Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 4týdenního chlapečka, ale celou noc a dneska i celý den probrečel. V noci spal max. 2,5 hodiny a přes den spal celkově jen asi 30 minut. Nevím čím to je, dřív byl uplne v pohodě. Dádám UM, ale nikdy s ní problém nebyl. Dělali jsme masáž bříška, ale nezabírá to. Děkuju za všechny rady. ![]()
Pokud by mi miminko proplakalo skoro 24hodin jela bych na pohotovost. Předpokládám že ho chovas nosis nahrivas atd.
Zkusila bych koupit kapicky proti nadouvani briska. Asi to budou prdy…
Pokud ho trápí prdíky, tak prodluž doby mezi krmením. Minimálně tři hodiny, ideálně tři až čtyři hodiny. Nejspíš má v bříšku natrávené mlíko z předchozího krmení a do toho přijde další dávka, tak mu to vadí. Si představ, že bys byla dobře najedená a sytá a musela jsi ještě nacpat do břicha další chod. To by bylo špatně každému. Vydrž - než se to srovná, tak to trvá dva, tři dny, ale pak už bude jen spokojené a spavé miminko.
![]()
@lucieluciova Zkus koupit kapky INFACOL, na prdiky..Nam pomohly mooc,..Syn teda nebyl urvany byl klidne miminko, ale prdiky obcas mel. A po Infacolu v pohode ![]()
Zkus ho polozit na zada a smerem kd trisel prohmatnout bricho. Jestli je tvrde ma prdiky. Dej mu espumizan nam zabral vyborne nebo sab simplex. Kdyz ani to nepomuze zajdi za dr taky zalezi jak casto kadi a tak. Domtorka udela vysetreni a rekne ale podle me budou zlobit prdiky ![]()
@Jaja87 Hele u naseho prcka nasledovalo zklidneni, jen kdyz uz videl, ze se blizim s kapatkem. Ja je zkousela ochutnat a ony opravdu chutnaji tak dobre nasladle, ze se ani nedivim, ze se tesil… ![]()
@74paja píše:
@Jaja87 Hele u naseho prcka nasledovalo zklidneni, jen kdyz uz videl, ze se blizim s kapatkem. Ja je zkousela ochutnat a ony opravdu chutnaji tak dobre nasladle, ze se ani nedivim, ze se tesil…
Taky jsem je zkousela a bylo to sladke…A synovi opravdu hodne pomohly..Hned byl klid od prdu.
@74paja Aha, my máme doma espumisan, ale ten nezabral, tak nevim, jesli to jsou prdíky.
@lucieluciova Ono to muze zabta jak komu…Kamoska mela taky pro malyho espumisan a taky nepomohly..
Ja jsem pro infacol, poradila nam ho dr, a opravdu v pohode.
Ale jak rikam kazdy dr poradi neco jinyho a detem sedne taky neco jinyho.
Ja teda nic jinyho pro syna vyzkouseneho nemela, dr rekla infacola a jela jsem pro nej a hned zabiral..A syn mel klid.
@ArankaA Ne az ted zacal tak strasne brecet, driv bylo vse ok.