte třetí, ale 4.dítě už by bylo asi na manžela dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evik76
9.8.13 15:39
@SKYTULE píše:
Nevím jestli v 50sáti budu mít myšlenky na dítě…ve 40ceti asi taky ne..ale pokud má někdo věk, finance, zdraví a v tuhle chvíli ho to naplňuje proč ne…? Zakladatelka neříkala nic o tom že by neměla jiné koníčky a že mateřství je jediná věc co jí naplňuje…prostě jen touží po miminku a řekla bych že se sem přišla vypovídat…já bych taky mimi ještě brala…a není to proto že bych se jinak nudila a neměla pro co žít…mám spoustu i jiných zálib a jak děti odrostou budu mít zas jiné možnosti atd.ale v tuhle chvíli mě v mých 28mi letech mateřství naplňuje tak proč ne… :)

myslím ž jsi mně pochopila zcela tak, jak jsem to myslela :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7449
9.8.13 15:40
@Evik76 píše:
ty joo tvé výroky jsem docela drsnéa zbytečně utočné :cert: jak jsem již psala předešlému příspěvku mám i jiné koníčky,,a já se rozhodně neponižovala,,„ukecáváním“ jsem myslela že jsem neřekla chdi třetí a mnaža tak jo jdem nato,,ale to,,že jsme se o tom prostě bavily déle,,kdyby ho nechtěl, neměla bych ho to je snad jasné,,nechápu proč mně soudíte já vás za vaše )pro mně hloupé) názory taky nesoudím je to vaše věc každý jsme jiný,,písla jsem sem pro radu né pro bič!! Děkuju

„chtěla jsi 3, máš 3“ - tohle jsou slova tvého manžela, co jsi tu napsala. Nepřijde ti to jakože tvůj manžel je s tímto stavem jen smířen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
9.8.13 15:43

Každá jsme prostě jiná a každá to máme jinak…jsou mamči co maj jedno dítě, rychle utečou do práce, jsou ženy co nechtěj a nemají děti vůbec a jsou takové maminky co maj dětí víc a jsou prostě spokojené…bez stovky koníčků, každodenních kafíček s kamarádkama, nočními pařbiček, a nepotřebují k životu profesní kariéru..některé pro karieru udělají cokoli…nemyslím si že je někdo pro to jaký je špatný nebo dobrý..každý má svůj styl života…mě třeba vůbec nepřišlo že by Evik psala nějak fanaticky že nechce nic jiného než dítě…já takovou touhu měla při třetím ale přez mrtvoli jsem nešla… :) no ale to že si udělá dítě bez manželova vedomí…to jde..?! 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evik76
9.8.13 15:46
@maritimka píše:
„chtěla jsi 3, máš 3“ - tohle jsou slova tvého manžela, co jsi tu napsala. Nepřijde ti to jakože tvůj manžel je s tímto stavem jen smířen?

npříjde mi spousta věcí, víš asi takhle, ano ty vidíš jen co píšu nevíš jakým tonem to manžel řekl, v jaké situaci to řekl a hlavně ho vůbec neznáš,,nevíš jaký jéé a co jsme spolu prožily, tím chci říct že děláš závěry,,jen s písmenek,,což dost dobře nejde, proto jsem se taky přišla si o tom popovídat,,né to vyřešit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure