9 měsíců jídelníček - malé porce

Anonymní
21.3.15 08:48

9 měsíců jídelníček - malé porce

Maminky, kolik vám toho sní vaši prcci? Malá má 9m a jíme takto:
6.30 120ml UM
9.30 120ml UM
12.30 100g zel
15.30 130ml UM
18.30 kaše ze 130ml vody
v noci 1× 180ml UM
Jsou to hrozně malé porce, ale víc do ní nedostanu, v 7m toho snědla víc :( Někdy má dny, kdy nechce skoro žádný příkrm :( Přibývala krásně, ale to jedla mnohem víc i mlíka. Teď už takový přírustek není.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.3.15 08:51

Ještě připisuji: všude kolem porce jednou takové, tak mě to trochu deptá :(

• Citovat
  • Upravit
10248
21.3.15 08:52

Tak se tím přestaň deptat. Kolik měří a váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
21.3.15 08:53

Cauky, dcera take ji malo. prikrmuji od 5 mesice a presnidavky do dnes sni tak max. 60 g. Jen vcera se ji podarilo snist vic.
A nerostouji nahodou zuby? Karolince jak rostly zuby nedala do pusi nic jineho krome prsa.
Kolik vazi? pokud pribira tak bych to neresila a nenutila- muj nazor.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.3.15 08:54

V 9 měsících už měl kluk zavedeny i svačiny - ovoce, jogurt a k obědu maso. Ten tvůj jídelníček je jak ze začátku prikrmovani :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10248
21.3.15 08:55
@lucenka píše:
V 9 měsících už měl kluk zavedeny i svačiny - ovoce, jogurt a k obědu maso. Ten tvůj jídelníček je jak ze začátku prikrmovani :nevim:

jj taky máme už dovo ovoce, pak masozel, odpo jogurt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
21.3.15 08:56

Uklidnim te, mala ji:
Rano prso, pak krupka, kousicek jablka,
Obed presnidavka tak 30-50 g
Odpo da si 2 lzicky jogurtu pripadne ovoce a
Vecer par lzicek kase nebo prso.
V 8 mesicich ma 10,5 kg tak to neresim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.15 08:58

Teď 74cm a 9kg, přibývala krásně, protože i více jedla, mlíka třeba 180-200ml, teď to tak měsíc stagnuje - jídlo i váha. Zuby nevidím :) Víc do ní nedostanu a když jsem to do ní víc tlačila, tak se blokla a nechtěla pak nic. Když sní i necelou stovku příkrmu, tak pak mlíko už nechce, že by se aspoň dopila.

• Citovat
  • Upravit
11117
21.3.15 08:59

Taky mi tam chybi jogurt a ovoce. k tomu masu a zelenine uz muzes pridat ryzi nebo kuskus, do jogurtu primichat nejake rozdrcene zdrave susenky, do ovoce trochu jahlove kase nebo tak neco. pokud teda mas poict, ze ji malo.
ale ten jidelnicek uz by fakt nemel byt jenom mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.15 09:00

@lucenka jo to já vím, že jsme jak v 6m :( Jak se mi blokla a nechtěla žádný příkrm, tak jsme byli pár dní jen na mlíku a postupně jsem jí zavedla tu zel a kaši. Nechci ji zase odradit, aby mi ty příkrmy jedla. Doufala jsem, že zvedneme ty porce - aspoň té zeleniny a pak bychom najeli na ovoce, ale furt to nejde nahoru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.15 09:01

@magdík123 a po těch příkrmech dáváš pokaždé ještě prso na zapití?

• Citovat
  • Upravit
11117
21.3.15 09:01
@Anonymní píše:
Když sní i necelou stovku příkrmu, tak pak mlíko už nechce, že by se aspoň dopila.

no po prikrmu bych ani mleko nenabizela. jinak si zvykne, ze se nemusi najist a dorazi se mlikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.15 09:02

Takže holky, přidat raději nějaký další příkrm i když bude malá porce a nebude zapíjet mlíkem? jinak podotýkám, že žádné jiné tekutiny nechce z ničeho. proto se bojím i zrušit další mlíko.

• Citovat
  • Upravit
11117
21.3.15 09:03
@Anonymní píše:
@lucenka jo to já vím, že jsme jak v 6m :( Jak se mi blokla a nechtěla žádný příkrm, tak jsme byli pár dní jen na mlíku a postupně jsem jí zavedla tu zel a kaši. Nechci ji zase odradit, aby mi ty příkrmy jedla. Doufala jsem, že zvedneme ty porce - aspoň té zeleniny a pak bychom najeli na ovoce, ale furt to nejde nahoru.

ja bych necekala na nejake zvednuti porci. to by taky mohla byt na mliku do roka. kdyz dostane dopoledne jogurt, tak mozna bude mit vic chuti na obed nez po flasce UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
21.3.15 09:03

Já bych se u 9kg dítěte nestresovala… U 6kg to řeším, ale u toho 8,5kg je to na něm.
Ale dala bych ovoce a jogurt, třeba by ji to povzbudilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko