Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je normální. Chlapovi dojde, co to přesně znamená za závazek a trochu se vyděsí. To časem přejde.
Můj názor: Za takového jednání a okolností bych se nevdávala.
Sednete si, proberte to spolu. Muzete svatbu odlozit…Takhle bych do toho ted nesla…
@Šohajek píše:
To je normální. Chlapovi dojde, co to přesně znamená za závazek a trochu se vyděsí. To časem přejde.
Zapoměl i na naše výročí 16.4.
a včera odjel do práce na noční ve 21hod. a ještě není doma.
Tohle se ještě nikdy nestalo
Když jsem mu volala než jsem založila tohle téma, tak mě to vzal a,,no co je?!,,tak mu říkám,,mám strach kde jsi tak ti volám,,Kde by sem měl bejt, sem v práci a to mě jako sleduješ nebo co,,?Řekla jsem mu, že ne, že jsme jen měla strach že ještě není doma.Tak řekl, že za ůl hodiny dorazí a stejně ještě nepřijel ![]()
Přeji hezký den,
Mám přesně to co Ty, přítel mě požádal o ruku o štědrý den, byla jsem z toho nadšená, po 14 dnech jsem se s ním bavila alespon o tom, zda by jsme neměli alespon vybrat datum, že pokud chceme se brát v létě, tak by jsme měli jít na magistrát co nejdříve, ale všechno argumentuje tím, že na všechno je spousta času, po nějaký době jsem se ho zeptala znovu a řekl, že pokud nejsem ještě těhotná tak zatím není důvod se brát.
Ted jsem již měsíc těhotná, tak jsem si s ním chtěla promluvit znovu a zase mi řekl, ještě je čas. A já už si jen říkám, že si ho asi už nevemu, i to nadšení ze mě opadlo a spíše jsem z toho už unavená řešit tohle sama, to se raději budu příjmením jmenovat stále stejně. než nevědět pořád dokola co tedy bude. Takže Ti mohu jen říct že mužský sou prostě všichni stejný, do všeho se hrnou a pak ani stejnak nevědí co vlastně chtějí, ale přála bych Ti nakonec krásnou svatbu, tak držím palce aby se to co nejdříve otočilo:) ![]()
Ahoj, neporadím co s přítelem..Ale obecně, mužů se to většinou moc netýká, já zařizovala kompletně vša sama a s kamarádkami. Jen jsem mu vždy dala třeba tři oznámení na výběr a on mi řekl svůj názor, a pak si byl jen vybrat oblek. On stejně říkal, že to udělám nejlíp
Nakonec byl nadšený, že jsem vše tak pěkně zařídila.. ![]()
Jinak my zařizovali svatbu měsíc dopředu, a to byla docela velká..Prstýnky se dají koupit, my máme zatím stříbro, stály kolem 1000Kč, přesně nevím, vybíral a kupoval muž, žádal mě s nimi o ruku
Pak v jakémkoliv zlatnictví si můžete nechat vyrýt jména. Pokud má přítel oblek tak to máte vyřešeno, šaty si můžeš i půjčit, nebo některé půjčovny šatů vyprodávají posézonní šaty za dobrou cenu, pak je můžeš třeba na aukru prodat. Kytku si objednej v květinářství..Pokud nechceš moc utrácet, tak třeba popros šikovnou kamrádku a kup třeba jen 7 růží a ať ti ji uváže..Mě ji takhle dělala teta..
Zda se vdát či ne, to už si musíš rozhodnout sama
Za pět dnů se to dá stihnout zařídit ![]()
@Anonymní píše:
Zapoměl i na naše výročí 16.4.a včera odjel do práce na noční ve 21hod. a ještě není doma.
Když jsem mu volala než jsem založila tohle téma, tak mě to vzal a,,no co je?!,,tak mu říkám,,mám strach kde jsi tak ti volám,,Kde by sem měl bejt, sem v práci a to mě jako sleduješ nebo co,,?Řekla jsem mu, že ne, že jsme jen měla strach že ještě není doma.Tak řekl, že za ůl hodiny dorazí a stejně ještě nepřijel
NEBRAT! A JÁ BYCH I NĚKAM NA PÁR DNÍ ČI TÝDNY ODJELA. Aby si uvědomil zda mě má rád, či mě už nemiluje. A pak bych podle toho rozhodla dál
Zjevně si není jistý co chce. Asi bych to zrušila. Radši se nevdat vůbec než takhle a jestli to chceš udělat kvůli dítěti… myslím že prckovi bude jedno jestli se narodi do manželství či ne.
Třeba si přečetl nový občanský zákoník a vyděsilo ho, za co všechno bude po svatbě ručit… Dneska je pro chlapa lepší se nebrat.
@Anonymní píše:
Zapoměl i na naše výročí 16.4.a včera odjel do práce na noční ve 21hod. a ještě není doma.
Když jsem mu volala než jsem založila tohle téma, tak mě to vzal a,,no co je?!,,tak mu říkám,,mám strach kde jsi tak ti volám,,Kde by sem měl bejt, sem v práci a to mě jako sleduješ nebo co,,?Řekla jsem mu, že ne, že jsme jen měla strach že ještě není doma.Tak řekl, že za ůl hodiny dorazí a stejně ještě nepřijel
Ahoj, no to je celkem síla. No možná se zalekl, jak se svatba blíží, ale to ho neomlouvá, jak se k tobě chová.
Být na tvém místě svatbu zruším, nemohla bych u oltáře říct ano, když bych věděla, jaký teď je. Tím, že to máte na radnice jen se svědky, tak to nebude taková trága to odložit..
Jak to cítíš ty?
@Idril přesně tak, prckovi je to fuk, jestli se jmenuje např. Fousková či Kuklová
, takže bych se nevdávala, za těchto okolností
Holky jak tu tak čtu vaše příběhy, připomíná mi můj
Muž mě požádal sám od sebe v létě na dovolené ve Španělsku 2012..Třičtvrtě roku se nic nedělo, a to jsme ji chtěli dělat do roka a do dne..Občas jsme se o tom bavili, ptala jsem tak co, budem něco zařizovat, dle něj spousta času. Pak jsem v dubnu otěhotněla, v červnu potratila..A bylo rozhodnuto, uděláme si radost, a bude svatba..
v září 2013 jsme se brali..od rozhodnutí po datum svatby, bylo na zařízení cca měsíc a půl..Ale svatba byla nádherná, skoro celou jsem ji zařizovala sama, muži na to moc nejsou. A nelituji.
Kámoška co se vdává letos je nštastná, přítel ji kecá do všeho, jaké má mít šaty, jak budou mít barevné sladění, jaké jídlo na oběd..no děs.. ![]()
Marně si lámu hlavu co Ti poradit, kolik je Ti let? Možná bych navrhla jestli nechcete tu svatbu odložit, promluvte si o tom, vzít se můžete i až se ta malá narodí. Možná jen tvůj partner není takový „organizátor“ možná je také na vážkách, psala si že je rozvedený, možná je zklamán z bývalého vztahu, možná seš trochu i ty podrážděná z těhotenství. Jestli chceš písni mi SZ, můžeme to probrat…
@Emisis no tak to bych nevydržela, aby on určoval jaká bude svatba, a ještě šaty, mám svůj vkus, a ještě kdyby do toho kecal on, to bych ho musela něčím praštit, jídlo jako fajn ale řešit společnost a sladění, no to by bylo jedno : ![]()
Dobrý den, vím že v každém případě se musím rozmyslet sama ale moc by jsem prosila o radu, názor, zkušenost.
Napíšu trochu něco o sobě:Je mě 31 let, jsem ve 28tt a bydlíme s přítelem v nájmu. Přítel je o 20let starší než já a je již jednou rozvedený a žijeme spolu 7let.Po dlouhé úvaze jsem si řekli, že se vezmeme, aby dítě přišlo do svazku manželského.
že svatba se blíží a co a jak naplánujeme dál. Od té doby jsem ani slovíčkem nepromluvila o svatbě a čekám
on se také k ničemu nevyjadřuje a asi ani nehodlá. Prostě jen ví, kdy je obřad a tím to pro něj končí. Ani jsem ho nezatěžovala výbavičkou, vše jsem si sehnala sama, jeho to nezajímalo(ale tak je to chlap, ty to prostě nebere to vím)ale co je nejhorší, přestal semnou i spát, přestal se semnou mazlit, nechce se semnou moc bavit, raději bude dělat, že spí nebo když jsem v obýváku, on jde na balkon, když du na balkon, on jde o koupelny
Nevím co si mám o všem myslet a je mě těžko
A já měm ted' dilema
Mám si ho brát?!Nemám si ho brát?!Nejraději by jsem to stornovala ale kvůli miminku jsem na vážkách, zvažuju pro a proti a nevím prostě nevím a mám strach
A to si to miminko tak moc přál, takovou měl radost a hlavně, když zjistil, že to bude holčička, to i brečel štěstím a najednou během necelého měsíce taková změna
prostě jakmile zjistil přesný datum svatby, změnil se a jde to všechno do háje
A to ho nikdo o svatby nenutil, bylo to jeho svobodné rozhodnutí! Tak já nevím Nepřeháním to?!Neberu si to moc?!Vaše názory? Zkušenosti? Děkuji 

Jak jsem již napsala v úvodním tématu, do svatby je to jenom 5dní a problém je v tom, že nemám ještě žádné šaty, nemáme prstýnky, nemáme prostě nic.
On to bude sice jenom obřad kde budu já, přítel a 2svědci nic jiného se dělat nebude ale i tak
Jde o to, že přítel se o tom nechce vůbec bavit a cítím z jeho strany nezájem o cokoliv, když začnu s tím, že by jsme měli skočit pro prstýnky nebo si je alspon' vypujčit tak řekne hmmmmm jak myslíš. Když mu řeknu, že v úterý zajedeme spolu koupit nějaké šatičky, které by při obřadu nepohoršily a které by jsem mohla pak nosit i normálně do města tak řekne a nevíš kde by jsem na ně asi vzal?!(Což je jaho velice častá odověd' poslední dobou)Když mu řeknu, že si je koupím ze svého, řekne jen hmmmmmm. Když mu řeknu a co kytka? Není zbytečná? Nebo jí koupíme? Tak mě řekne, že ho už ze mě bolí hlava a že do něj jenom hustím svatbu.Ale to není pravda, zeptala jsem se ho a to poprve před 14dny jak jako to všechno bude
Omlouvám se za anonymní téma ale je to moc citlivé a nechci, aby tu plno lidí vědělo jak jsem dopadla