Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucieluciova @martulkasloník a oboum vám to evidentně chybí jak tak sleduji…
@martulkasloník píše:
jak říkám kdo chce tak pochopí, ti ostatní nepochopí a obkecají i to kdybyste řekli že jste se trápili kojením měsíc a byli na zhroucení!! já už na emimino chodím roky a četla jsem tu různé diskuze. paní zhubla šíleně moc kil, měla jasnou poporodní depku pořád jen brečela, mimi uřvané, koliky, atd. a stejně když se rozhodla pro sunar byla za špatnou a některé bláznivky jí seřvaly jak kojení vzdává protože chce pěkné prsa a klid
No tak ta asi neudavala ze chce pekna prsa..moji kamaradku v pprodnici dohnali do takove deprese ze jim rekla ze kdyz tak ji nuti do kojeni a jsou k ni hnusny ze ji tam tu svoji holku necha nebo dostane takovej mindrak ze ji zabije…par mesicu doma…manzel musel zavolat na psychiatrii lrotoze do ni rejpali lidi tak ze se zhroutila a hospitalizovali ji s laktakcni psychzou a ty dementi se ji tady jeste smejou ze ji stouplo mliko do hlavy
@Mysis taktéž mi v porodnici vyhrožovali že mě nepustí, malé nedali ani příkrm tak měla po pár dnech špatný krevní obraz a tak jsme tam pak museli i zůstat, pořád dokola, teror, holka hladová, jedna dr. příkrm povolila, druhá ho zase zakázala. něco šíleného, poslední dny porodnice jsem už byla psychická troska. proto jsem tentokrát šla rovnou do jiné porodnice na radu lékařky a s tím že z psychických důvodů odmítám dítě už na porodním sále přiložit, manžel souhlasil, ten sám tvrdil že by mi kojit nedovolil protože zažil moje trápení s první dcerou.
@Mysis píše:
No tak ta asi neudavala ze chce pekna prsa..moji kamaradku v pprodnici dohnali do takove deprese ze jim rekla ze kdyz tak ji nuti do kojeni a jsou k ni hnusny ze ji tam tu svoji holku necha nebo dostane takovej mindrak ze ji zabije…par mesicu doma…manzel musel zavolat na psychiatrii lrotoze do ni rejpali lidi tak ze se zhroutila a hospitalizovali ji s laktakcni psychzou a ty dementi se ji tady jeste smejou ze ji stouplo mliko do hlavy
to je šílený. to je právě ono, nikdo jiný neví co se v nás děje. mám kamarádku kterou znásilnili v mládí a od té doby má špatné nervy, je už zázrak že si vůbec našla manžela a mají spolu nějaký intimní život a udělali si miminko. lékař o tom věděl a tak jí doporučil porod sekcí, že přirozený porod by pro ní byl taky deprimující a nekojení. jenže lidem kolem sebe to nevykládala a tak jí okolí pomlouvalo že je to kravka která byla líná porodit přirozeně a ještě nekojí aby měla pěkný prsa.
@lucieluciova náš Lukášek měl ve čtyřech týdnech zánět středního ucha. Nachlazený nebyl. Určitě běžte k doktorovi. Není normální, aby dítě brečelo déle jak tři hodiny v kuse. Musí ho něco hrozně bolet.
@Sailah píše:
@lucieluciova @martulkasloník a oboum vám to evidentně chybí jak tak sleduji…
co nám chybí? kojení? jo hrozně moc proto jsem šla před 5 týdny rodit s papírem že odmítám kojení:-)) ![]()
@martulkasloník pzhroutim!sis":https://www.emimino.cz/profil/mysis/ taktéž mi v porodnici vyhrožovali že mě nepustí, malé nedali ani příkrm tak měla po pár dnech špatný krevní obraz a tak jsme tam pak museli i zůstat, pořád dokola, teror, holka hladová, jedna dr. příkrm povolila, druhá ho zase zakázala. něco šíleného, poslední dny porodnice jsem už byla psychická troska. proto jsem tentokrát šla rovnou do jiné porodnice na radu lékařky a s tím že z psychických důvodů odmítám dítě už na porodním sále přiložit, manžel souhlasil, ten sám tvrdil že by mi kojit nedovolil protože zažil moje trápení s první dcerou.
No ja jsem take myslela ze se zhroutim! Ta pani jak jsem o ni psala jasne rekla ze nekojila prvni dceru a nebude kojit ani druhou. Take mela to.co ty. Mela krvave bradavky a ja taky ja sice mela mleko ktere se mi rozjela ale pochopila jen jedna dr a to az moje detska ze ho opravdu nechce. Ja tam probrecela cely den poporodni deprese mi k tomu taky moc nepridavala. Porod jsem mela tezky ztratila jsem hodne krve 560ml a strasne krvacela jednu chvili jsem dkstala transfuze protoze jsem omdlivala. Kazda doktorka rikala neco jinyho na palici. Ze me domu nepusti druha at si koupim sunarc cpali do me caj pro kojici matky ze pry se zlepsi to jsem se zasmala. Domu jsem odchazela cela statna a nerekla jsem jim ani naschle protoze moje mala trpela jak z ire tri dny bez jidla a hrozne se divili ze je hubena a porad krici ona se narodila a mela 2570g po trech dnech bez jidla 2300 pak to slo cim dal tim vic dolu az ji dali najist…
Ja mela taky poporodni deprese jak prase doma manzel.si se mnou uzil peklo! Jen lroto jak do me hustili…lkdi okolo a tam…kdyz mala furt v kuse jecela..sebrala nsem.se a odesla pryc na dve hodky jinak ani bych nechtela vedet co by se stalo pak…
@martulkasloník píše:
to je šílený. to je právě ono, nikdo jiný neví co se v nás děje. mám kamarádku kterou znásilnili v mládí a od té doby má špatné nervy, je už zázrak že si vůbec našla manžela a mají spolu nějaký intimní život a udělali si miminko. lékař o tom věděl a tak jí doporučil porod sekcí, že přirozený porod by pro ní byl taky deprimující a nekojení. jenže lidem kolem sebe to nevykládala a tak jí okolí pomlouvalo že je to kravka která byla líná porodit přirozeně a ještě nekojí aby měla pěkný prsa.
Jinak tve kamaradky je mi moc lito. Je to strasne ![]()
@Mysis píše:
No ja jsem take myslela ze se zhroutim! Ta pani jak jsem o ni psala jasne rekla ze nekojila prvni dceru a nebude kojit ani druhou. Take mela to.co ty. Mela krvave bradavky a ja taky ja sice mela mleko ktere se mi rozjela ale pochopila jen jedna dr a to az moje detska ze ho opravdu nechce. Ja tam probrecela cely den poporodni deprese mi k tomu taky moc nepridavala. Porod jsem mela tezky ztratila jsem hodne krve 560ml a strasne krvacela jednu chvili jsem dkstala transfuze protoze jsem omdlivala. Kazda doktorka rikala neco jinyho na palici. Ze me domu nepusti druha at si koupim sunarc cpali do me caj pro kojici matky ze pry se zlepsi to jsem se zasmala. Domu jsem odchazela cela statna a nerekla jsem jim ani naschle protoze moje mala trpela jak z ire tri dny bez jidla a hrozne se divili ze je hubena a porad krici ona se narodila a mela 2570g po trech dnech bez jidla 2300 pak to slo cim dal tim vic dolu az ji dali najist…
Já to měla podobné. Nespustilo se mi mlíko, malej furt hladnej řval a řval. Naštěstí, protože nečural, dětská mu dala příkrm. Ale jedna sestra mi ho dala, druhá nechtěla, že mám kojit…Já jsem přikládala, ale mlíko se mi spustilo až v noci než mě pustili. To jsem se bála, že si nás tam nechají. Byla jsem úplně na nervy, že jsem tam neměla klid. Doma jsem 2 dny prospala, mlíko teklo. Doteď kojím, malej nechce flašku. Ale začátky hrozný. Příště bych šla z porodnice druhej den.
@Mysis koukám taky sis užila, někdy je ten personál porodnice na odstřel. místo aby pomáhali, navíc ženský po porodu jsou o to víc citlivější na psychiku tak nás ještě víc potopí
u mě byl největší problém s tím že čím víc mě nutili se rozkojit tím víc jsem měla i problém zvyknout si na dceru, měla jsem dojem že jí nemám ráda, že je mi fuk kdyby jí odnesli a já už jí neviděla nikdy. nula pocity lásky. dlouho jsem pak ten vztah k dceři získávala, fungovala jsem jako chůva, nakrmit, přebalit ale pomazlit pochovat a cítit takový ten pocit štěstí to jsem neměla. přišlo to až časem, bylo to šílený protože holka byla vymodlená, nedařila se nám, pak potrat atd pak toto. teď jsem řekla že kojit nechci a můžu ti říct že druhou dceru i celý porod vše si užívám úplně jinak. porodnice v pohodě, cítila jsem se skvěle, doma vše funguje, já zažila ihned ty pocity štěstí a lásky, úplný opak toho co poprvé, druhou holku víc chovám, víc se mazlím. jsem i doma klidnější, ač mám se dvěma děckama víc práce vlastně tak mi přijde že tím že jsem v pohodě psychicky. rozhodně to není o kojení ten pocit lásky matka dítě, já si naopak kojením a nátlakem ten vztah k první dceři dost narušila
@lucieluciova nečetla jsem celou diskuzi, ale je to jen Tvá věc co dáš nebo nedáš SVÉMU miminku.
Přestala jsem kojit ve 3 měsících a vůbec toho nelituji. Přijde mi, že některé maminky jsou zakomplexované ![]()
@martulkasloník píše:
@Mysis koukám tanecjciužila, někdy je ten personál porodnice na odstřel. místo aby pomáhali, navíc ženský po porodu jsou o to víc citlivější na psychiku tak nás ještě víc potopíu mě byl největší problém s tím že čím víc mě nutili se rozkojit tím víc jsem měla i problém zvyknout si na dceru, měla jsem dojem že jí nemám ráda, že je mi fuk kdyby jí odnesli a já už jí neviděla nikdy. nula pocity lásky. dlouho jsem pak ten vztah k dceři získávala, fungovala jsem jako chůva, nakrmit, přebalit ale pomazlit pochovat a cítit takový ten pocit štěstí to jsem neměla. přišlo to až časem, bylo to šílený protože holka byla vymodlená, nedařila se nám, pak potrat atd pak toto. teď jsem řekla že kojit nechci a můžu ti říct že druhou dceru i celý porod vše si užívám úplně jinak. porodnice v pohodě, cítila jsem se skvěle, doma vše funguje, já zažila ihned ty pocity štěstí a lásky, úplný opak toho co poprvé, druhou holku víc chovám, víc se mazlím. jsem i doma klidnější, ač mám se dvěma děckama víc práce vlastně tak mi přijde že tím že jsem v pohodě psychicky. rozhodně to není o kojení ten pocit lásky matka dítě, já si naopak kojením a nátlakem ten vztah k první dceři dost narušila
Ty jo uplny priklad me. Ja uz brecela v porodnici jak me nutili a rvala na manzela ze ji nechci o on z toho byl uplne hotovej chudak. Dokonce jsem take rekla ze kdyby si ji nekdo odnesl bude mi to jedno. Taky sem takto fungovala jen prebalit nakrmit a problem byl jeste v tom ze mala yla strasne vztekla a ja se vztekala s ni a byla na ni zla. Nechtela jsem. chovat prakticky odmitala myslela jsem si ze me to rodicovstvi zabije. Manzel do toho na me rval ze jsem neschopna matka postarat se o jedno dite a kdyz uz to doslo k tomu ze jsem mela ppdezreni z ty maly neco udelam rekl mi ze pry sem nebyla lripravena na to mit dite ze jsem asi jeste moc mlada. Pravda mela jsem Julinku ve 20 letech ted jeJulince pet a pul mesice ale byla jsem pripravena jen me zdeptali z porodnice tak ze bych snad byla schopna vrazdit. Kazdyho kdo me zastavoval na toho jsem.se tvarila jak kaktus v poli a kdyz se me nekdo zeptal jestli je hodna startovala jsem ze je to strasny spratek. Proste jsem prozivala nejhorsi chvile i do nedavna nez se mala poradne uklidnila. Nemam nikoho komu bych ji mohla dat a aspon na jeden den po porodu si odpocinout mala nechce u nikoho byt a babicka je trosku na hlavu. Ted vim ze tyhle strasny muka mam za sebou a vim ze bych ji za nic na svete nevymenila. D
Probreceny tydny mam za ebou dokonce i psychiatra dlouho mi trvalo nez jsem se srovnala. Vim asi vypadam jako neschopna matka podle lidi na odstrel.
@Lucie 93 Taky mi tak některý maminky připadají. Je to snad naše věc jestli kojíme nebo ne.
Nejhkrsi je ze tamto se ke me chovali kazdicky den a zrovna v Klatovske pprodnici v nove uz a nikdo mi to nechce verit…ze pry je to tam. super..ja sama snad musim vedet co jsem tam zazila…jeste ze uz to mame za sebou
kolik je nejmladsimu prckovi?