5 kWh za den! Je to hodně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.10.22 18:40

Při této spotřebě u nás denně jedou 3-4 počitače, myčka, lednice, jednou za dva dny pračka a jednou za týden trpuba cca 2-3 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
9374
26.10.22 19:07

To se fakt nedá říct. Na první pohled ano, přijde mi to moc. Když jsem bydlela sama v bytě, měla jsem třetinovou spotřebu a méně. Když jsem později bydlela s přítelem i miminkem, měli jsme kolem 100kW měsíčně, tedy tvoje dvě třetiny. Strašně ale záleží, kolik času trávíš doma, jaké máš spotřebiče, jak často jsou v provozu. Jestli chceš šetřit, tak se zamysli, jestli třeba zbytečně nejede televize, kterou někdo mívá jen jako podkres k jiné činnosti, jestli nemáš celodenně v pohotovosti zapnutý pc, jestli je nutné zapínat sušičku, jestli neřešíš světla nebo po sobě zhasínáš, atd. A taky hodně dělá, jestli máš staré spotřebiče, které žerou jako o život… Číslo samo o sobě nic nevypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26876
26.10.22 19:13
@Havlova píše:
Taky nevím. Asi jsou prostě rozežraný. :mrgreen:

Nase spotrebice jsou taky rozezrane, ale trapit hlady je nebudu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
26.10.22 20:54

Tak super. Jsem měřila spotřebu sousedům 😂 můj merak byl vedle ????🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
26.10.22 21:48

Zeptám se, kde jste tohle naměřila. Na hlavním přívodu? Na tom odkud se odečítá stav elektroměru a nebo někde jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3461
26.10.22 22:01
@Klara113 píše:
Ahoj holky,

chci se zeptat. 5kWh za den elektřiny. Je to hodně nebo málo?

Nyní žiju sama v bytě!

Díky moc za názory :)

no já sama v bytě měla roční spotřebu 0,3mWh za rok. A žila jsem naprosto normálně - pračka, sušička, sporák, trouba, lednice, PC, TV, sem tam fen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
26.10.22 22:42

Spotřeba 0,3 mWh je nereálný údaj. Správně má být 0,3 MWh = 300 kWh. Zřejmě byly mimo jiné vypínané všechny spotřebiče vypínačem a nebyly v pohotovostním režimu vypnuté jen dálkovým ovládáním. Ono se to nezdá, ale rok má 8760 hodin a když je spotřebič takovou dobu v provozu jen kvůli dálkovému ovládání, potom také něco spotřebuje a zcela zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat