Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@tezi tak to se dá očekávat, že se náklady na děti budou zvyšovat… nás stojí nejvíc ti dva na SŠ a VŠ… větší výdaje přijdou s nástupem do školky, pak do školy a každým rokem se budou zvyšovat… při dvou dětech stejně jako při čtyřech… s tím snad každý soudný rodič počítá… ale velmi často se dá udělat to tak, aby se „vlk nažral a koza zůstala celá“, čili mít slušný život, dobře děti vychovat, užívat si života a přitom se finančně nezruinovat… na druhou stranu se nejspíš rodiče více dětí budou taky více snažit, aby rodinu uživili… vždyť k tomu mají výborný důvod - právě ty děti…
@Regina Hero píše:
Eviku, já bych to prostě nechala, však ono se ukáže… ještě máš pár let čas, přece nemusíš otěhotnět hned tento měsíc, jinak bude konec světa… a manžel by nakonec třeba byl i rád, když už by se zadařilo… nebo nerad, těžko jen tak říct… na tvém místě bych si s ním o tom promluvila… jestli není stoprocentně přesvědčený, že dítě rozhodně ne, tak to jistě za ty roky na něm poznáš…
Ale pořád je tu ještě ta varianta, že to chtít nebude a budeš to mít předhozené při každé příležitosti… ale zase jestli je rodinný typ a má ke svým dětem dobrý vztah, tak bych tak předpokládala i u dalšího… ale tím tě rozhodně nechci navádět k nějakému podvůdku…Jinak pro ty, co mají dojem, že matka tří, čtyř nebo více dětí nemůže mít žádné zájmy, koníčky, pracovní ambice a podobně, bych ráda řekla, že to je blbost… že i při více dětech může žena zůstat pořád ženou, mít své zájmy, koníčky, podnikat nebo pracovat jako s jedním dítětem… asi ne úplně jako bez dětí, nejspíš nebude jezdit na služební cesty po celé republice nebo celé Evropě, ale všechno ostatní mít může… není jediný důvod, proč by to tak mít nemohla…
jj je to rodinný typ, proto jsem si ho kdysi vzala:-)to neni tak že musim hned, zas tolik netlačím, jen to občas nadhodím a čekám co on nato,,ale uvidím, pořád to nemám zatim uzavřený,,takže uvidím jak se bude vše do budoucna vyvíjet,,jj loni jsem poznala jaký je rozdíl, mít děti doma nebo v mš, zš
a letos bude jeden na SŠ, jeden na ZŠ a jedna v MŠ,:-) zvýší to náklady ale to už mám z loňska ozkoušený,,asi to nechám osudu,,,jinak jak píšeš opravdu jsem nepřestala žít tím že jsem mněla děti,,všechno jde pokud člověk chce a nevidí ve všem hned problém,,takže nechávám zatím vše otevřený,,jinak děkuju za názor,,, ![]()
@tezi píše:
Evik možná se opravdu manžel sám v sobě nevyzná nebo je to jenom strach. Nech mu nějaký čas a třeba se na dalším ještě shodnete. Prostě chlapi přemýšlejí jinak a řeší úplně jiné problémy než my a jsou pro ně i jiné věci důležitější
Ohledně financí to má každá rodina jinak a hlavně záleží i na věku dětí. Ty je máš všechny s celkem velkým odstupem. My máme všechny děti celkem malé -9, 5, 3 a 1 rok, takže teď to je finančně celkem v pohodě, ale je vidět jak se každý rok prostě ty náklady zvyšují.
jj nechám mu ještě chvilku
děkuju..
