Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn má rok a na Tv kouká od 3měs. Líbili se mu písničky - typu Bobík, Chňapík, krásně se u to radoval a broukal. Nyní se dokáže koukat i hodinu na celou pohádku a strašně vnímá, když se bojí, tak i pobrekává (bojí se většinou čepic na hlavě
), tak pohádky musíme přetáčet. Nevnímám to jako zlo, naopak mi přijde, že se rozvíjí, když mu pustíme nějaký přírodopisný dokument, tak tam vidí tygra, koně a líbí se mu to. Když mu u toho říkáme, co to je a jak to zvíře dělá zvuky, učí se tím.
Souhlas s předchozím příspěvkem. Televizi bych vypnula - pár dní asi bude brečet, ale zvykne si; )
Mít puštěnou tv jako kulisu je holt blbý, i dospělý si na to rychle zvykne… mě z toho vyléčil manžel a jsem mu za to vděčná…
Tak u nás doma TV běžela a běží pořád,
ale musím říct, že když byla dcerka malé miminko, tak ji moc nevnímala, ve 3 měsícícch trávila dost času na zemi na dece, a já si tam hrála s ní a přitom jsem poslouchala nebo sledovala televizi…
v náručí se jí vůbec nelíbilo, ale dcerka je od mala dost živé dítě - ve 4 měsících se už přetáčela na břicho a i zpět na záda. ![]()
Vypnula bych TV, sedla si k ní na deku a snažila bych se ji zabavit hračkama a motivovala ji k tomu, aby se začala pohybovat - přetáčet…aby byla nucena se pro nějakou hračku natáhnout, otočit se za ní… ![]()
Přes den mívám puštěnou tv, ale mám to přeplé na rádio, takže je jen černá obrazovka a z tv hraje hudba a tak to mám puštěné celý den od narození děcek, nijak je to neobtěžuje ani neobtěžovalo.
Vypni ji a místo tv ji pusť rádio nebo cd z děckým písničkama ![]()
Náš malý je taky televizní maniak, jak je v dohledu zapnutá televize, tak z toho nespustí oči, takže buď ho dávám tak, aby na ní neviděl, když se chci dívat já a nebo ji vypínáme, třeba když ho ho chci nakrmit, když mi bylo zle, tak jsem mu ji pustila a mohla si chvíli odpočinout. Jinak přes den ji vůbec nepouštím, k čemu taky, beztak není čas se dívat a pokud chci kulisu, pouštím radio. Prostě to vypni a pokud bude békat, budeš to asi muset chvíli vydržet ![]()
@Wikky A v čem na tu televizi koukal, když byl prcek malinký? Mně Eliz kouká z lehátka, takže omezený pohyb. Právě mám strach, aby měla přiměřený vývoj k jejímu věku, protože v lehátku se nezačne např. přetáčet. Ale když ji dám na deku, do 5 minut řev. To samé přebalovák, velká postel. Prostě všude, kde musí ležet, což ona nesnáší (kromě kočár a večer a v noci postýlka) ![]()