Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,jaký máte názor na více dětí?Máme už tři děti(9,5,2),teď jsem to nedostala,ale pořád doufám,že to dostanu,manžel by ještě jedno dítě chtěl,protože první dcera není jeho(ale ona to neví),pak máme spolu dva syny,on by chtěl ještě dceru svojí i když k mojí dceři má opravdu skvělí vztah a ona ho miluje(je pro ní skoro důležitější než já,on má jí za svou),ale já už další dítě nechci,3 děti mi stačí.Asi bych šla na potrat,ale on nechce. ![]()
Jejda, trošku zamotané a bez položené otázky. Asi to chceš jen rozebrat?
Btw, není to při tom počtu už jedno, jestli 3 nebo 4 děti? Kolega 4 děti má a říká, že každé další se víc „ztratilo“ (ať už co se týče nákladů, místa, jídla atd.). ![]()
ahoj,no manželovi by bylo jedno,že by to byl třeba další kluk,on to zase tak nebere(asi jsem to špatně napsala),on mojí dceru miluje,jen tak prostě říká,co když by to byla holka,aspoň by Barunka(moje dcera devítiletá)měla ségru a ona by určo chtěla,mě by taky bylo jedno,co by to bylo,ale já si myslím,že 4 děti je prostě moc,i když nejsme zase sociální typy.Bydlíme v rodinném domku,rodič nám pomáhají,máme vlastně skoro všechno,nic nám nechybí,ale já už jsem na mateřský 10 let a už chci něco jinýho,i když si tím taky nejsem jistá,proto sem píšu.
Podle mě tvoje nespokojenost s tím, že jsi v domácnosti je ten jediný opravdový problém. Je důležité, aby ses cítila dobře, spokojeně, abys měla pocit, že se „realizuješ“, tak jak chceš. Toto si v sobě vyřeš a prober s manželem jak se cítíš (protože 3 nebo 4 dětí je vážně jedno, mimo běžný standard je obojí
).
Taky si myslím, že platí: jaký si to uděláš, takový to máš. Já třeba nejsem taková ta typická mamina, co se realizuje dětma, jen doma bych se zbláznila.
Při prvním těhotenství jsem pracovala až do porodu. Do práce jsem na pár hodin začala chodit od 4m věku malého (hlídala babička), o hodně víc do práce (3× týdně) jsem začala chodit od 1 roku věku malého (hlídaly pravidelně obě babičky), na úklid mám slečnu, tím se nezdržuju, kromě práce se snažím dodělat si ještě doktorát. Teď čekám druhé dítě a uvažuju o slečně na hlídání, abych ulevila babičkám a přitom zvládla obě děti (a zároveň stihla aspoň něco malinko do práce). Ale třeba moje práce mi to umožňuje, dělat doma na PC, chodit do kanceláře jen v případě nutnosti apod. (to nemůže každý, to chápu).
Být tebou, tak si v klidu sednu, pokusím se zapomenout na všechno a na všechny, být chvíli sobec a říct si: Co vlastně opravdu chci? Po čem toužím? A až to budeš vědět, tak se pokus najít cestu, jak toho dosáhnout (pochopitelně budou potřeba kompromisy, protože 3 děti a manžela úplně vyignorovat nemůžeš, že ano, ale můžeš trvat na nějakých změnách…).
Jak řekla jedna moudrá paní - když uvažujete o dítěti a rozhodnete se, že nebude, tak toho jednou můžete litovat, ale když se rozhodnete, že bude, nikdy toho litovat nebudete ![]()
rozumbrada píše:
Jak řekla jedna moudrá paní - když uvažujete o dítěti a rozhodnete se, že nebude, tak toho jednou můžete litovat, ale když se rozhodnete, že bude, nikdy toho litovat nebudete
Tak s tímto naprosro souhlasím. ![]()
rozumbrada píše:
Jak řekla jedna moudrá paní - když uvažujete o dítěti a rozhodnete se, že nebude, tak toho jednou můžete litovat, ale když se rozhodnete, že bude, nikdy toho litovat nebudete
To je moc hezký a trefný moudro!! ![]()
Pokud se to stalo, tak se z toho raduj, asi to tak mělo být. I věkově to máš docela hezky, že nejmladší bude mít parťáka.
Jsem ze 4 sourozenců, byli jsme 11 (holka), 9 (holka)a 5 (kluk) a naši čekali taky neplánovaně čtvrté a to mamce se blížila 40. A jak jsme teď rádi, že bráchu máme a naši za nejmladšího syna! V sobotu už jdeme na jeho maturitní ples. ![]()
My máme děti 3 a 4. plánujeme v brzké době
(abych si navázala mateřskou). Myslím, jak tu někdo psal, že 3 a 4 už rozdíl není, akorát to auto musí být větší, ale ono už při 3 dětech se vesměs to větší auto hodí (Espace, Galaxy, C8 apod.), my se teda do Renaulta Megana combi skládáme jak sardinky. ![]()
ahojky jsem tu nová a zahlédla jsem diskuzi.mám 4 děti 17,10,8 a 3 roky.tři byly plánované ,čtvrté trošku nad plán,ale ted je to naše zlato.:-)
rozumbrada píše:
Ježiš to je dobrý!
![]()
Tak já mám zatím jedno, dvě snad budou určitě…
Já jsem taky ze čtyř sourozenců.
rozumbrada píše:
To je moc hezké a určitě pravdivé!
@zakelka,s píše:
Ahoj,jaký máte názor na více dětí?Máme už tři děti(9,5,2),teď jsem to nedostala,ale pořád doufám,že to dostanu,manžel by ještě jedno dítě chtěl,protože první dcera není jeho(ale ona to neví),pak máme spolu dva syny,on by chtěl ještě dceru svojí i když k mojí dceři má opravdu skvělí vztah a ona ho miluje(je pro ní skoro důležitější než já,on má jí za svou),ale já už další dítě nechci,3 děti mi stačí.Asi bych šla na potrat,ale on nechce.
Ahojky jsme na tom momentalne uplne stejne rada bych s tebou dala pokec pa Ivka
@Wiolla vis co nechapu, proc si delas deti, kdyz se pak o ne stara nekdo jinej a vlastne i o tvou domacnost, to si tak neschopna ani uklidit doma…no promin
A brat deti, jakoze cekas druhe a mas splneno???
,dite te potrebuje prave nejvic do 4 let a ne ze se o nej bude starat cizi slecna ![]()