Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikaveru píše:
tak po tomhle jeho výstupu bych si sbalila věci a odešla bych. Takového blba na Entou, aby člověk pohledalpromiň, ale tím by pro mě definitivne skoncil
hele třeba si myslí, že by to stihli
A proč hned balit kufry? Byh mu řekla, že nevypadá nadšeně, tak se na nějakou svatbu vykašlem a třeba to bude zas jak dřív. Oni jsou chlapi fakt jiní než my. ale společné finance byste měli vyžešit co nejdříve at pak nedochází zbytečně ke sporům
Toto je divný chlap.. ještě jsem to nenapsala, ale asi bych se ho narovinu zeptala, jestli to nezrušit, jestli vůbeec che s tebo být..
Znám hromady chlapů- ne osobně
ale kolem sebe jsme měla hodně párů co se brali, ale ani jeden se takto nechoval i když někteří byli morousy, že jich nic nezajímalo, tak prostě na tu svatbu si čas udělali a prostě ty prstýnky šli vybrat, zajímali se!!!o svatební den..
Toto mi přijde, no.. tak jo, tak teda si něco vyber a uděláme to ![]()
@Anonymní píše:
Ahojtak mě je jasné, že na matriku semnou musí otec dítěte
bez něho by to nešlo. To jak jsme psala, že budu muset ve středu na magistrát a matriku, tak to jsme myslela tak, že tam dojdu osobně proto, aby jsem zrušila ten obřad a na matrice nahlásila tuto změnu. A také to, že dítě se bude jmenovat přijmením po mě ale přijdu s otcem dítěte, za týden, aby tam byl zapsán. Zdá se mě lepší, tam zajít osobně a zjistit co si máme přinést za doklady atak. I když myslím, že stačí občanský průkaz a rodný list ale raději tam zajdu, stejně potřebuji s paní na matrice něco probrat a tak se mě to hodí.
Včera jsem měla s přítelem vážnou debatu a prostě jsme mu to řekla na rovinu. Že svatbu zatím nechci. Chvilku mě poslouchal a také semtam něco řekl, moc se mu to nelíbylo ale nějak přesvědčivej nebyl! A co mě nasralo, šla jsem pro něco do kuchyně, mluvím na něj a žádná odověd a když jsem nahlédla zpět do obyváku, pánešek tam nebyl!!!Normálně šel klído pído spinkat do ložnice!!Tak to jsme teda už ale na něj vlítla a řekla, že jsem s ním měla debatu a že jako takhle teda ne! A víte co mě na to všechno řekl? At' ho nechám spát, že ho ze mě bolí hlava, že je unavenej a že jde na 21hod.do práce a že do něj hučím! Jako jak hučím?!!!Jen jsem se s ním bavila o tom, že svatba se ruší a snažila jsem se rozumě udávat své důvody proč jsem se tak rozhodla!!
A jako on místo toho aby se ke mě trochu měl, aby z toho byl smutnej, když jsem mu řekla, že vše ruším tak zmizne jako pára nad hrncem spinkat a odmítne mě vůbec poslouchat! Dělá si ze mě prdel?!!!No to bylo něco na mě! Tak jsem práskla dveřma a šla do obýváku s tím, že je alson' vidět jak moc se na svatbu těšil
a že to že jsme zrušila svatbu, bylo srávné rozhodnutí! Ale jediné co mě přislíbyl je to, že na tu matriku semnou pujde a nechá se bez problémů zapsat jako otec dítěte, že na to má právo a je to i jeho dítě, nejenom moje! No Za 10minut vylezl z ložnice, to bylo 18:00hod. a začal se strojit, že jede do práce
říkám mu kampak se chystáš
máš jet až na 21hod.ne?! A on, že semnou není k vydržení a tak si pojede do práce dřív!
Tak jsem mu řekla, at' si jede třeba ke všem čertům, že mě to je jedno
Takže odjel a přijel až dneska v 7hod. ráno a dělal jako že nic a chtěl pusinku
![]()
![]()
Jako ano holky, měli jste všichni pravdu, protože tak bezohleného, cinického, samolibého chlapa, jsem ještě nevidělaJako já mu řeknu, že svatbu ruším a necháme to najindy a on místo toho aby to semnou řešil, tak jde spinkat?!!!Bolí ho hlava a není mu dobře a nemám ho otravovat kecama?!!!Fuj Fuj Fuj, se mě zdvíhnul tlak a ted' je mě z toho špatně zase mě a opravdu jsem ráda, že jsem se tak rozhodla!! Děkuju, děkuju
![]()
Nemyslím, že by byl samolibej a tak. Jednoduše normálně přirozeně dědkovatí. Už má věk na to být protivný a to by sis měla uvědomit! Ty jsi mladá, plná síly, čekáš první dítě…on už má pomalu věk na důchod ![]()
Jestli ho z tebe bolí hlava
, tak se připrav, že ho dítě moc bavit nebude.
@cica Třeba,ale pro mě by bylo chování partnera alarmující. nezajima se, nestará se, co když by v budoucnu řešili opravdu problém kolem dítěte, nedej bože zdravotni.to ji taky rekne, ze ho boli z ni hlava. No to je zivotni opora ![]()
@Šohajek píše:
Kolik ti je, že tak nerozumíš mužské mentalitě? Muži mají rádi jednoznačné vyjadřování - ano, ano, ne, ne a ne žádné zkoušky lásky a očekávání přesvědčování. Prostě když to rušíš, tak to rušíš, jsme naštvaní, ale ponižovat se kvůli tomu nebudeme
Ale tak hloupej snad není, aby si nepamatoval vlastní svatbu a nevěděl co s tím ![]()
Ja si teda taky myslim, ze baleni kufru neni uplne na miste. Zakl.pise ze nez se to posalo tou svatbou byli v pohode a co je pro me hlavni, cekaji spolu dite… uz to je snad duvod proc se to pokusit zachranit ne? Nerikam kdyby se choval jak dbil dlouhodobe, ale spis to vypada ze zmatkuje a nevi, jak z teto situace ven… ukamenujte me, ale kdyz si udelali decko, tak at se chovaj jako dospeli a zodpovedni lidi. Zakl.at si odjede na par dni k tatovi a az se oba uklidni, at to resi
Jenže zakl. je těhotná, reakce můžou být vyhrocené, mluvím z vlastní zkušenosti, při těhu jsme měli krizi, po porodu ok. Pokud ji nebude pomáhat a nebude oporou balika bych kufry, ale zatím bych to nehrotila, odejít může kdykoliv. Jen bych si ho nebrala to ne
@geilens to je taky řešení, sbalit kufry muže jen na týden,14dni a třeba se chlap probere azjisti, co ztratil.taky jsem zastánce toho, aby partneři o problému mluvili a řešili, než zacnou pálit mosty. Ale musí byt na to dva a ne, ze milost pan uteče
to se chova jako jako decko
@Šohajek píše:
Třeba si přečetl nový občanský zákoník a vyděsilo ho, za co všechno bude po svatbě ručit… Dneska je pro chlapa lepší se nebrat.
Můžeš mi dát prosím odkaz? Ráda bych na to mrkla. Děkuji ![]()
@hanka.br. píše:
Někdy mi přijde zvláštní, proč se některé ženy mají tak málo rády, proč se dobrovolně ženou do svazků s někým, kdo o to nestojí. Svatbu by měli zařizovat oba společně, společně se na ni těšit jako na svůj společný velký den. A ty ještě vymýšlíš nějaké možnosti, co kdyby si milostivě pán vzpomněl…No, tvůj boj.
Zaklad kazdeho vztahu je komunikace, pokud nefunguje, nefunguje ani vztah ![]()
Jde o to, jestli je to s jejim pritelem jen docasny, bud se probere a uvedomi si, ze ma partnerku a zacne se podle toho chovat nebo bych mu sbalila kufry, at jde hledat stesti jinde
preji zakladatelce hodne stesti a klidne tehotenstvi! ![]()
Zakladatelko, sleduji diskuzi a jsem ráda, že jste si s tím tatínkem volali. Dodal Vám jistotu, kterou jste potřebovala, že nezůstanete sama. Ten Váš přítel mi přijde divnej, že nejeví ani trochu zájem. Někdo komunikuje míň a chová se jinak… ale už jste zde napsala a pro něco jste s ním, pro něco jste spolu zplodili holčičku (to se neda ani rict spolu čekáte). Těžko říct jestli to je věkem, ale podle mého tatky co pozoruju, tak kolem té padesátky petapadesátky se z nich stávají více méně dědové co mají rádi svůj klid (jsou i vyjímky tj.).Přítel si necim prosel a uz do vseho nejde po hlave, blaznive jako za mlada. Je mi Vás líto, vypadáte na hodnou ženskou a do budoucna starostlivou maminkou. Já bych to prozatím zrušila. Už toho bylo hodně napsáno nademnou a ženský mají pravdu.
Za techto okolnosti bych se nevdávala, zrušila bych to v klidu, bez histerických scén a hádek s přítelem (a jak tu nekdo psal to se mi libilo, kdyby se ptal a rikal: tak dneska budes vdana paní, tak rict neco v tom smyslu, ze se nejak nezajímal a ze to vypadalo ze se zenit nechce, a ze jste na vztah 2 a aspon trochu se zajímat mohl (odvést, dát peníze, vybrat prstýnky…)). Přítel mi taky říkal at to zaridim, ze nemá čas
. Ale o vsem ma predstavu, a ten čas fakt nemá a stejně se tím zabývá (vybírá a premyslí nad místem, baví se o tom s přáteli). žádost o ruku probíral s celým výletem na který šli v době žádosti o ruku
. Normálně chlapsky se zajímal.
Koupila si něco pro radost hezkýho. A popř. když se nebude úcastnit a zajímat dal, tak nač se s ním trápit? Do RL bych ho uvedla.
Napište jak reagoval.
Dočetla jsem co jste si řekli večer… tak vidíte, jak se zachoval. Myslim, že spolu budete nebo nebudete i bez svatby. Ale svatba je vážná věc. A je jedno kolik mu je, vybral si zivot s mladší ženskou a dítě chtěl…
Zakladatelko… udělala jsi moc dobře se zrušením svatby. ![]()
Nic se nemá lámat přes koleno a podle mě teda - pokud si jeden nebo druhý ze snoubenců neni svatbou 100% jistý tak svatba být nemá
![]()
Jsem zvědavá jak to bude pokračovat… podle toho co píšeš mi přijde, že ten muž nejeví žádný zájem o dítě ani o tebe a spí vedle tebe jen z nutnosti… přijde mi, že z jeho strany tam není žádný cit
![]()
Že by ho svatba vyděsila až tak? Mno tak to jsme zvědavá, jak to s vámi dopadne celkově ![]()