Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jdi za lékařkou a ona sama uzná, co je pro tebe vhodné a co ne. Na druhou stranu, pokud máš po kyretáži, tak tam momentálně není sliznice, kterou by měla menzes odplavovat.
Počkala bych. Po revizi je běžné že se MS zpozdí. Jde o to že ti tou revizi seskrabnou tu sliznici víc, než běžně by ti odešla sliznice při MS. Proto může trvat déle než sliznice doroste požadované výšky. Mě po revizi po nevydarenem těhu meškala MS cca 10 dní. Dr mi tehdy řekla že MS by měla dorazit do 6tydnů od revize. Navíc už máte trochu věk tak je možné že tělu bude chvíli trvat než se nastartuje. Zatím bych počkala.
@Ufinka87 píše:
Počkala bych. Po revizi je běžné že se MS zpozdí. Jde o to že ti tou revizi seskrabnou tu sliznici víc, než běžně by ti odešla sliznice při MS. Proto může trvat déle než sliznice doroste požadované výšky. Mě po revizi po nevydarenem těhu meškala MS cca 10 dní. Dr mi tehdy řekla že MS by měla dorazit do 6tydnů od revize. Navíc už máte trochu věk tak je možné že tělu bude chvíli trvat než se nastartuje. Zatím bych počkala.
Jo, takže počkat těch 6 týdnů? V papírech z nemocnice mám psáno, že na ko mám přijít za 2 týdny. Jsem si říkala, že bych raději poslechla ty z nemocnice..
Blbý je, že to břicho, které mě bolí už skoro 2 měsíce, tak nevím, jestli je teď od kyretáže, nebo od něčeho jiného. Bolí mě od února
Tobe je 45 a ptas se tady, co mas delat? Asi zavolej doktorce a do nemocnice, ne?
Jak my ti tady poradime.
Nebo novej trend? Misto doktoru bude emimino?
Na kontrolu běž, určitě ti nebude chtít hned píchat vyvolávačku. Myslím, že do dvou měsíců je to v tomhle věku normální.
Pracovní neschopnost se odvíjí od toho, kvůli čemu ti ji dělali. Já ji neměla, kolegyně taky ne. Zvládli jsme to ve volnu..
Ale k dr určitě běž, kor když máš bolesti.
@TopSecret píše:
Tobe je 45 a ptas se tady, co mas delat? Asi zavolej doktorce a do nemocnice, ne?
Jak my ti tady poradime.
Nebo novej trend? Misto doktoru bude emimino?
Ano, je mi 45 let a mám snížený práh bolesti. Horečku nemám, tak se zatím jen ptám
Navíc má doktorka dovolenou.
Psala jsem ze mi po revizi řekla dr že MS by měla dorazit do 6 týdnů od revize.. Takže tak. nevim kdy jste na revizi byla… Ale revize se počítá jako 1.d3n cyklu. Takže to, že jste měla 1.2 poslední MS ještě neznamená že máte zpoždění. Pokud byla revize např 15.2 tak 15.2 je také 1 den cyklu… Tz že MS by měla přijít do 6 týdnů po 15.2… Rozumíme si?.. Pokud máte bolesti, výtok, teplotu… Můžete mít zánět. Tak je třeba to řešit s dr.
Teď čtu že revizi jste měla Teda min týden ve středu… Takže MS by měla dorazit do 6 týdnů od té středy… Jak jsem psala revize je 1 den cyklu. Navíc vám byla tou revizí více seškrábnuta ta sliznice. Takže to může trvat až 6 týdnů než přijde MS. Špinění či lehké krvácení po revizi je běžné… Kontrola po 14 dnech je standartni. Jde o to, aby se vyloučil třeba zánět. Delá se i utz aby se zjistilo jestli vám tam něco nezůstalo atd. Na vyvolavacku je brzo. Fakticky zpoždění nemáte… Takže kontrolou u dr nic nezkazíte… V nemocnici vás měli poučit jak počítat cyklus.
@Ufinka87 píše:
Teď čtu že revizi jste měla Teda min týden ve středu… Takže MS by měla dorazit do 6 týdnů od té středy… Jak jsem psala revize je 1 den cyklu. Navíc vám byla tou revizí více seškrábnuta ta sliznice. Takže to může trvat až 6 týdnů než přijde MS. Špinění či lehké krvácení po revizi je běžné… Kontrola po 14 dnech je standartni. Jde o to, aby se vyloučil třeba zánět. Delá se i utz aby se zjistilo jestli vám tam něco nezůstalo atd. Na vyvolavacku je brzo. Fakticky zpoždění nemáte… Takže kontrolou u dr nic nezkazíte… V nemocnici vás měli poučit jak počítat cyklus.
Cyklus mívám pravidelně 26-28 den.
A od 1.2. (poslední ms), což je ke 4.3. kdy jsem nastupovala do nemocnice uběhlo 33 dní od předchozí menstruace. Menstruace, která měla být 26-29.2. nebyla.
Takže fakticky zpoždění bylo.
Jak počítáte cyklus Vy, když já to počítám špatně?
Ale v předchozích příspěvcích je to dobře. MS jsi sice měla dostat na konci února, ale nedostala a místo toho jsi šla na kyretáž. Takže ji teď nedostaneš. Počítej, že dostaneš MS někdy na začátku až v půlce dubna.
@kačka39 píše:
Ale v předchozích příspěvcích je to dobře. MS jsi sice měla dostat na konci února, ale nedostala a místo toho jsi šla na kyretáž. Takže ji teď nedostaneš. Počítej, že dostaneš MS někdy na začátku až v půlce dubna.
Hm, začala jsem krvácet
@Anonymní píše:
Hm, začala jsem krvácet
To ale není MS, pokud jsi měla tu kyretáž 4.3. To je krvácení po ní.
@kačka39 píše:
TTo ale není MS, pokud jsi měla tu kyretáž 4.3. To je krvácení po ní.
To netvrdím, jen mi přijde zvláštní, že byl skoro týden klid a teď začnu krvácet
Prosím anonymně, hodně citlivé téma.
10 let neberu antikoncepci. Je mi 45 let.
Ve středu, jsem byla na kyretáži, kvůli polypům. Byla jsem objednaná po menstruaci, ale tu jsem nedostala, takže jsem nastoupila i tak. Menstruaci jsem měla naposled 1.2. 2020.
Vyčistili mě, proběhlo u mě jen minimální špinění, žádné krvácení.
Celý měsíc od poslední menstruace v únoru mě polí břicho. To že mi poprvé vynechala menstruace, přičítám začínající menopauze.
Ke své gynekoložce mám jít za 6 týdnů na ko. Chystám se jít dřív, ale nechci si nechat píchnout injekci na vyvolání menstruace. Na druhou stranu ale nevím, jestli je to rozumné.