Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mě museli vyvolávat 9 den po termínu, páč umě žádnej náznak že už by se k něčemu chystalo, ani ty kapačky se mnou nehly, až nakonec čtvrt prášku a to jsem do hodiny byla otevřená na 8cm a malej byl v cukuletu venku ![]()
já první dítě rodila 42 + 0 a to mi ji ještě museli vyvolat. V 39 +0 mně ještě ani nenapadlo se zabývat nějakým otvíráním,vydrž děvče,porodíš,zatím je čas.
mě tvrdila moje Dr. snad už od 30 týdne, že se malá už hodně tlačí dolů, hrozně mě bolela stydká kost, tak asi měla pravdu..
no a skončila jsem na vyvolání až ve 41+6
ale asi už to bylo opravdu na spadnutí, protože stačila jedna tabletka a nakonec to byl krásnej, rychlej porod - malá byla venku za tři hodinky od píchnutí vody… Předtím jsem žádné bolesti neměla… Takže kdyby náhodou, tak se neboj, né každej vyvolávanej porod je blbej ![]()
Holky, moc, moc děkuju.. už jsem klidnější..
Tak snad se mi to taky rozjede samo.. ![]()
Ahoj ![]()
V pondělí jsem měla 2. TP s pořád se nic neděje. Teda sem tam poslíčky, tlaky na spodek, teď cca 3 dny ms bolesti vystřelující do stehen, ale opět se vše uklidnilo. Dnes jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá. Posledně mi říkali, že pokud do té doby nic, tak ve středu 5.8. nastupuji na vyvolávání a to me pro mě nejhorší představa kvůli špatným zkušenostem z minula. Praktikuju masáž hráze, maliník a lněné semínko. Chodím cvičit těhu jogu a po ní v pondělí se mi rozjely ms bolesti, ale po domácím cvičení ani úklidu lautr nic.
Akorát jsem megaunavená a všechno mě bolí. Sex nechci, protože furt špiním.
@Linduš91 dělali ti Hamiltona? Já bych do něj takhle po termínu šla, třeba se vyhnes vyvolávání. ![]()
@Kikulele Hamiltona mi dělali v pátek. Bolest jak prase, krvácení 2 dny a od té doby špiním. Před 1. porodem mi to dělali 2× a nic, taky jen bolest a krvácení. Zatím porodní cesty nebyly připravené, čípek tuhý, dlouhý a uzavřený. Ale dr. tvrdila, že u druhorodičky to nic neznamená a že můžu začít rodit i tak. U minulého porodu to samé, šla jsem vyvolávat se 4 cm čípkem a podle toho to vypadalo. ![]()
Teď mě po teplé sprše začalo pobolívat břicho, tak kéž by se něco začínalo dít.
Dneska má chlap krátkou práci a hlídání mám zajištěno, tak by to šlo ![]()
@Linduš91 aha takhle, to mě ho dělali ve čtvrtek dopoledne, a večer začali bolesti ani jsem nespinila a v pátek dopoledne byla malá na světě. Tak to už nevím co bych poradila. Sestra má už také po termínu, a zatím to na porod nevypadá. Přeji ať to máš rychle za sebou ![]()
@Linduš91 píše:
@Kikulele Hamiltona mi dělali v pátek. Bolest jak prase, krvácení 2 dny a od té doby špiním. Před 1. porodem mi to dělali 2× a nic, taky jen bolest a krvácení. Zatím porodní cesty nebyly připravené, čípek tuhý, dlouhý a uzavřený. Ale dr. tvrdila, že u druhorodičky to nic neznamená a že můžu začít rodit i tak. U minulého porodu to samé, šla jsem vyvolávat se 4 cm čípkem a podle toho to vypadalo.
Teď mě po teplé sprše začalo pobolívat břicho, tak kéž by se něco začínalo dít.Dneska má chlap krátkou práci a hlídání mám zajištěno, tak by to šlo
Dělali ti Hamiltna bez tablety nebo čípku jo? To jsem vůbec nevěděla, že se to bez tabletku dělá.
@sonnys hamiltoj je hmat, dělá se bez tabletky, mě ho udělala doktorka při vyšetření, zadna tableta netřeba ale měl by být čípek už prostupný, já byla už na prst otevřená měsíc tak jsem si to po termínu nechala udělat. ![]()
@sonnys Ano, dělala mi ho Dr. u klasického vyšetření. Nález z dnešní kontroly je stejný jako minule, čípek tuhý a dlouhý, uzavřeno, zabetonováno
Akorát hlavička víc naléhá na vchod, tak třeba se už něco konečně začne dít. Dalšího Hamiltona jsem už odmítla.
@Kikulele @Linduš91 aha díky to je pro mě novinka, že se dělá jen ten hmat bez tablety
mně vyvolávalo porod a dělali Hamiltna a hned při něm mi zaváděli tabletku
@sonnys Mně ho taky pak dělali i u vyvolávání, ale efekt neměl ani v tom případě. ![]()
@Linduš91 každá jsme jiná někdo na něj reaguje někdo ne, přeji a ať to máš brzy zasebou, neboj už to nebude dlouho trvat. ![]()
Tak jsem se včera nechala ukecat na dalšího Hamiltona, ale pořád se nic neděje. Je šance že se to ještě projeví nebo už ne? Teď to bude 24 h. Bolesti žádné, jen špiním. Chlap už si ze mě dělá srandu, že jsem porouchaná, že jsem se zasekla a chudák dítě nechci pustit ven ![]()