Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ale tak jako rozumím a chápu, že muži to tak nějak neberou a nechávají to na své partnercea ta si vše zařídí sama ale! To si mám kupovat prstýnky, šaty, kytku a vše mu to nastrkat před nos, aby s tím neměl žádnou ráci a když vím, že stejně udělá jen hmmmmmm a stejně mě nic na to nepřidá
Vždyt' není ani schopen zajít do toho zlatnictví(mám tam vyhlídlé prstýnky je to sice jen chirurgická ocel ale jsou prostě božííí
a cena 700kč za oba prsteny
) jenže to by jsem ho tam musela dokopat
těžko mu budu kupovat prstýnek když neznám jeho míru na prst
víš, ale mohl by Ti říct, že to zařizování, šaty, hostinu a tak nechá na tobě, na mě to působí že je mu to jedno, že když teda chceš že to „ano“ řekne…já fakt nevím ![]()
Svatbu bych odlozila, nemluvila o ni. A asi bych odjela na nejaky cas pryc. Pred tim bych se ho ale zeptala, co ma za problem, co mu vadi.
@Verun83 jemu asi očividně vadí vše
, mě to jeho chování příjde divné, nevím ![]()
Rozhodně bych svatbu zrušila. Nedělala bych žádný scény, jen bych mu oznámila, že jsem svatbu zrušila a hotovo. Dál bych to nerozebírala.
Přijde mi jeho chování opravdu divné. Asi to nebude jen tak ![]()
Příspěvek upraven 20.04.14 v 12:10
Anonymní..tak pak už je to otázka i vašeho rodinného financování..My máme společný účet, a společné finance jsme měli už dlouho před svatbou, takže jsem to takhle vůbec nebrala.
Ale chápu tě..pokud je mu to fakt jedno, tak buď si to uděláš po svém, nebo svatba nebude..Otázka, je jak moc o tu svatbu stojíš. Zda jsi chtěla jít v bílém k oltářia užít si svůj den, nebo je to jen papír. V tom případě bych se na to asi vykašlala..
@tumpach píše:
@Verun83 jemu asi očividně vadí vše, mě to jeho chování příjde divné, nevím
Ano, přijde mě to tak uplně stejně
dokonce mu vadí, že jsem začala i chrápat a on nemůže spát
(dřív jsem nechrápala a měl klid) ale ted' jsem prý jako starej námořník
ale to jsme odbočila.
A věřím tomu, že když se nebudu o svatbě zminovat, že stejně zapomene, že se má ženit
prostě mám s to chutí mu to připomenout, však je v pondělí svátek a to pak na prstýnky a šaty budou jenom 4dny
jeho to netankuje
ale taky mám chut' mu nic nepřipomínat a nechat to vyšumět
![]()
Ted si ho zcela jiste neber!!! Pokud to mate takhle volny, tak takovyto obrad muzete spachat kterykoliv den. Jednoduše mu oznam, ze jsi svatbu ted odlozila a uvidis jak bude reagovat, popr. si o tom. promluvite a dohodnete jine datum za uplne jinych podminek a jednani z jeho strany. Taky jsem pred pěti lety byla blahova, strasne jsem se chtěla vdávat a vzit si HO za kazdou cenu.Byl uz jednou rozvedeny, tak nejak tema pripravama proplul, vsechno jsem zaplatila ja a ze to nebyla levna svatba…14 dni pred svatbou mi rekl, ze se zenit nechce..obrecela jsem to, pak delala jakoby nic a svatba nakonec byla 25.4.2009…dva roky jsme rozvedeni a za tu dobu, co jsme byli manžele, jsme třikrát byli od sebe…takze asi tak..
@Emisis píše:
Anonymní..tak pak už je to otázka i vašeho rodinného financování..My máme společný účet, a společné finance jsme měli už dlouho před svatbou, takže jsem to takhle vůbec nebrala.
Ale chápu tě..pokud je mu to fakt jedno, tak buď si to uděláš po svém, nebo svatba nebude..Otázka, je jak moc o tu svatbu stojíš. Zda jsi chtěla jít v bílém k oltářia užít si svůj den, nebo je to jen papír. V tom případě bych se na to asi vykašlala..
Byl by to pro mě jen,,papír,, ale zároven' trošku jistota pro to dítě
Takže na bílém netrvám a stejně by jsem si připadala s pupkem divně v bílém ![]()
Jinak finance máme moje tvoje ale po svatbě se to má změnit na naše společné. Jenže nejhorší je, že už mu to ani nějak nevěřím ![]()
A kdyby s přípravama spolupracoval, tak bys neměla žádný důvod pochybovat? Jinak je soužití ok? Protože je-li jeho častá odpověď „a kde bych na to vzal“, tušila bych i jiné potíže…
Je možné, že se jen po..lal strachy a nervozitou ze závazku, jako spousta jiných chlapů, ale píšeš, že už jednou ženatý byl, takže ví, do čeho jde.
Stejně tak nervní může být i z příchodu dítěte a očekávaného výpadku příjmů a jiných radostí. Jenže pokud si o tom nepromluvíte, není, jak to řešit…
Chápu, že muže nezajímá, jak bude ladit kytka s šatama či kravatou apod., ale taková ignorance, jakou popisuješ, by byla i na mě moc. Řekla bych mu narovinu, že z něj mám pocit, že si mě vzít ve skutečnosti nechce a tak svatbu odložíme nebo zrušíme, dokud si nerozmyslí, co vlastně chce a bude se podle toho chovat.
Každopádně uvaž, jak to máte rozdělené finančně, jak to bude na mateřské (bez vlatního příjmu) a všechny okolnosti, protože v případě rozchodu můžeš na tom být výrazně hůř neprovdaná…
@Anonymní píše:
Byl by to pro mě jen,,papír,, ale zároven' trošku jistota pro to dítěTakže na bílém netrvám a stejně by jsem si připadala s pupkem divně v bílém
Jinak finance máme moje tvoje ale po svatbě se to má změnit na naše společné. Jenže nejhorší je, že už mu to ani nějak nevěřím
To už nebude věc jeho rozhodnutí, ale zákona ![]()
Nečetla jsem diskuzi, reaguji přímo na dotaz…
Zakladatelko, za takovýchto okolností bych se nevdávala. Né natruc, ale z jeho strany je rpostě cítit, že se ženit asi nechce. Zkus si o tom s ním promluvit. Zeptej se ho na to, jestli se vůbec chce ženit? Vždyť dneska můžete mít dítě i bez tohoto „papíru“ a jistota pro dítě je v rodném listě, nikoli v oddacím… a upřímně, ani já bych nechtěla být svázaná s takovýmto chlapem. Bůhví co za tím je ![]()
Nejdřív to pořádně vyřeště než se sezdáte… ![]()
@tumpach píše:
NEBRAT! A JÁ BYCH I NĚKAM NA PÁR DNÍ ČI TÝDNY ODJELA. Aby si uvědomil zda mě má rád, či mě už nemiluje. A pak bych podle toho rozhodla dál
Souhlas. třeba je to moc změn naráz a potřebuje víc času?
v této situaci bych se nevdávala.
Já bych se také nevdávala. Pro jistotu bych se ho ještě jednou zeptala, jestli tu svatbu opravdu chce. Ale určitě dítě není důvod k sňatku. Já se sice vdávala také asi v tom 28tt, také jen se svědky, šaty jsem měla z H&M i na běžné nošení, kytka (jen prstýnky jsme si nechávali dělat s předstihem), ale oba jsme to s manželem chtěli a dokázali jsme se o svatbě bavit. Tvůj přítel se zrovna nechove jako tvoje „budoucnost“. Chápu, že je to pro tebe těžké rozhodnutí, ale ono přivést dítě na svět do prostředí, které bude stresující a vypjaté, taky není to pravé ořechové… prostě bych to asi nechala tak, řekla příteli, že se kdyžtak vezmete až se dítě narodí. Může mu totiž prdnout v bedně a s narozením prcka procitne a bude se chovat opět normálně…Držím ti pěsti ![]()
Ale tak jako rozumím a chápu, že muži to tak nějak neberou a nechávají to na své partnerce
a ta si vše zařídí sama ale! To si mám kupovat prstýnky, šaty, kytku a vše mu to nastrkat před nos, aby s tím neměl žádnou ráci a když vím, že stejně udělá jen hmmmmmm a stejně mě nic na to nepřidá
Vždyt' není ani schopen zajít do toho zlatnictví(mám tam vyhlídlé prstýnky je to sice jen chirurgická ocel ale jsou prostě božííí
a cena 700kč za oba prsteny
) jenže to by jsem ho tam musela dokopat
těžko mu budu kupovat prstýnek když neznám jeho míru na prst