416 hodin přesčas
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je 52 dní, takže v podstatě každý týden den navíc.
No ani smykem.
Tohle bych nechtěla ani kdybych to měla jak přesčas zaplaceno.
Můžeš napsat, co za vyčuranou firmu to je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, to mas kazdy tyden delat jeden den zadarmo
leda by za to nabízeli jako celkově vyssi plat, nez se ve stejnem oboru bezne bere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hustý, každý týden přidat k pracovní době cca 7hodin zadara po celý rok. Tak s tím ať jdou do háje nebo přitlačí každý měsíc alespoň 4 tisíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele ja něco takovýho mám ve smlouvě taky, ale nikdy sem tam za 2 roky déle nebyla. Nebo když byla, tak sem o to později třeba pak přišla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem podepsala takovou smlouvu, ale přesčasy placené. Cca 900 hodin přesčasů ročně. Pro lékaře běžná praxe, jinak to v podstatě nejde. Anonymně nebo smazat prosím.
- Citovat
- Upravit
Díky za reakce. K dotazům: jméno firmy sem přímo psát nebudu; zákonné to je, ale je to vyloženě na té horní zákonné mezi (150 hod. přesčasů ročně nařízených + dalších 266 hod. ročně se zaměstnancem „dohodnutých“). ![]()
- Citovat
- Upravit
Nikdo nepsal, ze zadarmo. Tak snad zalezi kolik je sjednana mzda mesicni. Pokud je to zajimava castka, tak klidne budu delat tolik prescasu za rok. A ano, jde tolik prescasu delat se souhlasem zamestnance a jsou lidi co to za penize delaji radi. Nevim co se hnedka pohorsujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Nikdo nepsal, ze zadarmo. Tak snad zalezi kolik je sjednana mzda mesicni. Pokud je to zajimava castka, tak klidne budu delat tolik prescasu za rok. A ano, jde tolik prescasu delat se souhlasem zamestnance a jsou lidi co to za penize delaji radi. Nevim co se hnedka pohorsujete.
Máme v práci takového, který nadělá za ten rok možná ještě mnohem více. Ale teda je placený od hodiny + příplatek za přesčas a za sobotu a neděli. Ono stačí dělat třeba pár dnů v týdnu dvanáctky a pak by nemusela ani o víkendu.
- Citovat
- Upravit
Ani omylem. Zádrhel je v množství a zejména pokud je tam výslově napsáno, že jsou zahrnuty v ujednané mzdě.
Takhle se to prostě dělat nesmí a ano, je mi jasné, že zdravotnictví se bez masivního porušování zákoníku práce zhroutí, ale ať to alespoň řeší tak aby ty smlouvy nebyly takhle strašlivě nezákonné.
A pokud to není smlouva ve zdravotnictví, tak už tuplem, prootže zaměstnavatel a HR oddělení jsou zjevně pitomci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Zadarmo. Píšu to hned v úvodním dotazu.
Smlouva je postavená tak, že sjednaná mzda už zahrnuje případné přesčasy. Žádné peníze za to nebudou.
Jinak ale chápu, co říkáš - leckdo by tyhle podmínky bral, kdyby byla daná mzda ve smlouvě dostatečně zajímavá - např. 100 táců. (To není tento konkrétní případ.)
- Citovat
- Upravit
Nepodepsala, ani kdyby byl plat 150 tisíc měsíčně. Já si svůj volný čas cením výš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, chci se jen zeptat, podepsali byste pracovní smlouvu, kde je ujednání o 416 hodinách přesčasů ročně? Podotýkám, že zdarma (již zahrnuto ve sjednané mzdě). Uvítám jakékoliv zkušenosti a názory. Anonym - citlivé info.