@Regina Hero já to beru, že náklady se zvyšují každý rok a samozřejmě s tím počítá každý rodič
Spíš jsem měla namysli, že ty výdaje jsou jinak rozložené u rodiny kde jsou děti cca s 5ti letým rozdílem a jinak u rodiny kde je ten rozdíl třeba jenom 2roky ![]()
Teda já se nestačim divit, kam se diskuze posunula a jak některé vědí všechno, jen z párt písmenek ![]()
jinak @Evik76 nechala bych tomu čas…však ono se to nějak vyvrbí…
v chlapech se někdy vyznej, jak už sem tu psala můj muž když sme spolu začínali, tak mi dost dlouho tvrdil, že ženit se nikdy nebude a děti tak max. jedno
no a dneska je ženatej, děti má dvě a když se mi povede dostat do oboru co chci, čímž bysme se finančně zvedli, tak věřim, že časem by kejvnul i na třetí ![]()
@Regina Hero souhlas, líbí se mi jak píšeš
![]()
@brumdinka píše:
Teda já se nestačim divit, kam se diskuze posunula a jak některé vědí všechno, jen z párt písmenek![]()
jinak @Evik76 nechala bych tomu čas…však ono se to nějak vyvrbí…
@Regina Hero souhlas, líbí se mi jak píšeš
v chlapech se někdy vyznej, jak už sem tu psala můj muž když sme spolu začínali, tak mi dost dlouho tvrdil, že ženit se nikdy nebude a děti tak max. jednono a dneska je ženatej, děti má dvě a když se mi povede dostat do oboru co chci, čímž bysme se finančně zvedli, tak věřim, že časem by kejvnul i na třetí
![]()
Jj chlapy jsou snad slozitejsi nez mi zensky..taky se v nich nevyznam:-) a verim ze Ty se toho tretiho dockas..kdyz vidim jak tvuj muz meni nazor..:-) no treba i ten muj ho jednou zmeni a nebude jeste pozde
a ano Regina pise rozumne souhlas..a holky moc dekuju za rady a zato ze mne chapete a nesoudite ![]()
@Evik76 tak třeba jo uvidíš, myslim, že to máš docela už srovnaný a nebudeš tlačit vyloženě na pilu
jinak co je pro tebe pozdě..nikdy není pozdě
ale asi vim co myslíš, já osobně bych už nechtěla dítě po 40cítce (mojí), jo a dík, třeba časem jo, ted´ ale není na pořadu dne…mladšímu jsou teprve 2 roky a já se ted´ potřebuju pokusit dostat zpátky do školství a dodělat si potřebný vzdělání k tomu a pak se uvidí
dobrou noc ![]()
@brumdinka píše:
@Evik76 tak třeba jo uvidíš, myslim, že to máš docela už srovnaný a nebudeš tlačit vyloženě na pilujinak co je pro tebe pozdě..nikdy není pozdě
ale asi vim co myslíš, já osobně bych už nechtěla dítě po 40cítce (mojí), jo a dík, třeba časem jo, ted´ ale není na pořadu dne…mladšímu jsou teprve 2 roky a já se ted´ potřebuju pokusit dostat zpátky do školství a dodělat si potřebný vzdělání k tomu a pak se uvidí
dobrou noc
Jasne dobrou noc ![]()
Dobry den cetla jsem vas prispevek a detatko je jenom dalsi radost i starost ale sama mam 3 deti a cekam 4 neplanovane a to mam o hodne deti mladsi nez vy moje nejstarsi dcera ma 5 pak 3 a nejmladsi syn ma rok takze jak se narosi 4 budou jenom od sebe par roku ale jsem taky zvazovala na intrupci ale pokud mate na to silu a zvladnete to tak vzdy se ten jeden talir najde na vic vite
@maminka531 píše:
Dobry den cetla jsem vas prispevek a detatko je jenom dalsi radost i starost ale sama mam 3 deti a cekam 4 neplanovane a to mam o hodne deti mladsi nez vy moje nejstarsi dcera ma 5 pak 3 a nejmladsi syn ma rok takze jak se narosi 4 budou jenom od sebe par roku ale jsem taky zvazovala na intrupci ale pokud mate na to silu a zvladnete to tak vzdy se ten jeden talir najde na vic vite
Ahoj,
jak s odstupem času hodnotíš rodinu se 4 dětmi?? ![]()
@chs.jasmin píše:
Ahoj,jak s odstupem času hodnotíš rodinu se 4 dětmi??
no, vzhledem k tomu, že má čtyři příspěvky a naposledy byla online v roce 2014, tak moc nedoufám, že by maminka531 odpověděla… ![]()
@Regina Hero píše:
no, vzhledem k tomu, že má čtyři příspěvky a naposledy byla online v roce 2014, tak moc nedoufám, že by maminka531 odpověděla…