5-6měsíční mimčo - radosti, příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2889
8.1.12 11:38
luciezesvetic píše:
T-mám z toho docela strach,kde jste čerpali vědomosti,kdy co a jak dávat?A kdy mají děti začít mluvit(ba ba,pa pa atd?)

Už to tu myslím bylo - ohledně příkrmů jsem postupovala podle tohoto: http://www.kojeni.net/prikrmy.php . A jsou i nějaké knížky a doktoři mají brožury.
Bababa atd. jsem si přečetla říkají většinou až po půl roce. Dcerka začala v těch 6ti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
8.1.12 19:50
záleží na tom, jestli budeš malýmu kupovat příkrmy nebo mu je sama vařit, kdybys potřebovala inspiraci můžu ti nějaké recepty poslat… :mavam:

Tak jestli budeš mít čas,tak mi můžeš nějaké poslat SZ nebo na email?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
9.1.12 20:34

Hallo Kitty děkuji,já též četla,že se to nemá rozmixovat na úplno a také jsem od ježíška dostala tyč. mixer,ale prdim na to a budu mixovat.No a prý se teď nemá začínat s mrkví,že je tam moc dusičnanů,tak už aby bylo léto q já si mohla vypěstovat.a jinak koupila jsem formičky na led,zamrazím a pak budu jen kombinovat kostičky.jinak u nás nic nového není,jen asi lezou zoubky,uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terka a Davídek
2.2.12 17:52

Ahojky,tak mému je 8.2 5 měsicu ma pres 68cm a pres 8kg…uz mesic papa prikrmy…nevim kolik toho sni kdyz mu delam domaci…ma dopoledne jablicko v poledne MZ prikrm nebo jen zeleninku a odpo jablickobanan.presnidavku taky domaci…nema to nijak pravidelne…v noci se hodnekrat budi na UM .Jinak nic moc toho neumi protoze ma nemocne kycle a nosi trmeny na nohou a ted pujde do sadry tak budeme trochu opozdeny…umi se drzet na rucickach a žvatla,jeci,chechta se…ale nepretaci se..uz to umel ve 3 mesicich ale diky lezeni v nemocnici ochabnul a uz to neda…ale dozene to… ;)

• Citovat
  • Upravit
2717
2.2.12 19:33

Ahojky :-) všechny moc zdravím. Natálka má 6mesicu, od 4.se pretaci, leze dozadu, dela letadylko, neustále neco bere, myslím třeba mobil, ovladač apod. Máme doma kočičku a ta se začíná male pěkně bat, par chlulu uz ji totiž chybi:-) a pisti vam doma mimi taky tak, že vam to trha uši? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
2.2.12 20:01

Ahoj, tak my měli 5 měsíců před třemi dny. Přetáčíme se oběma směry od 4 měsíce. Ručičky má taky už docela šikovné a přendává si hračky z jedné do druhé, všechno cpe do pusy a strašně slintá a zuřivě žvýká- asi polezou zoubky. Jinak jsme strašně pištěli cca dva týdny, naštěstí už to zapomněl :lol: bylo to šíílené! Ovšem co je naše oblíbené už od 4 měsíce je brrrrrr a bublinky slin :D ještě ho to nepustilo, jeden den je třeba klid a jen si roztomile povídá a druhý den zase brrrrrrrrr no legrace! Jo, a vlasy mám taky pěkně oškubané :mrgreen: Ale budu šťastná, až poleze, začíná se na zádech nebo břichu nudit a je protivný, už nevím, co mu mám vymyslet za novou zábavu. Máte nějaký tip?

