5-6měsíční mimčo - radosti, příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
91
5.1.12 14:07

Naše holka se budí v noci od narození každé 3 hodiny na kojení.Začala jsem jí přikrmovat od 5.měsíce.V neděli holce bude 6 měsíců a pořád se vzbudí každé 3 hodiny.Mám pocit,že to nikdy nekončí to noční vstávání.Vstáváme ráno 8 hod.pak v 11h.jde spát na hoďku a spí ještě venku v kočáru hoďku odpoledne.Večer jde spát 8h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 14:45

Ahoj, jsem na tom podobně. Malému bude 5,5 měsíce, plně kojený, ale jelikož se mi budil v noci co hodina a půl a na doporučení doktorky ( že nové studie ukazují, že je lepší začít s příkrmama dříve jak v 6 měsíci) mu už 3 den dávám mrkvičku a dokojím. Snědl by snad 2 skleničky, ale zatím mu dávám jen půlku jedné a dokojím - myslíte, že je to tak správně? Navíc jsme musela mrkev koupit, jelikož doma dělanou mi nepapal, ale zítra ho opět čeká, tak snad bude mít lepší úspěch.
Jinak malý se přetočí pouze když ho šťouchnu do zadečku - jinak se mu nechce, ale točí se na bok a z bříška se taky občas přetočí - trošku lenoch, ale co. Jinak nevím jak je to možné, ale před pár dny najednou vykřikl „máááma“ zůstali jsme na to s moji mamčou koukat - je to možné takhle brzy? :dance: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
5.1.12 20:55
dagina1 píše:
ahoj vespolek
mojemu maloškovi bude za pár dní 5 měsíců a kojí se ve dne v noci po 2-3 hodinách, tak je to náročné… přemýšlím že už mu moje mlíko nestačí a zda nezačít s příkrmy. začly jste někdo dřív kvůli hladovému mimču?

Mám to taky tak, a hodlám ještě vydržet, sice taky bych se ráda vyspala dýl, ale říkám si že to je to nejlepší co pro malého můžu udělat, už jsme překonali i několik krizí, tak přece to nevzdám měsíc předem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajvetka
6.1.12 02:40

Ahojky, naší princezně bude 6,5 měsíce a je to taky akčňáček, otáčí se dokola, plazí zatím pozadu( je to Račice :D ) otáčí se na bříško a zpátky, v hluboké korbičce se mi zvedá do sedu, takže je to na pohled docela sranda :) Jinak si už umí hrát na schovku, dělá paci paci a paa paa, jinak zatím říká bababa, ham a papůůů :lol: Je kojená, ale příkrmy jsme dávali od čtyřech měsíců, měla hrozný zájem o jídlo, tak nám to Dr. doporučila, takže dáváme oběd maso zeleninka, spapá celou velkou skleničku čehokoliv, svačinu spolu prospinkáme- zatím a večeře kaše a spinká 13 hodin vcelku, je to moje zlato :srdce:

• Citovat
  • Upravit
16247
6.1.12 15:04

Ajvetka: 13ti hodinový spánek závidím, jak se takové děti dělají? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
6.1.12 15:24

Já mám taky pětiměsíčního chlapečka…vstává kolem sedmé, osmé hodiny, jdeme do kuchyně do křesílka, tam dostane snídani-mlíčko, sám si drží flaštičku, zatím se nasnídám já, pak putuje do hrazdičky, kde si hraje, zatímco já dělám věci do práce, kolem desáté má svačinku-trochu přesnídávky, trochu mlíčka či čajíku, pak jde spinkat, já se snažím rychle uvařit. Na oběd kolem dvanácté, jedné papá skleničku + někdy ještě po půl hodince mlíčko (HOLKY, VÁM SNÍ CELOU MALOU SKLENIČKU? TEN MŮJ TAK PŮLKU A PAK UŽ NECHCE A ZA PŮL HOĎKY ZAČNE BREČET, ŽE MÁ HLAD, ALE CHCE MLÍČKO). Poobědě si pohrajeme v hrazdičce, poté tak hodinku spinká buď doma nebo venku v kočárku, kolem třetí hodiny dostane svačinku-přesnídávku, hrajeme si, nebo si hraje sám na hrazdičce a já vedle něj na počítači pracuji, pokud toho mám hodně, pak večeře-mlíčko, koupání a kolem sedmé - osmé spánek. Přes den samozřejmě po chvilkách nosíme, koukáme se na chlapečka do zrcadla, vykládáme si, zpíváme si, prohlížíme obrázky v knížkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
6.1.12 16:23

Ahojky.Naše půlroční holčička vstává ráno okolo šesté,někdy až v sedm :mrgreen: Večer chodí spinkat po osmé,po půlhodinovém pláči usíná(u nás se musíme ke spánku dostat prořváním,v lepším případě pofňukáváním)..a to i přez den.To spinká tak jednou dopo,dvakrát odpo-půl hoďku až hoďku.V noci se někdy vzbudí 15krát :cert: :zed: někdy jen 2krát..né na papání,ale s chvilkovým pláčem-asi zlé sny.Tak jen dám dudlík a utiším.
Jinak se nám začala před týdnem krásně točit na bříško-je tam furt:-)ale už se neumí přetočit nazpět,takže mě věčně volá vzteklým křikem a já stále chodím,tak po pěti minutách,i méně :roll: :lol: a obracím ji a utírám blinky a převlékám(máme reflux a to ležení na bříšku je maso :P )Taky si cucá paleček u nohy-to je sranda :lol: :lol: ,chytá si nohy…bouchá do hraček,natahuje se po nich do stran,hází s nima,přendavá si je z ruky do ruky,prohlíží je.Píďalkuje,opírá se o nohy na zádech a posunuje se.Otáčí se kolem své osy,přitahuje se do sedu.Povídá tatata,mimi,ele,ahooo,ete a podobně:-)))Má ráda laškování,společnost,nošení,je to takový mazlící,neodložitelný typ dítka.neumí si moc vyhrát sama…když jí něco nejde,je hned parádně vzteklá,prohybá se,vříská až nedýchá a já ji musím fouknout do obličeje.Taky má ráda říkanky s různým procvičováním tělíčka,u nich se řechtá :D
Papáme od ukončeného 4.měsíce příkrmy.Už jsme u masozeleninových v poledne a dopol má ovocné přesnídávky.V poledne(to nám vychází vždy tak na druhou hodinu) sní celou skleničku,dopol(9h) půlku.Jinak bumbá Nutroš alergy care…od 120-150ml…byly doby-bezprostředně po zavedení příkrmů,že papala 50-80ml…jinak odmítala.Kaše mi nechce.Zatím příkrmy kupuji..má zlé trávení,jak jsem psala-reflux-ublinkává mi tak 50krát za den!!!!!!!!!!!!!Až časem chci začít příkrmy vařit sama..zatím ne,nedokážu to tak namixovat,jak to mají oni ve skleničkách a jak jsem psala,Míša zle tráví.Takže počítám,během měsíce,dvou,půjdu do vaření.
Jo a taky má malá ráda koupání..koupeme od půl osmé do osmi,někdy to vyjde o půl hoďky dřív a ve vodě si užívá :D miluje pěnové lepící hračky…žužlá je,pozoruje.
V pěti měsících Míša vážila 7060 a měřila 65cm..na půlroční jdeme příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
6.1.12 16:31
Saxana22 píše:
Ajvetka: 13ti hodinový spánek závidím, jak se takové děti dělají? :mrgreen:

to by mě taky zajímalo :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.12 21:15

u nás je to podobné, taky milujeme cachtání ve vaně hlavně s tátou.. jak se chechtá ve vaně se nechechtá nikdy jindy, úplně se zalyká :mrgreen: s taťky jinak nemůžem spustit celý den oči, jakmile je v blízkosti, musíme ho pořád pozorovat, v tu chvíli je máma vzduch. asi už jsem pro ni okoukaná :think:
pořád ale nezvládneme sníst celýho hamánka do 48 hod.. je to boj do ní dostat aspoň tu třetinu, jídlo je totiž taky velká sranda :D nejradši by si nabírala sama a když to mámě trvá než nabere další lžičku, vylizuje zbytky z bryndáku, naštěstí je omyvatelnej jinak si to nedovedu představit :D
prostě je to boj a pak se stejně dožadujeme mlíčka, ale budeme bojovat dál a snad to časem půjde :hug:
dneska v noci Elenka spinkala asi od 19:30 do 5 do rána tak to je taky paráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajvetka
6.1.12 21:23

To k tomu musíte mít dobrý spací geny po obouch rodičích :lol:

• Citovat
  • Upravit
ajvetka
6.1.12 21:24

To k tomu musíte mít dobrý spací geny po obouch rodičích

:lol:
  • Citovat
  • Upravit
737
6.1.12 21:34

Ahojky. tak naší malé bude půl roku. Příkrmy baštíme už od 4m hezky pomaloučku..brokolici po mě plive, špenát také..jo přesnídávka, to jí šmakuje. Už se těšim, až jí budu moct něco ukuchtit sama :lol:
Malá se přetáčí na bříško. máme sice třmínky a tak jsem čekala, že budeme mít opožděnější vývoj, ale třmínky netřmínky se točí, takže jsem natčená :mrgreen:
máme lehátko, ale velký uspěch nemá.. tahá za hrazdičku a přitahuje se do sedu, takže jen čekám, kdy to urve :roll: :D
Dneska se naučila kroutit hlavičkou a dělat nenenene :nevim: :mrgreen: ví prd, co to znamená, ale má z toho radost a my taky :mrgreen:
Na bříšku vystrkuje prdelku a snaží se lézt, ale hlavička s ručičkama jí nestíhají a tak vždycky spadne na čumáček :,( :)
Jinak nic moc pravidelně nedodržujeme.. snažíme se chodit hodně ven a večer to má jediný spánkový rituál: koupat, pást, papat a hajat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
6.1.12 21:40

Jéé 13hodin spinka?? to bych chtěla někdy zažít 8o :lol: jinak do malý nemůžu vůbec dostat čaj ani jiné tekutiny kromě mlíčka… to pití to je zlo. Už jsem toho vyzkoušela a nic jí nejede :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
8.1.12 00:00

Tak u nás na pití v pohodě prošla voda a fenykl. čaj(je plně kojený).Jinak mě též ublinkava klidně i 3 h po jídle,ale je pravda,že jak pořád nosím,tak s ním docela cvičím,tak nevím,dr. jsem nic neříkala,ublinkne třeba i 20×denně,myslíte,že to může být reflux?A Jiiriinko ten špenát vaříš,jak?30.1. jdeme na 1/2 roční kontrolu a asi začnu přikrmovat-mám z toho docela strach,kde jste čerpali vědomosti,kdy co a jak dávat?A kdy mají děti začít mluvit(ba ba,pa pa atd?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.12 10:21
luciezesvetic píše:
Tak u nás na pití v pohodě prošla voda a fenykl. čaj(je plně kojený).Jinak mě též ublinkava klidně i 3 h po jídle,ale je pravda,že jak pořád nosím,tak s ním docela cvičím,tak nevím,dr. jsem nic neříkala,ublinkne třeba i 20×denně,myslíte,že to může být reflux?A Jiiriinko ten špenát vaříš,jak?30.1. jdeme na 1/2 roční kontrolu a asi začnu přikrmovat-mám z toho docela strach,kde jste čerpali vědomosti,kdy co a jak dávat?A kdy mají děti začít mluvit(ba ba,pa pa atd?)

ten špenát by mě taky moc zajímal, zatím jsme ho nezkoušeli a sama ho nesnáším, takže netuším jak se připravuje..
z přikrmování nemusíš mít strach, já například čerpala info z jedné přílohy časopisu.. bylo tam krásně popsané co a kdy se může začít miminkům podávat a navíc přesný návod přípravy :)
záleží na tom, jestli budeš malýmu kupovat příkrmy nebo mu je sama vařit, kdybys potřebovala inspiraci můžu ti nějaké recepty poslat… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí