Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Karolbassetto u nás do roka mléko ráno a večer… Jako je to víc než průměr, ale pokud jí necpeš sladkým tak to neřeš, moje děti měli podobně a jen co se naučily chodit a běhat, tak faldiky ztratily… Dcera měla 9.5, syn přes 10 kg… V roce jeden 10.8 kg a druhý lehce přes 11 kg…
@Karolbassetto vůbec si z toho nedělej hlavu, malá to pak vyběhá
syn měl v roce necelých 11 kilo a teď ve 2 letech měl 12 kilo. Takže za ten rok přibral jen to kilo a hodně se vytáhl do výšky ![]()
@Karolbassetto Já bych to zatím neresila, ať pribira. Mirbidne obézní určitě není a ani obézní. Mojí malé je 15 měsíců a neváží ani 10 kg a taky to nějak extra neřeším. Každý dítě je nějaký. Pokud ji neprecpavas sladkým, tak ji krm dal jak krmis.
@Karolbassetto píše:
Dobrý den maminky chci se zeptat. Dceři je zítra 9 měsíců a na kontrole nám paní doktorka řekla ze máme 10,5 kg vážíme a měříme jako roční miminko. Malá papá stejně jako všechny děti tak jakto ze mi tak přibírá? Mlíčko už jen na noc. Přes den normalni stravu. Je to v pořádku?
nevím, co si pod normální stravou mám představit…
Pokud běžně to, co jí dospělý, tak mi to ani zamák dobré nepřipadá. V tomto věkyu jsem myslím ještě vůbec nesolila, sladké nedávala žádné, byla opatrná na alergeny atd…
Můj syn má 7,5 kg ve 4,5 měsících. Doktorka se jen smála, že prospívá jak vidí (my s partnerem oba malý a hubení, já teda po porodu už hubená nejsem
). Já si myslím, že tak u malých miminek se to neřeší, vždyť vyrostou a jeste se vše stokrát změní.
Vůbec bych to teď neřešila, neříd se ani tabulkami, ale pokud na tom trvas, tak teda v devíti měsících je horní hranice váhy 11,5 kg a průměrná 9,5 kg, takže mimco je mezi, podle mě úplně v pořádku.
Mateřský plurál otřes… Říká se, že na roce mají děti trojnásobek své porodní váhy, takže doktorka správně poznamenala, že odpovídá spíše ročnímu. Pokud mu dáváš správné jídlo (masozelenina, jogurt, mléko, ovoce, trochu kaše pro seznámení s obilovinami) a necpeš ho pečivem, těstovinami/knedlíky/rýží, křupkama, doslazovanými kapsičkami, slazenými jogurty/tvarohovými dezerty ani mu nedáváš sladké pití, tak asi nemáš co měnit a těžko mu zakážeš růst.
Měříme, vážíme, máme 34 měsíců
Asi si na tohle nikdy nezvyknu. Jen se zeptám, jak víš, že tvé dítě papá stejně, jako ostatní? ![]()
@shadowbabe Ty jsi dnes v těch diskuzích nějaká divoká(viz. diskuze o testů a neexistující čárce)
někdo tě naštval?
@alena1995 píše:
@shadowbabe Ty jsi dnes v těch diskuzích nějaká divoká(viz. diskuze o testů a neexistující čárce)![]()
někdo tě naštval?
Jo, ty machny tady na netu ![]()