Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz holky. Mám doma 8měsíční miminko a rodila jsem císařem. Jsem opět těhotná. Nevím jak se to mohlo stát chránili jsme se spaly jsme spolu jen 2× a fakt bez ochrany ani ránu a stejněUvažuju zda nechat nebo ne, nemám srdce na to dát to pryč a hlavně se bojím že pak už neotěhotním. Je mi 21.Má někdo podobnou zkušenost?? jsem fakt v šoku protože nechápem kdy se to mohlo stát, každopádně těhotná jsem na sto pro čárka sílí a ultrazvuk už taky proběhl. Vůbec nevím jak se to pak řeší s rodičákem atd. Děkuji moc
Urcite to nemusis dat pryc, ale zajdi k dr at zkontroluje jizvu a rekne ti co a jak, miminko kdyz uz bide fakt tezke, tak to budes mit uz rok od porodu a to by mohla jizva v pohode vydrzet
mimca budou mit k sobe blizko, tak si ho necjej pokud to financne date ![]()
@Vicky1 jo finance jsou v pohodš, mám vše po malém ještě kočárek i oblečení takže to by bylo v pohodě. Nějak mě o jen zaskočilo a bojím se jak se to dá zvládnout s tak malýma dětma. Teď jsem na to nebyla připravená tak jsem fakt v šoku. K dr jdu za 3tydny prej uz neco bude videt driv nepujde. Děkuju
![]()
@Anonymní píše:
@Vicky1 jo finance jsou v pohodš, mám vše po malém ještě kočárek i oblečení takže to by bylo v pohodě. Nějak mě o jen zaskočilo a bojím se jak se to dá zvládnout s tak malýma dětma. Teď jsem na to nebyla připravená tak jsem fakt v šoku. K dr jdu za 3tydny prej uz neco bude videt driv nepujde. Děkuju![]()
Tak drzim oalecky, jen bych vymenila kocarek za dvojkocarek at mas pohodli a muzes s prckama kamkoliv ven
tak pak dej vedet jak jste dopadli ![]()
@Vicky1 Děkuju dám vědět
Malý je dost těžký tak snad fazolce v bříšku nějak neublížím
Ahoj. Otěhotněla jsem 11 měsíců po císaři. Těhotenství bylo celkem v pohodě, akorát ke konci jsem se bala o jizvu. Na každé kontrole u dr. jsem se ptala na stav jizvy. Chtěli me rodit přirozeně, ale nakonec kvůli obávám z prasknutí jizvy z předchozího těhotenství jsem rodila zase císařem. Ze začátku je to opravdu mazec, ale nikdy bych neměnila…ty děti za to stoji. Urcite bych si miminko nechala, zvládneš to. Držím palečky ![]()
@Anonymní píše:
@Vicky1 Děkuju dám vědětMalý je dost těžký tak snad fazolce v bříšku nějak neublížím
Take jsem se bala, nakonec mi dr rekla, ze noseni ditete nevadi, telo je zvykle, ale infekce apod. vadi takhle na zacatku. Tak tfuj tfuj
@Vicky1 Děkuju moc
no je to šok a furt nevím jak to zvládnu ale snad to nějak půjde ![]()
Gratuluji ![]()
A být na tvém místě určitě bych si miminko nechala
vždy se to dá zvládnout a máš přeci přítele (manžela) ten ti určitě s radostí ze vším pomůže ![]()
Podle toho ultrazvuku a sílící čárky hádám, že sex proběhl tak před dvěma/třemi týdny? Já bych si miminko nechala, vždyť je to zázrak. Zvládli to jiní, i s menším věkovým odstupem, zvládnete to taky ![]()
Je tu spousta takových, co mají děti i s menším rozdílem než 1,5 roku a zvládly to, neboj.
Některé přiznávají, že to byl fičák, jiné si to náramně pochvalují.. Hodně je to i o tom jaké povahy budou děti, jak si to ty jako máma budeš umět zorganizovat.. Ale dá se to. Co se císaře týká, mně kdysi doktorka řekla, abych neotěhotněla do 6ti měsíců od porodu, pak že už to nevadí. Ale rodit přirozeně tě možná nenechají, bude záležet na tloušťcě jizvy, ale spíš se budou doktoři bát.. Určitě není důvod to miminko usmrtit. Počáteční šok ustoupí, ale výčitky zůstávají celoživotní. Bude to dobré..asi to tak mělo být, když se přese všechno povedlo ![]()
@Petule030 ano přesně tak akorát nevím kdy jako proběhl
není moc času a stejně
děkuji
![]()
@Hanka253 A to jsem zapomněla zmínit že první miminko nám nešlo říkaly nám že jen přes umělé oplodnění pak se nakonec povedlo ![]()
Mám první dítě císařem a znovu jsem otěhotněla když bylo malému půl roku, těhotenství bezproblémové a 15 měsíců a 2 dny po císaři jsem porodila přirozeně (já chtěla císaře, měla jsem strach, doktoři navrhovali přirozený porod). dnes je dětem 5 a skoro 4 roky a kdybych si měla v budoucnu vybrat rozdíl mezi děti chci takový - děti se milují, hrají si spolu a jsou spokojení že toho druhého mají, ale už nechtějí dalšího sourozence ![]()
@Anonymní píše:
@Hanka253 A to jsem zapomněla zmínit že první miminko nám nešlo říkaly nám že jen přes umělé oplodnění pak se nakonec povedlo
Nam taky tvrdili, ze druhé prirozene ani omylem. No a za 13 měsíců po porodu jsem byla těhotná. Prekvapko
zvládnete to
Ahoj mám dotaz holky. Mám doma 8měsíční miminko a rodila jsem císařem. Jsem opět těhotná. Nevím jak se to mohlo stát chránili jsme se spaly jsme spolu jen 2× a fakt bez ochrany ani ránu a stejně
Uvažuju zda nechat nebo ne, nemám srdce na to dát to pryč a hlavně se bojím že pak už neotěhotním. Je mi 21.Má někdo podobnou zkušenost?? jsem fakt v šoku protože nechápem kdy se to mohlo stát, každopádně těhotná jsem na sto pro čárka sílí a ultrazvuk už taky proběhl. Vůbec nevím jak se to pak řeší s rodičákem atd. Děkuji moc