7. týden těhotenství a výšlap nad 2000m

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
4.6.15 22:05

@blobfish Jako těhotná se mužeš jedině zavřít doma a doufat, že to přežiješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.6.15 22:05
@Dadulina píše:
Děkuji tedy za názory. A v čem tedy spočívají ty rizika, krom nevolností a jiných těhu příznaků? Zatím se teda cítím dobře, nevolnosti nemám, jen výky nálad při kterých mám chuť se prostě rozhlednout z výšky po okolí. Na psychiku je to právě něco, co už dlouho potřebuji. Tak jsem nějak doufala, že mi všíchni napíšete, že je to blbý dotaz, že klidně můžu :(

hele klidně jdi, pokud to zvládneš..2000 je prd. hezky poklidně, pokud budeš moct řídit tempo skupiny, tak nevidím problém. za rok s prckem to bude horší, jdi a užij si to, hory jsou balzám na nervy..mě občas zamrzí, že jsem Tatry objevila až co mám děti, tak jsme nahoře nikdy nebyla, a zůstáváme dole..ale i tak se tam vždycky těším jak blázen, to je na psychiku relax..mě stačilo se i svéz lanovkou na Chopok, ten pohled…už se nemůžu dočkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
4.6.15 22:07

@ugluk Ono to snažení bylo takové, že jsme si prostě nedávali pozor, neřešili jsme to ani přes doktory, i když už jsem začínala být nervozní.

Jasně že když mi bude blbě tak tam nepůjdu, ale pokud mi bude dobře, chtěla bych znát nějaké ty rizika pro plod v té nadmořské výšce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950

@Dadulina Já jsem v životě neslyšela, že by výška 2000 - 2200 byl problém, ale to neznamená, že se nepletu, žejo. Osobně si ale myslím, že první trimestr je buď - nebo a fyzická aktivita nemá zásadní vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010

Já bych to neřešila a šla. Jak už psali, má-li se dítě udržet, udrží se. Já těhotenství moc neřešila, když jsem to ještě nevěděla, tak jsem se trochu přiopila s kamarády na motosraze. Celý první trimestr jsem jezdila do práce na motorce, občas jsem si vyjela i se sajdkárou, kde je řízení o dost namáhavější. Po kopcích jsem pobíhala ještě v den porodu.
Nicméně nikdy nevíš, jak bude těhotenství probíhat, dnes je ti dobře, za dva týdny můžeš mít nevolnosti. Já měla klidu, až na těhotenskou cukrovku mi nebylo fakt nic, takže jsem se zas tak moc neomezovala. Naštěstí, protože teď nemám hlídání a mám nedobrovolné domácí vězení, ještě pěkných pár let se nikam takhle nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
4.6.15 22:08

Tak sama o sobe ta vyska problem nebude, ono uz mas jedno jestli 1900 nebo 2100. Problem muze byt jednak v nevolnostech, a ty muzou prijit ze dne na den, popripade v souvislosti se zvysenou namahou, druhak v te namaze samotne, ono preci jenom neco jineho je udrzovat si kondicku na vyletech a vylezt dvoutisicovku (za normalnich okolnosti proc ne) a za treti v obtiznejsi dostupnosti lekarske pece. Ale jestli se na to citis a dokazes se absolutne ztotoznit s tim - co se ma stat, stane se, tak zivot ohrozujici takovy vylet rozhodne neni a se solidni pravdepodobnosti te nepotka spatneho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.6.15 22:10

@ugluk k čemu je ti v 7 týdnu lekářská peče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
4.6.15 22:11

@Dadulina špinění, nevolnosti se obvykle také objevují kolem 7tt, kdy se hladina HCG rapidněji zvedá… záleží jak se cítíš, jak ti to svědomí dovolí… já mám jednu špatnou zkušenost, která nedopadla a ta dobrá taky nebyla bez koplikací právě do toho 12tt… ale můžeš mít naprosto bezproblémové těhotenství, které výšlap snese… nebo taky ne a můžou se objevit problémy (a po takové dlouhé staze by mi mohl někdo 100× říkat, že zdravý plod by se udržel…, ale kolikrát se objeví jiné příčiny, plod je zdravý, ale problém je na straně matky - případy, kdy pomáhá k udžení podávání různých hormonů atd.)… jen můj názor… taky bych to asi oželela… po tak dlouhém snažení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
4.6.15 22:12

Tak děkuji moc. Ještě se určo poradím s doktorem, ale fyzicky se na to teda ZATÍM cítím, tak uvidíme, snad to vyjde :roll:
Tatry jsou úžasné a naposledy jsem tam byla ještě jakožto studentka, a ty výhledy jsou úžasné a dones je mám v živé paměti. Čekáme právě druhé, takže to pak opravdu asi bude s těma horama těžší… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
4.6.15 22:14

Však jsem psala, pokud bych se necítila dobře, samozřejmě bych zůstala dole ;) Zase nejsem blázen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
4.6.15 22:15
@annaei píše:
@ugluk k čemu je ti v 7 týdnu lekářská peče.
Žádné zázraky ani lékařska péče neudělá. Kolikrát si říkám, jestli to naše mámy a babičky neměly jednodušší - těhotenství v 7.tt kolikrát ještě ani pořádně netušily a neřešily.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.6.15 22:17

@ivašot. Právě já u prvního ještě mezi 5 a 6 měsícem byla na měsíc v Americe a nikdo nevěděl, že jsem těhotná, tak že jsem jezdila na výlety a dělala vše jako ostatní. Než jsem se vysekala na kole do 15 týdne jsem na něm jezdila. Na sněžku jsem lezla ještě v 7 měsíci. Výhoda byla, že břicho mi vylezlo až v tom 7 měsíci, protože jsem se tak moc hýbala, že nemělo jak vylezt. Nenapadlo by se mě ptát doktora jestli smim jet cítila jsem se dobře tak jsem to neřešila. Doktor nemůže vědět jak mi je. Ted jsem potratila v Německu na dálnici v 15 týdnu, ale to by se stalo, i když bych ležela doma a brala já nevim co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
4.6.15 22:19

@annaei tak svym zpusobem mas pravdu, v 7.tt se to bud udrzi nebo konec a v naproste vetsine pripadu doktor nic nezmuze, nasadi Utrogestan, doporuci klidovy rezim a modlit se, nicmene pokud uz nejaky problem nastane, a ze v 7.tt spini s nadsazkou kazda druha, asi zadny doktor nebude nadsen ze zdolavani dvoutisicovek. Poprve jsem po vymodlenem tehotenstvi v 7.tt zacala spinit v praci a uz tehdy jsem si rikala, jestli jsem radsi nemela lezet doma s nohama nahore (samozrejme ze nemela, ale citila jsem se hrozne), stat se mi to pri turach na horach, asi si rvu vlasy jeste ted (nedopadlo to). A to jsem opravdu jinak clovek racionalni, tehotenstvi jsem stravila aktivne, chodila do prace a na vylety bezne, ale asi mam tu hranici holt nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.6.15 22:24

@ugluk Tak je rozdíl mezi SP, kdy plod je v pořádku a matka z nějakého důvodu vylučuje plod. Tak má smysl klidový režim a ultrogestan. Takových těhotenstvých je minimum. Mnohem častější jsou Zt, kdy plod neni v pořádku. A v tu chvíli člověk může dělat, co chce a neovlivní. Naopak je nesmysl, že doktoři častou píšou ultrogestan, když to ničemu nepomuže. Já potratila v 15 týdnu cestou na dálnici mohlo se mi to stát při lyžování a nebo jiných aktivitách, co jsem dělala. Vim, že šlo o zt tak že to bohužel nešlo zvrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
4.6.15 22:25

@ugluk zdravím ugluk… zrovna nedávno jsem si na tebe vzpomněla, jak jsi mi pomáhala dešifrovat to moje ranné těhotenství :-D (Agolutin v den ovulace). Teď se snažíme už skoro rok o druhé, tak jsem asi taky na to trochu citlivější, že bych asi neměla chuť to riskovat, kdyby se zadařilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí