Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SKYTULE Jde si udělat dítě „bez manžela“ - nejspíš spolu spí, jestli bere prášky, prostě je vysadí a „ejhle, jsem těhotná i přes prášky“…
Já nikomu neberu jeho pohled na svět - někdo na něj kouká skrz plínky půlku svého života, někdo cobi bezdětná, proč ne… Ale z příspěvků zakladatelky je znát, že ona chce 4.dítě a manžel si už nebyl jistý tím 3.dítětem. A to je, si myslím, hlavní problém. Ona se vzhlédla v životě plném dětí, jedno odroste, chce další, proč ne. Ale zjevně její manžel to má jinak…
@SKYTULE píše:
Každá jsme prostě jiná a každá to máme jinak…jsou mamči co maj jedno dítě, rychle utečou do práce, jsou ženy co nechtěj a nemají děti vůbec a jsou takové maminky co maj dětí víc a jsou prostě spokojené…bez stovky koníčků, každodenních kafíček s kamarádkama, nočními pařbiček, a nepotřebují k životu profesní kariéru..některé pro karieru udělají cokoli…nemyslím si že je někdo pro to jaký je špatný nebo dobrý..každý má svůj styl života…mě třeba vůbec nepřišlo že by Evik psala nějak fanaticky že nechce nic jiného než dítě…já takovou touhu měla při třetím ale přez mrtvoli jsem nešla…no ale to že si udělá dítě bez manželova vedomí…to jde..?!
![]()
Děkuju za podporu,,ono prostě někdo to nechápe, a já mu to neberu, sakra každý jsme nějaký přesně jak píšeš,,ale proč ho soudit,,já s ním nežiju, jeho děti neživím, stejně tak obráceně,,respektuji životy druhých a totéž očekávám od ostatních,, a opravdu nejsem fanatik
ale když to chce někdo takhle vidět prosím, at si poslouží,,jinak ano, dnes nadopuju manžela rohypnolem a bude ![]()
Na druhou stranu jejímu manželovi opravdu nemusí jít o to že 4té nechce…třeba i 4té klidně měl ale vážně se bojí jen o ty finance a tak. tohle je těžké ale myslím že zakladetlka spíš o tom chtěla pokecat a třeba tu i potkat mamču co více dětí má nebo má podobnou zkušenost…
@Evik76 píše:
Děkuju za podporu,,ono prostě někdo to nechápe, a já mu to neberu, sakra každý jsme nějaký přesně jak píšeš,,ale proč ho soudit,,já s ním nežiju, jeho děti neživím, stejně tak obráceně,,respektuji životy druhých a totéž očekávám od ostatních,, a opravdu nejsem fanatikale když to chce někdo takhle vidět prosím, at si poslouží,,jinak ano, dnes nadopuju manžela rohypnolem a bude
stačí pořádně pevně přidržet…
![]()
@maritimka píše:
@SKYTULE Jde si udělat dítě „bez manžela“ - nejspíš spolu spí, jestli bere prášky, prostě je vysadí a „ejhle, jsem těhotná i přes prášky“…
Já nikomu neberu jeho pohled na svět - někdo na něj kouká skrz plínky půlku svého života, někdo cobi bezdětná, proč ne… Ale z příspěvků zakladatelky je znát, že ona chce 4.dítě a manžel si už nebyl jistý tím 3.dítětem. A to je, si myslím, hlavní problém. Ona se vzhlédla v životě plném dětí, jedno odroste, chce další, proč ne. Ale zjevně její manžel to má jinak…
prášky neberu,,a rozhodně to co píšeš by jsem nikdy neudělala!!!a tak nějak mi příjde že znáš mého manžela lépe než-li jáá
neupínej se tak moc na má písmenka,,
@SKYTULE píše:
stačí pořádně pevně přidržet…![]()
by mně přepral,,to asi fakt nedám.. ![]()
@SKYTULE píše:
Na druhou stranu jejímu manželovi opravdu nemusí jít o to že 4té nechce…třeba i 4té klidně měl ale vážně se bojí jen o ty finance a tak. tohle je těžké ale myslím že zakladetlka spíš o tom chtěla pokecat a třeba tu i potkat mamču co více dětí má nebo má podobnou zkušenost…
přesně tak, já sama se v něm kolikrát nevyznám, ale je tu někdo, kdo ho zná lépe než-li já:-)nedávno třeba řekl když jsme seděli se sousedy na zahrádce oni mají dva kluky, k nim přiběhly naši dva a že jdou na trampošku,,a malá běžela za nima a oni jí vyhnaly a já jen tak smutně podotkla že bude vždy odstrkovaná bo je holka,) nebylo to kvůli věku) a manžel říká" no a jak víš že by to další byla holka? " a byl dost milý a sousedi jéé budete mít další aon tedy že néé, že to jen říká,,možná se sám v sobě nevyzná též ![]()
@Evik76 píše:
npříjde mi spousta věcí, víš asi takhle, ano ty vidíš jen co píšu nevíš jakým tonem to manžel řekl, v jaké situaci to řekl a hlavně ho vůbec neznáš,,nevíš jaký jéé a co jsme spolu prožily, tím chci říct že děláš závěry,,jen s písmenek,,což dost dobře nejde, proto jsem se taky přišla si o tom popovídat,,né to vyřešit
Ale ony se tu dělají závěry jen z písmenek - vždy, v celé diskuzi. Málokdo se tu zná osobně, aby mohl soudit dle skutečné situace. Chtěla jsi znát i nezaujatý názor a ten jsem ti tu napsala, napsala ho i @SKYTULE a @CokeLady a ostatní, co tu přispěly. Všechny píší dle toho, co jsi tu napsala…
@Evik76 píše:
přesně tak, já sama se v něm kolikrát nevyznám, ale je tu někdo, kdo ho zná lépe než-li já:-)nedávno třeba řekl když jsme seděli se sousedy na zahrádce oni mají dva kluky, k nim přiběhly naši dva a že jdou na trampošku,,a malá běžela za nima a oni jí vyhnaly a já jen tak smutně podotkla že bude vždy odstrkovaná bo je holka,) nebylo to kvůli věku) a manžel říká" no a jak víš že by to další byla holka? " a byl dost milý a sousedi jéé budete mít další aon tedy že néé, že to jen říká,,možná se sám v sobě nevyzná též
ttak tak…já v sobě touhu po dlaším mám a měla…teď když to vypadalo že jsem těhu. jsem celkem zpanikařila…pouze kvůli financím…
začla jsem brečet že jsem to nedostla..a manžel mi řiká a to jako kvůli tomu panikaříš..? tak budeme mít další mimčo…a při tom to byl on když jsem se třeba jen zmínila ve srandě že chci čtvrté tak říkal že rozhodně ne že možná jednou v budoucnu a nakonec byl nadšený jel mi koupit test a potom co jsem si ho dělala pořád lítal na něj koukat…a pořád se ptal jestli jsou dvě…a opravdu ne strachy ale prostě chtěl aby tam ty dvě byli…ale vím že teď když těhu nejsem neřekne pojď uděláme si ho…ty pocity jsou fakt zvláštní…
@maritimka píše:
Ale ony se tu dělají závěry jen z písmenek - vždy, v celé diskuzi. Málokdo se tu zná osobně, aby mohl soudit dle skutečné situace. Chtěla jsi znát i nezaujatý názor a ten jsem ti tu napsala, napsala ho i @SKYTULE a @CokeLady a ostatní, co tu přispěly. Všechny píší dle toho, co jsi tu napsala…
jistě máš pravdu,,ale nikdo mně tak vehementě nesoudí jako Ty a hlavně neuraží!! Ty o mně píšeš že jsem fanatik co půjde přes mrtvoly a pod, hlášky,,to se mi opravdu nelíbí, já tě taky neurážím, je to tu o debatě,,ale přečtí si své příspěvky neustále na mně utočíš,,proto prosím pokud takto chceš pokračovat,,raději na mou otázku zapoměn,,jinak děkuji za příspěvky
@SKYTULE píše:
ttak tak…já v sobě touhu po dlaším mám a měla…teď když to vypadalo že jsem těhu. jsem celkem zpanikařila…pouze kvůli financím…začla jsem brečet že jsem to nedostla..a manžel mi řiká a to jako kvůli tomu panikaříš..? tak budeme mít další mimčo…a při tom to byl on když jsem se třeba jen zmínila ve srandě že chci čtvrté tak říkal že rozhodně ne že možná jednou v budoucnu a nakonec byl nadšený jel mi koupit test a potom co jsem si ho dělala pořád lítal na něj koukat…a pořád se ptal jestli jsou dvě…a opravdu ne strachy ale prostě chtěl aby tam ty dvě byli…ale vím že teď když těhu nejsem neřekne pojď uděláme si ho…ty pocity jsou fakt zvláštní…
chlapy noo, a pak prý vyznej se v ženských,,mně to příjde naopak ![]()
Evik možná se opravdu manžel sám v sobě nevyzná nebo je to jenom strach. Nech mu nějaký čas a třeba se na dalším ještě shodnete. Prostě chlapi přemýšlejí jinak a řeší úplně jiné problémy než my a jsou pro ně i jiné věci důležitější ![]()
Ohledně financí to má každá rodina jinak a hlavně záleží i na věku dětí. Ty je máš všechny s celkem velkým odstupem. My máme všechny děti celkem malé -9, 5, 3 a 1 rok, takže teď to je finančně celkem v pohodě, ale je vidět jak se každý rok prostě ty náklady zvyšují.
@Evik76 píše:
jistě máš pravdu,,ale nikdo mně tak vehementě nesoudí jako Ty a hlavně neuraží!! Ty o mně píšeš že jsem fanatik co půjde přes mrtvoly a pod, hlášky,,to se mi opravdu nelíbí, já tě taky neurážím, je to tu o debatě,,ale přečtí si své příspěvky neustále na mně utočíš,,proto prosím pokud takto chceš pokračovat,,raději na mou otázku zapoměn,,jinak děkuji za příspěvky
Já jsem jen napsala, jak na mě z příspěvků působíš. Co by jsi dělala, kdyby jsi další dítě neměla? Manžel striktně řekl NE, další nechci. Necháš to uležet půl roku, rok, pak ti budou dobíhat biologické hodiny a ty se s tím smíříš, že máš „jen“ 3 děti? Podle příspěvků to na mě tak nepůsobí. Proto jsem psala, aby jsi hlavně časem „nešla přes mrtvoly“ nebo si prostě neudělala další dítě s jiným. Pokud se smíříš s tím, že máš jen 3 děti, tím lépe. Možná manžel přestane cítit tlak ohledně dalšího dítěte a sám přijde s myšlenkou na další dítě.
Ty jsi tu psala, že se nemáš do práce jak vrátit, takže kdo teď živí rodinu? Vyděláváš? Jestli je starost o rodinu na tobě, jsi žena v domácnosti a nemáš se kam do práce vrátit, možná by bylo dobré začít pracovat a část finanční odpovědnosti vzít na sebe. Tím si manžel možná uvědomí, že v rodině není jen on tím, na kom jsou finančně závislí a bude další dítě chtít…
Eviku, já bych to prostě nechala, však ono se ukáže… ještě máš pár let čas, přece nemusíš otěhotnět hned tento měsíc, jinak bude konec světa… a manžel by nakonec třeba byl i rád, když už by se zadařilo… nebo nerad, těžko jen tak říct… na tvém místě bych si s ním o tom promluvila… jestli není stoprocentně přesvědčený, že dítě rozhodně ne, tak to jistě za ty roky na něm poznáš…
Ale pořád je tu ještě ta varianta, že to chtít nebude a budeš to mít předhozené při každé příležitosti… ale zase jestli je rodinný typ a má ke svým dětem dobrý vztah, tak bych tak předpokládala i u dalšího… ale tím tě rozhodně nechci navádět k nějakému podvůdku…
Jinak pro ty, co mají dojem, že matka tří, čtyř nebo více dětí nemůže mít žádné zájmy, koníčky, pracovní ambice a podobně, bych ráda řekla, že to je blbost… že i při více dětech může žena zůstat pořád ženou, mít své zájmy, koníčky, podnikat nebo pracovat jako s jedním dítětem… asi ne úplně jako bez dětí, nejspíš nebude jezdit na služební cesty po celé republice nebo celé Evropě, ale všechno ostatní mít může… není jediný důvod, proč by to tak mít nemohla…