5+1 děloha prázdná, podezření na mimoděložní

141
31.8.17 08:34

5+1 děloha prázdná, podezření na mimoděložní

Dobrý den, zrovna ležím v nemocnici a jsem zoufalá. Poslední MS jsem měla 26.7., OVU 11.8.Pozitivní test 22.8.Hned jsem nasadila utrogestan( v dubnu jsem potatila 4+4, tak preventivne).Od 27.8. jsem začala bohužel špinit, tak jsem musela k doktorce. Ve čtvrtek HCG 415,v sobotu 844,pondělí 1466, úterý 2300, ve středu 2700 a na ultrazvuku nic, jen vysoká sliznice. Od úterý si mě nechali v nemocnici, že to bude nejspíš mimoděložní. Hodnota ve středu prý není ok, oproti úterku..Přitom ale od odběru neuběhlo ani 24 hodin(nějakých 17). Zítra mi budou dělat znova odběry a pokud HCG nebude asi ukázkově dvojnásobné a pokud na ultrazvuku nic nebude, tak jdu ráno na laparoskopii a rovnou mi udělají i kyretáž, protože i kdyby to bylo nakonec v děloze, tak tou narkozou by mohlo být mimi poškozené. Jsem totálně zoufalá. Mám strach, že se mimi někde schováná a já ho bezdůvodně zabiju. Na druhou stranu se bojím, že ohrozím sama sebe na životě. Nic mi není, akorát pořád špiním, občas mírná bolest jako na MS, občas mě píchne, vpravo, vlevo, různě. A bolí mě v kříži, už od začátku(to jsem nikdy nezažila) Prosím poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
31.8.17 08:41

A proč ten spech se zákrokem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
31.8.17 08:42

No spolehla bych se na doktory, 4+4 uz bylo deloze videt kolecko, 5+3 uz mininko i srdicko…asi bych tomu dala po domluve den dva navic, aby byla jistota, ale chapej, ze cim dele pokud je mimi mimo, je riziko, ze prijes o vejcovod…vis kdy byla ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
31.8.17 08:42

Ahoj
Urcite bych pockala cca do 7 tt nikam se nenech tlacit..
Aby te pripadne ohrozilo mimodelozni je prave az po 7 - 8 tt
Takze zkus vydrzet jestli se jeste neukaze v deloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
31.8.17 09:09

Ano, ovu byla 11.8. Pokud je to opravdu mimoděložní, tak o vejcovod příjdu tak jako tak..Doktoři chtějí předejít tomu prasknutí a vylití krve do dutiny břišní. Ale já si pořád říkám, že je třeba nějak dobře zavrtané v děloze a není vidět. Na vaječnících ani vejcovodech na ultrazvuku taky nic neviděli. Ale prostě ta vysoká hodnota HCG a nikde nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
31.8.17 09:24
@anyway007 píše:
Ano, ovu byla 11.8. Pokud je to opravdu mimoděložní, tak o vejcovod příjdu tak jako tak..Doktoři chtějí předejít tomu prasknutí a vylití krve do dutiny břišní. Ale já si pořád říkám, že je třeba nějak dobře zavrtané v děloze a není vidět. Na vaječnících ani vejcovodech na ultrazvuku taky nic neviděli. Ale prostě ta vysoká hodnota HCG a nikde nic :nevim:

To nemusí být pravda, kamarádka o vejcovod nepřišla…určitě se na to ještě poptej..třeba je někde zavrtané :srdce: koukám, že jsem to napsala trochu nesrozumitelně:)) myslím to tak, že rev. bych podstoupila, až by bylo jisté, že miminko v děloze není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
31.8.17 09:25

Ahoj, já jsem měla nedávno taky situaci, že nebylo nic vidět v děloze, ale hCG by tomu už odpovídalo - 2700. Rosto mi ale raketově, což tobě zrovna ne, ty máš dvojnásobky takové nic moc, když už to dvojnásobek je, tak nijak extra přes a někdy to ani dvojnásobek za dva dny není. :think: Ovšem když vezmu všechny poučky, říká se, že by se mělo každé dva až 3 dny zdvojnásobit, což by ses vešla. :palec: Říkali mi, že když se to hCG tak trochu mrcasí, svědčí to spíš pro to mimoděložní. (já měla růst cca pondělí 175, středa 420 atp.) Mně na konci toho 6. týdne najednou o 1000 kleslo a další den zas, tak to uzavřeli jako prostý potrat a udělali jen revizi. Ale taky říkali, že když ti neklesne, bude laparka. Taky mě nechali celou dobu v nemocnici - cca 4 nebo 5 dní. Já krvácela i červeně a dost, ne jen špinění. Pokud tě nic nebolí, ještě bych počkala, jestli to přeci jen vyskočí v děloze. Ale určitě bych zůstala v nemocnici. Jinak bych kývla na tu laparku a revizi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
31.8.17 09:27

Já mám pocit, že HCG ti roste celkem ukázkově, jako minimální nárust se udává o 100% za 72 hodin, tj. za 48hodin o cca 60%. Roste ti to přibližně stejně rychle jako mě, u mě bylo něco vidět 5+4 (dříve nikdo nekoukal).
Navíc jakmile HCG překročí 1000, tak už se růst zpomaluje. Je pravda, že při 1000 už bývá něco vidět… ale držím ti moc palce ať se jen někde schovává.
Nebo v tom horším případě ať je to zamlklina na samovolném odchodu…

Jako riziko mimoděložního je, ale já myslím, že ten spěch je zbytečný, když jsi nikdy ještě mimoděložní neměla… Kolikrát doktoři zvou ženy až v 8 týdnu na první kontrolu a nikdo neřeší výši HCG předtím. Ať si tě klidně v nemocnici nechají a čekají ještě pár dní. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
31.8.17 09:28
@miluver píše:
To nemusí být pravda, kamarádka o vejcovod nepřišla…určitě se na to ještě poptej..třeba je někde zavrtané :srdce: koukám, že jsem to napsala trochu nesrozumitelně:)) myslím to tak, že rev. bych podstoupila, až by bylo jisté, že miminko v děloze není…

No, ale oni to chtějí zjisti právě tou laparo :,( A ten vejcovod at radeji vezmou, stejne by byl už vadný, tak aby se to neopakovalo. Ach jo..nezbývá než čekat a doufat, že se zíta ukáže :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
31.8.17 09:34

Když budu mít zítra aspoň 4300 a v děloze pořád nic nebude, tak ten zákrok asi zatím odmítnu a přemluvím je na příští týden. Samozřejmě mám strach o sebe, ale o mimi taky. Už jednou jsem potratila a nje mi 31.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
31.8.17 10:18

Ja bych asi jeste pockala zda se mimi neukaze. Byla jsem na laparoskopii v cervnu a na pokoji jsem byla s jednou holkou, ktera prisla s podobnym problemem jako ty. Kdyz jsem videla jeji papiry z prijmu a pak co ji rekl doktor malem me slak trefil. Mela jedno mimi v deloze a druhy mimo, ale vzali ji obe protoze udelali chybu. To v deloze se mohlo uplne vklidu narodit, dali ji dokonce nejqkou jinou narkozu ktera by mimi nemela ublizit, ale vzali to jednim vrzem. Holcina z toho byla tak zrala na psychyatra ale uz stim nemohla absolutne nic udelat a to ji celou dobu tvrdili, ze tam ma pouze mimodelozni a o tom druhym ji rekli az bylo po vsem, kdybych to nevidela napsany v tech papirech tak bych tomu asi neverila, ale co je psany to je dany. Nenech se hned zvyklat, jsi v nemocnici tam by se o tebe ihned postarali kdyby nastal jakejkoliv problem, ale ja bych rozhodne jeste aspon dva dny pockala pokud nemas bolesti. Preji moc moc stesticka aby se mimi ukazalo tam kde ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
31.8.17 13:07

Chtela bych počkat, ale mám strach, že mi zítra nedají na vybranou. Dvojčátka už mě taky napadly. Chudák holka, to je strašný, co se jí stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
1.9.17 10:59

Ahoj, je něco nového? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.9.17 11:15

Dnes rano hcg 4500,na ultrazvuku nic. Nezdalo se mu neco napravo. Takze ted cekam na laparo a kyretaz…bohuzel mi nedali vybrat.Bud podepisu revers nebo jdu na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
1.9.17 11:26

Tak to mě moc mrzí. No doktoři snad vědí co dělají, při tak vysokém hcg by něco vidět museli.
Držím palce, ať se rychle zotavíš a další snažení je úspěšné. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty