Zvýšená hodnota při ogtt

461
27.9.17 08:20

Zvýšená hodnota při ogtt

Ahoj, dnes jsem byla na testu na těh. cukrovku, ráno nalačno mi brali krev a po půl hodině mi řekli, že mám vyšší hodnotu (jaksi jsem se zapomněla zeptat, jak vysokou) a že mi tu glukozu nedají pít, že si mám přijít na test znova. Objednali mě až za dva týdny (to budu v 27TT - není to už pozdě?), nemám prý jíst jídla s vys. hodnotou sacharidů atd…Prosím, kdo z vás to tak měl, že měl vyšší hodnotu a šel na test znova a pak už to bylo ok? Mám docela strach, že budu mít tu těh. cukrovku :-( Dík a pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1299
27.9.17 08:27

Kamaradka mela malilinko vyssi. Mela nejak 5,3 nebo zkratka malicko pres 5 a sla na to znovu, vynechala banany ktery jedla ve velkym i jiny ovoce omezila a test byl dobrej. Sestrenka taky. Ja mela vzdy na lacno hodnotu pod 5 (4,7 tusim) skoda ze nevis kolik si mela. Drzim palce at je to dobry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.9.17 08:34

Dík, a nevíš, za jak dlouho na ten test šla znova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.9.17 08:35

Ja to takhle mela. Asi 5,2 (limit je 5,1). Za tyeen znova. Pak za 14 dni uz cukrovkarska poradna. Nic si z toho nedelej. Nastuduj si tehotenskacukruvka.cz a jez podle toho. Neni to zadna tragedie, naopak je to velmi zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
27.9.17 08:35

@bedrunec kamaradka za tyden, sestrenka tusim za dva ale nejsem si jista :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
27.9.17 08:40

Měla jsem to stejné, první hodnota vyšší a musela jsem za týden na test znovu a vše bylo ok. Taky jsem měla strach, že budu mít těch. cukrovku, sestřička mi říkala, že poprvé ta vyšší hodnota mohla být způsobena i tím, že jsem ráno před odběrem vypila neslazený ovocný čaj :nevim:, přeji at je to v pohodě i u tebe :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
27.9.17 08:45

@bedrunec Postup laboratore byl zcela korektni. Z profilovky vidim, ze uz asi mate kedno dite. Nepamatujete si lacnou hodnotu v tomto tehotenstvi? Nektere zeny mivaji normalne vyssi lacnou Ale pred par lety norny zprislili a prave norma na lacnou je nyni mnohem nizsi nez driv. Diky tomu je spousta zen klasifikovana jako tehotenske cukrovkarky. Nemate výsledek OGTT v prukazce? Mela by se tam psat i tato lacna. Nedali vam zpravu pro gynekologa? Nebo jim proste zavolejte. Meli by to mit poznacene.

Jinak pokud spadnete mezi cukrovkarky, nami to zadna tragedie :hug:. Vim o cem mluvim, taky jsem ji mela ;). Zkuste zatim dodrzovat vzorovy jidelnicek z webu www.tehotenskacukrovka.cz. Je to jen o zvyku a popravde je to jidelnicek jaky by meli jist vsichni bez ohledu na cukrovku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.9.17 09:05

@kyticka86 dcera bude mít sedm let, takže jsem na tom prvním testu byla před sedmi lety a vůbec nic si nepamatuju :-) jaké jsem měla či neměla hodnoty, jen to bylo prostě ok. No dnes nechtěly sestry ani moji těh. průkazku, žádný papír pro mého gynekologa mi nedaly, jen mi řekly, ať se objednám znova a čau… Jo a volala jsem na recepci oné kliniky, jelikož číslo na odběr. místnost na stránkách není a na recepci mi řekli, že mě teď nespojí, že mají práci, no super přístup :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.9.17 09:10

Tak naštěstí, jsem se dovolala jedné sestřičce, kterou znám a řekla mi, že jsem měla 5,2 hodnotu, tak snad to příště bude ok, jen nevím, zda mám čekat ty dva týdny, nebo jít jinam, asi půjdu jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
27.9.17 09:30

Já měla 5,2 a šla jsem znova hned druhý den abych nemohla držet dietu a neovlivnila výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.9.17 09:37

Já jsem to tak měla taky. Bohužel jsem měla zvýšený i ten druhý lačný odběr o týden později a tím pádem jsem vyfasovala žádanku na diabetologii a diagnózu gestační diabetes. Na prvním testu jsem byla už ve 22tt., protože jsem měla opakovaně zvýšený cukr v krvi i moči od 10tt. První hodnota 5,27 a poslali mě domů s tím, že je test přerušen a mám přijít za týden na druhý pokud. Tam bohužel opět 5,42 a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.9.17 09:47

Tak jdu v pondělí, tak snad to bude ok a když ne, tak to nějak zvládnu, aspoň se na to teď už připravím… Jinak si myslím, že bych měla jít téměř hned, aby se to nějak neovlivnilo, jak píše ka2ka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.9.17 09:49

@Fima a po porodu už ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
27.9.17 09:50

@ka2ka a jak jsi dopadla ten druhý den? Máš pravdu, mělo by to tak být a né čekat třeba dva týdny, jak to napsali mně, ale naštěstí jsem tam potkala známou sestřičku, tak mě vtlačila na pondělí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61103
27.9.17 09:54
@bedrunec píše:
Ahoj, dnes jsem byla na testu na těh. cukrovku, ráno nalačno mi brali krev a po půl hodině mi řekli, že mám vyšší hodnotu (jaksi jsem se zapomněla zeptat, jak vysokou) a že mi tu glukozu nedají pít, že si mám přijít na test znova. Objednali mě až za dva týdny (to budu v 27TT - není to už pozdě?), nemám prý jíst jídla s vys. hodnotou sacharidů atd…Prosím, kdo z vás to tak měl, že měl vyšší hodnotu a šel na test znova a pak už to bylo ok? Mám docela strach, že budu mít tu těh. cukrovku :-( Dík a pěkný den.

ja mela 5,1 sla jsem znovu ani ne za tyden a mela 4,9 :mrgreen: po vypiti uz to bylo v poradku.. ale ja pred tim prvnim dost prasila, celej den jsem se cpala bublaninou :mrgreen: pred tim druhym uz ne :mrgreen:
a myslim, ze kdyz jsem byla pred trema rokama v tehotenstvi tak byla dobra vyssi hodnota nez ted :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí