Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
jdu se svěřit a ulevit hlavě.
Poslední ms jsem měla 25.4. a těhotenské testy vyšly pozitivní minulý týden. Včera jsem měla celý den lehký růžový výtok, který přes den nabral na intenzitě. Žádné křeče nebo bolesti podbřišku se neobjeli. Raději jsem, ale navečer sjela na pohotovost.
Podle ultrazvuku nic, podle krve těhotenství potvrzeno. Nicméně jsem byla pozvaná na další krevní testy a vyšetření. Podle doktorky čísla HCG jsou “nic neříkající”.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Od včerejšího dne se tím zžírám a pořád to v hlavě převracím. Snažím se si říct že když to nevyjde tak se nic neděje a život jde dál. Ale víte jaké to umí být.
Předem děkuji za odpovědi
@Vlanet píše: Více
Ahoj. A jaká byla hladina hcg?
To, že byl UTZ prázdný je v tomto týdnu normální. Plod má cca 1,5mm a hledat ho na UTZ je asi jako věštit z hvězd.
Výtok nutně nemusí znamenat nic negativního. Mohlo to být implantacni krváceni… ale těžko takhle rict. Pokud by to bylo odcházející těhotenství nic s tim nesvedeš. Proste počkej a za týden uz by na 90% měl byt na UTZ vidět gestacni vaček.:)
No, ono to bohužel v téhle fázi nezbyde nic jiného než čekat. Držím palce!
Na utz jde něco vidět od hcg 1000 a víše zpravidla. Do te doby tam může vidět tak akorat nic neřikajici černou dutinku kterou tehdy viděl u mě i doktor ale těhotenství z ni nemohl potvrdit. Byla jsem u doktora v 6+6tt protože jsem začala špinit a pak i krvácet. Bohužel u mě se jednalo o potrat. U tebe to může být něco jiného, ale nezbývá než čekat.
@miamia142 Bohužel mám stejnou zkušenost, SP v 6+6. Dokud nepřejde špinění v krvácení tak bych se nebála. U mě v 6+6 byl vidět jen váček. HCG 315.
Zkus vydržet, případně si můžeš dělat TT a sledovat, jestli sílí.
@Vlanet píše: Více
Doplnění:
Dnes jsem byla na další krvi a kontrole. Hodnota HCG 1268 😊 a na ultrazvuku byl vidět krásný gestační váček, vše v pořádku. Podle Dr. je dobře, že jsem se stavila na kontrole. Tak je doplňuji kdyby někdo v budoucnu hledal tak tady je jedna pozitivní zkušenost.