Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Netopirek píše:
Jo a nám taky pomohlo vyhrožovat nemocnicí. Že děti co nejí tam pak musí být bez rodičů a jídlo jim dávají hadičkou rovnou do žalůdku
To je ale nesmysl.
Chtěla jsem napsat ať s ním zajdeš k lékaři na vyšetření jestli nemá třeba nějakou nesnášenlivost, ale ve chvíli kdy jsem dočetla, že sladké to by mohl tak na to ti můžu říct jediné. Vymýšlivost. Rozhodně bych mu nenutila něco co opravdu rád nemá, ale pokud ohrnuje nos nad vším možným tak prostě bohužel. Dostal by jídlo tak samo jak ostatní členové rodiny a chceš? Nechceš fajn nic jiného nebude. A věř mi, že hlad ho donutí. Dcera to na mě taky zkoušela. Maso, přílohy, omáčky, pečivo atd. To jsem slyšela jen nechci. A po otázce co chceš mi řekla lentilky nebo jinou sladkost. no tak to víš že jo. Vztekala se, chodila furt za mnou, že chce jídlo, ale když jsem naložila na talíř oběd nebo něco normálního tak ne. Tak prostě byla hlady. A ono jí to donutilo a pak zbaštila plný talíř na posezení. To samé manželův syn z prvního. To bylo taky jenom to nebudu, to nebudu, to nechci, to je tvrdý, to je moc měkký, to smrdí to je hnusný, to mi nechutná. no tak taky nebylo nic. Jednou byl bez obědu, svačiny, večeře, druhý den snídaně a v poledne už nad kuřetem s kaší nos neohrnoval a ještě si přidal. Ale jak jsem psala samozřejmě nenutím nic co opravdu nemají rádi nebo jim nedělá dobře.
@Moise ale já myslím že blbost je to že ve školce tvrdí že to nejde… Protože dítě které jí normálně vše prostě suchý rohlík vyžadovat nebude místo namazaného…
@stock píše:
To je ale nesmysl.
viď.. až se pak do nemocnice dostane s něčím jiným, tak z toho bude mít akorát trauma.
Já bych nestrašila a nevyhrožovala. Bylo by mi ho spíš líto. Nesnáším to ![]()
Pokud má k jídlu odpor, že ho to až nadavuje, tak si s tím stejně nepomůže ![]()
@saramo píše:
@Moise ale já myslím že blbost je to že ve školce tvrdí že to nejde… Protože dítě které jí normálně vše prostě suchý rohlík vyžadovat nebude místo namazaného…
A na to jsi přišla jak? ![]()
S jeho jídelníčkem se nikam nedostaneme…máme jet na hory, ale co tam bude jíst? Loni to bylo utrpení - on furt hladový, nevrlý, pak škemral sladké, už jsme pak vybírali restaurace podle toho, jestli mají svičkovou nebo ne…No a když do ní dali brusinky, tak byl problém.
Dneska šel vyjímečně ze školky po obědě, protože jsme se domluvili, že půjdeme do lesa na houby…a cestou to už začalo - maminko, já mám hrozný hlad…,ale jelikož po předchozích zkušenostech vím, že bychom nikam nedošli, kdybych pro něj neměla svačinu, tak jsem měla ten chleba s máslem a jabko.
Ale je to průda, furt na to myslet…
Já bych to jídlo zase tak moc nerešila, ale omezuje nás to.
@šotolka píše:
Dávám alespoň vitamíny, jinak se taky bojím, že bude víc nemocný…ve srovnání se ségrou je určitě častěji nemocný.
já to se starší měla. U nás zafungovalo vyhrožování nemocnicí. Sledování pořadů Zhubni nebo přiber apod.
Prostě jsem jí řekla proč je potřeba dotyčnou věc jíst a prošlo to. Nechceš maso OK, ale musíš jíst tedy aspoň luštěniny, apod. Mlsání bylo jen za odměnu když se překonala a snědla něco co normálně nechtěla. A opravdu jí donutil až hlad. Jsou pořád věci co nejí - maso jak kdy, sýr vůbec..
@vlcacek01 No je rozdíl, když má dítě zdravotní omezení anebo když je v jídle rozpískaný. Ve školce přece nemůžou dělat jídlo podle toho, co kdo jí a nejí.
@stock píše:
To je ale nesmysl.
stačilo pusti jeden pořad o anorektičkách a tam to bylo. Takže to není nesmysl.
@ver82 píše:
@Kobliha51 vaří se mnou už dva roky, ale neochutná co nejí a když ho donutím tak ho to kopne nebo rovnou běží… Teď už jí všechny omáčky, ale bez masa a musím cedit. Asi to má po tchýni. Je to učitelka, učí kuchaře na střední škole a cedí si omáčky v šedesáti letech
co znamená cedit si omáčku? ![]()
@Lucie66 píše:
Oni mu ho dát nemůžou. Musi mit to co všichni. Vysvetlovala nám to ředitelka. Kdyby přišla kontrola je z toho průser.
To je blbost. U nás ve školce synovi normálně pomazánku z pečiva seškrabávali, když mu nechutnala.
Pro zakladatelku: Buď v klidu, myslím, že si tímhle projde většina dětí. Hlavně nenutit. Dodneška mě straší to, jak mě ve škole a školce nutili dojídat maso a knedlíky. Bylo skoro na denním pořádku, že se nějaké dítě z toho pozvracelo. Jsem ráda, že dnes se to už změnilo a ve školce nebyl problém synovi pomazánku z pečiva seškrábnout a ve škole nikdo nestojí a nevrací s talířem, na kterém zůstalo jídlo, aby to děti dojedly
@ka2ka no asi jí proliješ přes cedník, aby tam nebyl ani kousek cibule a ničeho ![]()
Taky mám doma hladovkáře
teď zrovna sní pečivo s máslem, salámem, taveňákem, vajíčkovou pomazánkou, bílý jogurt s grankem, kluličky s mlékem, palačinky s nutelou, pudink, krupicová kaše, svíčková, bramborová kaše, kůže z kuřete, párky, míchaná vajíčka, muffiny s pudinkem, bábovku a tak dvakrát týdně kousek ovoce nebo zeleniny (banán, okurka, rajče, přes léto meloun).. ![]()
hubený je hodně, 122 cm a 18 kg, říkám mu chrastítko ![]()
vyhladovění nepomáhá ![]()
Příspěvek upraven 20.09.17 v 20:51
@Monchichik píše:
@ka2ka no asi jí proliješ přes cedník, aby tam nebyl ani kousek cibule a ničeho
aha tak to se u nás dělá naprosto normálně i babička to tak dělala já spíš nikdy neviděla že by to někdo neudělal ![]()
@Moise píše:
viď.. až se pak do nemocnice dostane s něčím jiným, tak z toho bude mít akorát trauma.
Já bych nestrašila a nevyhrožovala. Bylo by mi ho spíš líto. Nesnáším to
Pokud má k jídlu odpor, že ho to až nadavuje, tak si s tím stejně nepomůže
Přesně, děti se nestrasi a doktorem už vůbec ne. Kdyby bylo náhodou to jeho nechutenství potřeba vyšetřit, tak přeju hodně štěstí kloučka k tomu doktorovi vůbec dostat. Nech ho být, rozjí se. Moje, dneska už 19ti létě vnouče, dělalo přesně to samé. Nikdy ho nikdo z nás nenutil a už vůbec nevyhrožoval. Ale sladkosti/sladka jídla neexistovaly. Mala vnucka si zrovna včera vymyslela, ze bude jist jenom maso. Uvidíme, jak dlouho ji to vydrží. Doposavad jedla úplně všechno.