• Citovat
  • Upravit
Terka a Davídek
3.2.12 13:20

No zábavu???Já si ho třeba beru do sedačky a vaříme spolu …i se mno věší prádlo a uklízí :D občas je před televizy a kouká na obrázky(ne často) a má nad postýlkou kolotoč se zvířátky…jinak hrozná sranda prdění pusou na krk…:D :-O

• Citovat
  • Upravit
Petra2104
3.2.12 14:57

Tery, já ho teda nedávám do autosedačky, ale do lehátka, jenže už ho to taky nějak nebere. Kroutí se a přitahuje za hračky, sedí tam v klidu tak dvě minuty :( Kamarádka minedávno dala tip na novou hračku- igelitový sáček. Samozřejmě za mé přítomnosti a ten nás tedy bavil asi týden. Zkusím ho zase za pár dní vyndat :lol: Jinak prdění na krk zkusím :mrgreen: Akorát to toho doma asi moc neudělám hihi

• Citovat
  • Upravit
Terka a Davídek
3.2.12 16:25

Peto,taky by sme meli to lehatko ale je jen do 9kg a to by sme uz moc nevyuzili :D :D on se mi zas tolik nemrska jak ma třmínky na nohou .....ale projistotu ho tam stejnak pásám :D Jak dlouho malé koupete???Hrajete si tam s mimi nebo šup šup a ven??? :lol:

• Citovat
  • Upravit
Petra2104
3.2.12 16:37

Koupeme tak pět minut. Nejdříve na zádíčkách a pak ho dávám ještě „poplavat“ na bříško :lol: Tery a jak ty třmínky chlapeček snáší?

• Citovat
  • Upravit
Terka a Davídek
3.2.12 16:42

_No taky to tak delame nejdriv vymydlit na zadech a pak poplavat na brisku…on je ma od svejch 3 tejdnu takze jako by to pro nej bylo prirozene,ale obavam se ze tu sadru co bude mit bude snaset hur… :think: to teprve nevim jak ho zabavim…

• Citovat
  • Upravit
Petra2104
3.2.12 18:55

Hlavně ať je v pořádku! Držím vám palce! Věřím, že to zvládnete! A jak mu chutnají příkrmy? My jsme ještě nezačali, ještě jenom kojím, ale už se nemůžu dočkat, až začnu přikrmovat, to kojení mně už docela vyčerpává :D

• Citovat
  • Upravit
Terka a Davídek
3.2.12 20:01

No chutná když je tam maso :D ale začínali jsme v nemocnici tak jsme meli koupenou prvni lzicku od Hami mrkvicku a ta mu smakovala,ale bylo to vsude…Moc mu nechutnala samotna brambora… :lol: a jablicko s bananem jsem zacala davat az po 3 tejdnech aby si nezvykl na to sladke…ale smakujemu to ze nestiham nabirat lzicky :D Jo ja bohuzel nekojila…vubec jsem nemela mliko… :roll: snad u dalsiho :Da diky za drzeni palecku…on uz toho ma tolik za sebou ze mne to uz nejak nenervuje…to prijde az nez pujde do narkozy..uz ma dve za sebou chudak…a za jak dlouho zacnete s prikrmem? :dance: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Petra2104
3.2.12 20:16

Taky asi zkusím první mrkvičku, co na ní bude říkat. Chtěla bych začít přikrmovat od března, od toho ukončeného šestého měsíce. Se mu ani nedivím, že nechtěl samotnou bramboru, je to celkem bez chuti, ale masíčko hmmm a jaké dáváte? Je to určitě statečný kluk a Ty taky :hug: Vždycky si říkám, že ty miminka to berou většinou líp než my mámy :)

• Citovat
  • Upravit
Terka a Davídek
4.2.12 11:02

No to berou..ale snazim se taky drzet…v nemocnici jsou mnohem horsi a to se pak uklidnuju a rikam si na co si vlastne stezuju ze jo…no dala jsem mu králičí,kuřecí a krutí…kdyz cestujem tak mu kupuju sklenicky a omylem jsem mu uz dala od 6 mesice…a vubec nic se nestalo :D max se pos… :D :P :lol: ale je to uz znat na tech bobkach ze maj jinou stravu :D dooost zapáchaj :D 8o :) Dávám mu k tomu pít vodicku ale on tak nejak moc pit nechce…zatim vyschlej neni a čura furt tak to resit nebudu …ale cpu mu to kudy chodim :D(zas tak moc neee)zatim :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure