8m údajně neprospívá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jen pozor u toho vyšetření- alergie na potraviny z krve mohou vyjít negativně a stejně může dítě alergii mít. Jediná jistota je eliminační dieta. Kdyžtak kdyby jsi chtěla v této oblasti něco poradit tak napiš.
ale jestli bude dělat krevní odběry i na potravinové alergie tak je to jen dobře. Já nechala syna taky vyšetřit brzy. Vše má z krve negativní, ale alergii na potraviny má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik toho odhadem sní? Zavedla bych už i dopolední a odpolední svačinu, jestli ti toho jí malinko, tak bych byla spíš pro, aby jedla víckrát a častěji. K večeři jsou opravdu nejlepší ty polévky, kaši třeba na snídani a jogurt ke svačině… Prostě zkusit to trochu jinak. A příkrmy vaříš nebo dáváš skleničky? Někdy děti upřednostňují ty skleničky, tak možná to zkusit také změnit. Kojení bych neomezovala, ale kojit až po jídle, vždy nejdřív nabídnout normální jídlo a pak až mlíko na zapití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje jedno dítě mezi 6 a 8m dokonce zhublo. Vůbec nechtěla jist, ale vůbec, kojení nějak nestačilo už a trvalo to asi do 10m, kdy se konečně rozjedla. Hubnutí se mi podařilo zastavit pomocí avokáda s banánem a kašemi má bázi UM. Klidně dvakrát třikrát denně. Nic jiného moc nechtěla. Pak vzala na milost vejce, tak večeřela každý den vejce. V 10m najednou sedla, vyrostly konečně první zuby a začala jist všechno jak mávnutím proutku.
Na vyšetření bych být vámi šla, podle mě chce vyloučit celiakii a jiné závažné nemoci, při kterých se neprospívá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ekzem nemame, stolice se mi zda v poradku.
S tim kojenim je to komplikovane, ona asi kdyz vi, ze bude jeste mlecko moc nepapa. Sni realne tak dve-tri lzicky, vic nechce. Doktorka radi nechat vyhladovet, ale ja porad doufam, ze se rozji sama.
Kazdopadne dekuji vsem za rady, na odbery si pro jistotu dojdeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eidam píše: Více
tak ta doktorka je nějaká nenormální, ne?
tak řeší, že dítě neprospívá a zároveň radí nechat vyhladovět
to je hodně divná rada,
na odběry bych šla, v nesmyslech bych doktorku neposlouchala, odkývat a dělat si po svém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spousta dětí je v 8 měsících živá z mateřského mléko a jsou to cvalici. Za mě je tedy Sunar kalorictejsi než zeleninový příkrm… V té době toho taky malá ještě tolik nedala. A byla živá hlavně z mléka tedy že Sunaru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak dcera pribira? Mě dcera do 9m po každém jídle zvracela. Byla drobnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odběry bych pro klid duše neodmítala. Na druhou stranu, moje dcera spadla váhou po porodu z 60. percentilu na cca 10. a tam se spokojeně drží už 13 let
Při průměrné výšce má poměr výška/váha okolo 3.-5. percentilu. Normální, zdravé, aktivní dítě, jen trochu hubené.
Když byla maličká, tak na přibírání se mi vcelku osvědčily kaše z UM (I když byla. jinak kojená), plnotučné jogurty, máslo do každého příkrmu, brambory, těstoviny,.husté polévky s nějakými sacahridy (vločky, brambory, batáty, červená čočka…). Po zelenině rozhodně nepřibírala (což samozřejmě netvrdím, že zeleninu nedávat. Určitě ano, je to základ zdravého jídelníčku, ale moc ti po ní neztloustne).
A nechat vyhladovět kojence je kravina na n-tou, obzvlášť nejedlíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eidam první dcerka měla 3,8kg a v roce 8,5kg, paní doktorka nic neříkala…teď má skoro 5 a 17kg…druhá dcera se narodila s váhou 2,1kg a nyní ve skoro roce má 8,4kg a je o kus menší než byla ta první
já bych naopak kojila co nejvíce…přidej bílý jogurt, ovoce, zeleninu, rýží, těstoviny, brambory…kaši určitě ne na noc, může ji z toho bolet břicho, ta se hodí ráno…
- Citovat
- Upravit
Naše malá je nejedlik příkrmu. Při narození 3kg, v půl roce 6.3 a pak měla třikrát za sebou zanet středního ucha, bojkot kojeni asi tři týdny, UM nechtěla, pusu na prikrmy neotevrela. Na roční prohlídce 7,4 kg, takže se v tabulce propadla pod třetí percentil. Ale i na délku byla už při narození menší, doktorka ji vždy zkoukla, PMV v pořádku. Teď 13,5 měsíce, poslední týden konečně začala trochu jíst víc. m než dvě tři lžičky. Taky nás prý pošle kolem 15. Měsíce na odběry, kdyby chybělo železo a mám zkoušet nabízet a vykrmovat. Takže odběry klidně udělejte, jinak bych byla v klidu, zkoušela nabízet a uvidí se, kdy se rozji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažila jsem něco velice podobného. Syn se narodil s 3,2 kg, tj. s průměrnou váhou. Do půl roku věku se váhový percentil lehce snížil a během dalších šesti měsíců se syn propadl na 5. váhový percentil, kde se drží dodnes, za chvíli mu budou čtyři roky.
Absolvovali jsme kompletní vyšetření na gastroenterologii i endokrinologii, nepřišlo se na nic. My rodiče rozhodně nejsme tak drobní, aby to odpovídalo genetice.
Kalorický příjem syna je malý, jediné, po čem se může utlouci, je ovoce a zelenina. Byla doba, kdy jsem si představovala, že to dítě „prostě nějak vykrmím“. Trvalo poměrně dlouho se smířit s tím, že ho opravdu nevykrmím. Velice komplikované je poslouchat hlášky okolí, že mám neprospívající dítě nechat vyhladovět (wtf?), že má malou chuť k jídlu (kterou má odjakživa), protože „se mnou manipuluje“ a podobné nesmysly. Dnes už jsem naštěstí dost obrněná.
V tvé situaci bych málo invazivní vyšetření včetně odběrů nechala udělat, hospitalizaci bych odmítla a hlavně bych se co nejvíce pokoušela hodit do klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera se narodila 3,1 kg a v roce měla 8,3 kg. Absolutní nejedlík, ochutnala pár lžiček a pak konec. Milovala bílý jogurt a suché těstoviny, ale ani toho nesnědla víc než 50 g. Pediatra mi radila hlavně netlačit, abych jí jídlo nezošklivila a že do roka může být „jen“ na MM. Samozřejmě k tomu zkoušet pravidelně ochutnávat, ale netlačit, aby se víc nezasekla.
Rozjedla se trochu víc, když se zvládla nakrmi sama, ale pořád to není žadná hitparáda.
Váhu ani vyšetrení nikdy neřešila, zajímala se o to, jak je živá a aktivní (což byla a je až dost) a psychomotorický vývoj, kde byla napřed… takže mi radila, že pokud nepozoruji nějakou „malátnost“ nebo „opoždění“, ať to neřešim, že má holt menší potřebu jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se zamyslela nad tím jídelníčkem, nepřijde mi úplně dobré dávat k snídaji jogurt a k večeři kaši
když byly děti malé, měli jsme to nějak takhle:
snídaně - kaše
svačina - jogurt + ovoce
oběd - masozelenina
svačina - ovoce a třeba nějaké pečivo s pomazánkou
večeře - zeleninová polévka (s poctivým vývarem)
Dokojit vždy až po jídle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhladovět určitě ne. Jak už se tu psalo změnila bych jídelníček. Můžeš zkusit dát i něco z vašeho talíře. Mě radila doktorka jídlo maličko osolit. Ale nepomohlo to. Prostě nejedl, kojil se. Na váze ubýval. Při narození měl 3100, v osmi měsících teda kolem 8kg a hubnul. V deseti měsících jsme ukončili kojení. Přešli na Neocate infant, drží dál dietu ( bez vajec, mléka atd). Začal hned ohromně jíst. V roce měl 12kilo
a hlavně začal i být celkově víc šikovný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit