6M a řve nonstop POMOC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
31.1.10 11:06

6M a řve nonstop POMOC

Ahoj maminy, nevím, jestli podobná diskuse už někde není, ale v zápřahu, jaký mám, bohužel nemám čas víc hledat…
Potřebovala bych poradit, mojí Nikolce je 6M. V noci více méně spinká (po půl roce kojení po 3 hodinách se mi teď budí se co hodinu, ale jen na dudlík), ale přes den je to peklo, pokud ji nemám v náručí, řve nonstop. Už jsem zkoušela všechno, nechat vyřvat (víc jak 20 minut nevydržím), dát hračky, být v místnosti, odejít… Po delší době řevu začne kašlat a vydávat strašně divný zvuky, tak potom rezignuju.
Tatínka máme nonstop v práci, s malou se potká tak 2-3 odpoledne za měsíc, jinak jsem na ni úplně sama. Hlídací babičky obě moc daleko.
Od narození měla problémy s kolikami - chovala jsem, pak nastoupil atopický ekzém, který svěděl - chovala jsem… Atopický ekzém má pořád, ale řekla bych, že jsme ho zatím trochu zpacifikovaly.
Nevím, jestli je rozmazlená, nebo ji něco trápí. Jsem fakt máma na baterky, když to nepoznám po půl roce, co? Ale už nevím, co s ní, jsem strašně vyčerpaná, mám o 5 kilo míň než před těhotenstvím a už fakt nemůžu. Prosím o radu. Díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
31.1.10 11:16

Hmm mě napadají zoubky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
31.1.10 11:25

To už mě taky napadlo, ale nonstop řve už půl roku, co jsem si jí přivezla z porodnice :zed:
I když abych zas nepřeháněla, má světlé chvilky tak jednou týdně, kdy vydrží třeba 20 minut ležet na dečce a hrát si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
31.1.10 11:30

jo aha já myslela že až ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
31.1.10 12:00

Těžko se v takové situaci radí (nevidím to toho), takže mou odpověď ber s rezervou. Můžou to být nějaké bolesti, zuby a tak. Ale zas na druhou stranu ve svém okolí znám pár děti, které jsou prostě nosící. Potřebují jistotu, že jím maminka neuteče a cítí se spokojeně jedině v náručí. Vyhrotí se to kolem 6 měs, protože zrovna v tomhle období dítě začne chápat, že je maminka „oddělitelná“ od něj. Nechceš si pořídit Ergo nebo Manducu - nosítka (aby nebolela záda) a zkusit malou víc nosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janik01
31.1.10 12:16

ahoooooj to je mi te moc lito, ja bych zkusila o pomoc kamaradky, je videt, ze jelikoz si ji opravdu stale nosila, tak chce nosit, chovat, nosit, nosit :-D . TO ze ji budes tahat v nositku se znicis, a budes ji tahat do dvou let :-D Zkus zaject ke kamoskam, at si zacne zvykat na jine lidi, prodluzuj intervaly co si mimo ni, neboj zlepsi se to. Je pravda, ze si strasne uvedomuje, kord v pul roce, ze ji prchnes :-D . ALe zkus kazdej den v prav intervalu, kdy neni unavena a nema hlad, pravidelne neco delat a odchazet, at na tebe i nejdrive vidi a zase se vracet. Ja ji to takhle taky naucila, byla mamanek uf uf, ted ji je jedno, ze jsem ve sklepe a ona je nahore sama. Neboj, jen na ni mluv, mej ji dal a dal od sebe a pak zkus i kdyz na ni budes mluvit pak ji mit z dohledu, atd. Drz se a pevny nervy, ver ze kamosky pomuzou, at taky pochovaj ony atd. Papa mej se

• Citovat
  • Upravit
janik01
31.1.10 12:19

Jeste dodatek, at je to hlavne pravidelne, aspon ta dopoledne. Mala vi od mala, ze dopo se vari a nikdy neprudi :dance: , pak po spinkani mame tulici a hraci odpoledne, a samoze i neco uklidim taky :-D

• Citovat
  • Upravit
31.1.10 12:20

Jo řvaní, to je krása, jak to nervy drásá :mrgreen:

Faktem je, že mamka = jistota, bezpečí, ochrana, plnění potřeb. A pokud se mimčo cítí nejisté v jedné z těchto věcí, tak se jí dožaduje = řve jak na lesy :mrgreen:

Neboj vývojem to přejde, momentálně je v období zkoumání svého okolí, svých rukou, začíná rozpoznávat blízké lidi a naopak cizí, nelíbí se mu změna prostředí, nedodržení rituálů apod.

Takže neklesej na mysli, až bude samo sedět, tak bude na svět koukat z jinýho úhlu a tím se zabaví :palec:

Jinak mám též výstavní kousek, ale ten už je teď skvělej a že to byl děs :wink:

PS: zkus si každý den načrtnout co budete dělat, hodně dodržovat režim (doba jídla, pití, spánku,ukládání,koupání,čtení pohádky, procházky apod.), děti to potřebují, mají v tom jistotu a bezpečí a hlavně ty jsi pro dítě zrcadlem, co vyjadřuješ ty, snaží se i ono. Pořád nedokáže oddělit sebe a tebe jako dvě bytosti (nastane to prý až kolem 8. měsíce, kdy se pouští samo do terénu, ale pořád na dohled mamky) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
31.1.10 12:33

Soutícím s tebou. Mě malej taky skoro pořád řve, chce chovat a když už se mu ani chování nelíbí, tak potřebuje nosit po bytě a ukazovat věci, ale neustále :zed:
Já jsem přišla na to, že většinou to dělá z únavy. Když je vyspinkanej, tak vydrží i 20 minut sám, se zabavit. Ale on je ještě malý. Pak začne hysterčit, tak se mu chvíli věnuju a když už je naštvanej, že jsem u něj tak ho spacifikuju a vrznu do postýlky. Někdy usne v pohodě sám, jindy ho musím chvilku upsávat a vracet dudlík.
I když teď už je to trošku lepší, vydrží i v lehátku na mě koukat, jak něco dělám. Takže takhle meju i koupelnu za zády s ním.
Musím se ale přiznat, že mi i dost dlouho trvalo, než jsem přistoupila na to, nechat ho chvíli řvát. Byla jsem jeho otrok :oops:
Ale teď už i uvařím a vyžehlím, i když mi řve za zády. Musím taky něco dělat, on by mě pomalu nenechal jít ani na záchod :zed:
No a přitom řvaní na něj ale musím vidět, nebo být hodně blízko, on se totiž taky úplně zalyká a kašle. Přeci jen se o něj bojím, ale jeho otrok a nosič neustále být nemůžu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.1.10 12:38

Mě napadlo, jestli ji třeba nebolí bříško…
Možná jí nedělá dobře něco z toho, co jíš. (mléko.. :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
31.1.10 13:16

Já měla ty dvě mladší takové, že buď spaly na bříšku nebo nespaly a řvaly. Rozíl byl dost zjevný - 20 minut proti hodinám spánku… A když se nevyspaly, byly o to protivnější a nespaly ani v noci. No a o to zase byly protivnější ve dne…

Nejstarší zase řvala každý večer po koupání v sedm až do půlnoci… Pomohlo až to, že jsme začali koupat v jedenáct v noci…

Jo a všechny jsem rourkovala… To pomáhalo na prdíky moc!

A u všech to přešlo, neboj.

Držím palce!

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6417
31.1.10 13:25

Kup si šátek a nos jí v šátku, některé děti to prostě potřebují, s ní pak můžeš i spoustu věcí dělat. Když přes den spí, spi s ní, v tomhle případě bych neváhala a spala bych v posteli s ní, tedy aspoň bych to vyzkoušela jestli to pomůže, abyste se obě vyspaly. Když je doma tatínek, seber se a jdi někam relaxovat, s kamarádkami, do fitka, do kina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
31.1.10 14:30

Pafko, přidávám se k ZuzeM, opatři šátek, připlácni si malou na tělo … dej jí pocit blízkosti a bezpečí. Žádné somatické problémy se neobjevují bez příčiny v psychické oblasti, sama říkáš koliky, atopický ekzém … Jaké jste měly těhotenství? Porod? Jaký máš vztah s partnerem? Je holčička jinak zdravá? Tím myslím např. jestli nemá nějaké neurologické obtíže, zpoždění v psychomotorickém vývoji … Nemusíš na nic z toho odpovídat, to je jen námět. Pro některá miminka je aklimatizace na náš svět velmi obtížná a trvá dlouhou dobu, je to pro mámu úmorné, vyčerpávající … ale opravdu se to s věkem srovná. Jen je třeba vydržet a pokud možno dobře zpracovat.
Kromě nošení v šátku bych ještě zkusila dobrého konstitučního homeopata, i vzhledem k AE.

PS: zažila jsem obdobnou story, takže s tebou soucítím. Odkud jste? Kdybys náhodou od poblíž, můžu ti někdy pohlídat malou, ať si odfrkneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6283
31.1.10 16:42

To je mi te moc lito.Mam taky chlapecka 6,5 mesice stareho a vim jakejje to zaprah. My toted vyresili tak,ze mame v kazde mistnosti postylku a kde jsme my, tam je i on. Kdyz se teda neplazi po zemi,ale to bez uplneho dozoru nejde. Takze, kdyz neco delam, je v postylce a kouka na me.Taky delam to, ze mu stridave schovavam hracky a kazdy tyden mu jich vytahnu treba deset a ty co mel predtim, zase schovam. On na ne zapomene a potomse z nich raduje jako by byly nove. Driv,kdyz mel vsechny, tak ho uz pak zadna nebavila.Ale je pravda,ze Ondrasek je asi zlate dite.Kdyz ctu, co tu musite nektere maminy vsechno vydrzet,ani nedycham stestim jake mam hodne a bezproblemove mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
31.1.10 17:11

Já bych zkusila kombinaci šátku, pevnýho denního režimu a postupnýho odvykání nošení (ze začátku třeba jen na pět minut položit, sedět vedle a povídat).
U nás to zabralo, i když Maty teda nebyl tak drsnej, jak ta tvá cácorka.
Ale co sleduju okolí, děti kolem půl roku řvou tak nějak víc, nudijou se a většinou to přestane, až se začnou točit a hlavně lízt.
Držím palce, ať je líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky