Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, vím že v každém případě se musím rozmyslet sama ale moc by jsem prosila o to moc?!Vaše názory? Zkušenosti? Děkuji
Omlouvám se za anonymní téma ale je to moc citlivé a nechci, aby tu plno lidí vědělo jak jsem dopadla
Bych si ho nebrala… ale já obecně svatbu beru jako šaškárnu, kterou nepotřebuji
Určitě Vám dám vědět jak to dopadlo, tedy spíš jak reagoval přítel, protože jak jsem již napsala, tak svatba se ruší. Ale řeknu mu to až tak nějak ve středu, až se vrátím z magistrátu a z matriky, aby to měl černé na bílém, že to myslím vážně.
Jinak ano tatínek je ten nejbáječnější chlap pod sluncem a jsem ráda, že ho mám a jsme na něj pyšná.
pracuje v domově důchodců jako pečovatel a strašně moc se té práci věnuje
Bere to jako své poslání a dává tomu naprosto vše.
A také vím, že je na něho spolehnutí, vím, že jsem se měla s mamkou dobře a nikdy jsem neslyšela, že by se naši nedokázali na něčem domluvit. Samozřejmostí bylo, že táta mámě pomáhal, vše dělali spolu, vše společně řešili a proto, mě zaráželo chování mého přítele, prostě člověk byl zvyklý i z jiného vztahu co jsem měla dřív situaci řešit a najednou by jsem nemohla?!Jenom sedět a čekat jak vše dopadne?!Sám táta mě dneska řekl, že svoji dceru nevychoval proto, aby s ní mohl muž opovrhovat.Aby jsem se zamyslela nad tím, zda s mám trávit čas z někým, kdo si toho nepovažuje ani trochu. A to bylo to co mě nakoplo ![]()
Vis o tom, ze na tu matriku musite oba? Ze on to musi odsouhlasit?
A já bych mu to neříkala ve středu. Já bych schválně vyčkala jak se bude chovat a řekla mu to klidně až v pátek ráno. Podle toho jak by se k tomu stavěl on.
Dobře jsi udělala, každý si zaslouží být šťastný, uvidíš, že jednou potkáš svého pana „Božského“
. Držím ti palečky ![]()
@Anonymní píše:
Určitě Vám dám vědět jak to dopadlo, tedy spíš jak reagoval přítel, protože jak jsem již napsala, tak svatba se ruší. Ale řeknu mu to až tak nějak ve středu, až se vrátím z magistrátu a z matriky, aby to měl černé na bílém, že to myslím vážně.
Jinak ano tatínek je ten nejbáječnější chlap pod sluncem a jsem ráda, že ho mám a jsme na něj pyšná.pracuje v domově důchodců jako pečovatel a strašně moc se té práci věnuje
Bere to jako své poslání a dává tomu naprosto vše.
A také vím, že je na něho spolehnutí, vím, že jsem se měla s mamkou dobře a nikdy jsem neslyšela, že by se naši nedokázali na něčem domluvit. Samozřejmostí bylo, že táta mámě pomáhal, vše dělali spolu, vše společně řešili a proto, mě zaráželo chování mého přítele, prostě člověk byl zvyklý i z jiného vztahu co jsem měla dřív situaci řešit a najednou by jsem nemohla?!Jenom sedět a čekat jak vše dopadne?!Sám táta mě dneska řekl, že svoji dceru nevychoval proto, aby s ní mohl muž opovrhovat.Aby jsem se zamyslela nad tím, zda s mám trávit čas z někým, kdo si toho nepovažuje ani trochu. A to bylo to co mě nakoplo
Tvůj táta je chlap s velkým CH.
Je dobře, že v něm máš oporu. ![]()
@geilens to vis urcite? Me to prijde divne, nikdo nikoho nemuze nutit do svatby
.Nekdy se treba stane neco, ja nevim, nejaky obr pruser ve vztahu, ze nepripada v uvahu, aby ty dva spolu jeste neco resili.
Taky se tam nemusi vubec dostavit ne? ![]()
@Anonymní píše:
přestal semnou i spát, přestal se semnou mazlit, nechce se semnou moc bavit, raději bude dělat, že spí nebo když jsem v obýváku, on jde na balkon, když du na balkon, on jde o koupelny
Ten clovek s tebou nechce ani dychat stejny vzduch, nejen, ze si te neváží…
@geilens píše:
Vis o tom, ze na tu matriku musite oba? Ze on to musi odsouhlasit?
Ja byla objednat sama na Magistratu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, vím že v každém případě se musím rozmyslet sama ale moc by jsem prosila o radu, názor, zkušenost.Napíšu trochu něco o sobě:Je mě 31 let, jsem ve 28tt a bydlíme s přítelem v nájmu. Přítel je o 20let starší než já a je již jednou rozvedený a žijeme spolu 7let.Po dlouhé úvaze jsem si řekli, že se vezmeme, aby dítě přišlo do svazku manželského.
Jak jsem již napsala v úvodním tématu, do svatby je to jenom 5dní a problém je v tom, že nemám ještě žádné šaty, nemáme prstýnky, nemáme prostě nic.
On to bude sice jenom obřad kde budu já, přítel a 2svědci nic jiného se dělat nebude ale i tak
Jde o to, že přítel se o tom nechce vůbec bavit a cítím z jeho strany nezájem o cokoliv, když začnu s tím, že by jsme měli skočit pro prstýnky nebo si je alspon' vypujčit tak řekne hmmmmm jak myslíš. Když mu řeknu, že v úterý zajedeme spolu koupit nějaké šatičky, které by při obřadu nepohoršily a které by jsem mohla pak nosit i normálně do města tak řekne a nevíš kde by jsem na ně asi vzal?!(Což je jaho velice častá odověd' poslední dobou)Když mu řeknu, že si je koupím ze svého, řekne jen hmmmmmm. Když mu řeknu a co kytka? Není zbytečná? Nebo jí koupíme? Tak mě řekne, že ho už ze mě bolí hlava a že do něj jenom hustím svatbu.Ale to není pravda, zeptala jsem se ho a to poprve před 14dny jak jako to všechno budeže svatba se blíží a co a jak naplánujeme dál. Od té doby jsem ani slovíčkem nepromluvila o svatbě a čekám
on se také k ničemu nevyjadřuje a asi ani nehodlá. Prostě jen ví, kdy je obřad a tím to pro něj končí. Ani jsem ho nezatěžovala výbavičkou, vše jsem si sehnala sama, jeho to nezajímalo(ale tak je to chlap, ty to prostě nebere to vím)ale co je nejhorší, přestal semnou i spát, přestal se semnou mazlit, nechce se semnou moc bavit, raději bude dělat, že spí nebo když jsem v obýváku, on jde na balkon, když du na balkon, on jde o koupelny
Nevím co si mám o všem myslet a je mě těžko
A já měm ted' dilema
Mám si ho brát?!Nemám si ho brát?!Nejraději by jsem to stornovala ale kvůli miminku jsem na vážkách, zvažuju pro a proti a nevím prostě nevím a mám strach
A to si to miminko tak moc přál, takovou měl radost a hlavně, když zjistil, že to bude holčička, to i brečel štěstím a najednou během necelého měsíce taková změna
prostě jakmile zjistil přesný datum svatby, změnil se a jde to všechno do háje
A to ho nikdo o svatby nenutil, bylo to jeho svobodné rozhodnutí! Tak já nevím Nepřeháním to?!Neberu si to moc?!Vaše názory? Zkušenosti? Děkuji
Omlouvám se za anonymní téma ale je to moc citlivé a nechci, aby tu plno lidí vědělo jak jsem dopadla
Odlozila bych na neurcito. Prijmeni by mela po mne…prejmenovat se muze pozdeji.
@Malina7 přelouskala jsem celou diskusi a divila se, že nikdo nezminoval věk, až ty
můj osobní názor je ten, že je to prostě postarší muž, který už nemá zájem zařizovat si svatbu, nakupovat výbavičku…ještě když už to jednou absolvoval.je to smutné, někdo může mít názor, že o věku to není, já mám názor že je
podle mě sis prostě našla postaršího paprdu a ted se to projevuje
@Bavi píše:
@Malina7 přelouskala jsem celou diskusi a divila se, že nikdo nezminoval věk, až tymůj osobní názor je ten, že je to prostě postarší muž, který už nemá zájem zařizovat si svatbu, nakupovat výbavičku…ještě když už to jednou absolvoval.je to smutné, někdo může mít názor, že o věku to není, já mám názor že je
podle mě sis prostě našla postaršího paprdu a ted se to projevuje
Zminoval věk hnedle v titulním příspěvku, zakl.31 a on je o 20let starší. Já si to také jednou zkusila, mám s ním syna, a po roce narození syna jsem řekla ende a UŽ NIKDY VÍCE, do dnes nechápu, jak jsem si s ním vůbec mohla něco začít. Ve finále to se staršíma chlapama dopadne stejně, těch případů je tady mraky.
Zakladatelce přeji někoho blíže k jejímu věku, kdo bude mít rád jí a dítě a bude si chtít s nimi užívat života ![]()
@Anonymní píše:
Zapoměl i na naše výročí 16.4.a včera odjel do práce na noční ve 21hod. a ještě není doma.
Tohle se ještě nikdy nestalo
Když jsem mu volala než jsem založila tohle téma, tak mě to vzal a,,no co je?!,,tak mu říkám,,mám strach kde jsi tak ti volám,,Kde by sem měl bejt, sem v práci a to mě jako sleduješ nebo co,,?Řekla jsem mu, že ne, že jsme jen měla strach že ještě není doma.Tak řekl, že za ůl hodiny dorazí a stejně ještě nepřijel
To je hrozný chování a 5 dní před svatbou…Nevzala bych si ho ani náhodou. Chová se k tobě hrozně, bez špetky úcty. Ne, svatbu bych zrušila a tím spíš, že nebudou žádné ztráty jako kdyby byla sezvaná rodina, všechno nakoupené, hostina atd. Já myslím, že to, že ještě nemáš šaty, prstýnky atd. znamená, že podvědomě tu svatbu nechceš, proto to všechno tak odkládáš…Na takové závažné rozhodnutí je vždycky dost času. Pokud se změní, tak bych o tom uvažovala později, ale pokud ne, tak rozhodně ne.