Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky prosim vas o radu mam 9 měsíčniho chlapečka rostou mu zoubky a ma horečku 39,3 nic mi nepomaha dala sm nurofen okoupala ve vode max 35 stupnů nechala uschnout bez suseni v noci sem delala zabal potirala mu chodidla citronem a teplota je porad vysoka poradte co muzu skusit dál je to od zubu ma natekle dasničky jak balonky
Nic, pokračovat ve srážení teploty. Akorád s tím ochlazováním ve vodě, ta má být o 2 st. menší jak teplota těla, aby ještě nedostal zimnici.Jak to bude trvat déle jak 3 dny, tak k dr. Zatím, pokud je teplota vysoká, střídat paralen s nurofenem po 4 hod. A možná koupit chladivý gel na zuby.
Střídat Nurofen a Panadol čípky, ochlazování ve vodě strašně nerada dělám, ale dětská vždycky říká vlažnou vodu, moc neoblíkat při teplotě (moji rodiče, když má dítě teplotu, tak by nejraději zabalili do duchny
), furt nabízet tekutiny, studený čaj, šťávu ty taky dost pomůžou a nám se doma osvědčilo hodně studené jablko z lednice, ono ty dásna krásně ochladí, je šťavnaté, malá si to vzala raději jak nějaké kousátko.
Pozor na to koupani ve studene vode… pokud je prilis studena a dojde k prudkemu poklesu teploty tak to muze dokonce vyvolat febrilni krece!!! Ja synka kdyz ma vysokou horecku taky schlazuju ve sprse… ale musis zacit s teplotou vody max o2 stupne nizsi nez jsi ditku namerila a pak pomalu snizovat ( ja snizuju po peti minutach o stupen tak do 36C). Jinak pokracovat s Neurofenem a me porodni baba doporucila Vibrucol (homeopaticke cipky) ktere vetsinou zabraly pomerne rychle (teplotu nijak moc nesnizili, ale malej se po nem uklidnil a usnul) A pokud ho ty dasne boli, coz asi boli, tak chladit a ja je obcas maznu Dentinoxem, aby se mu aspon na chvilku ulevilo.
Mazatka nam doktorka zakazala maly ma velky stupen toho ze bude mit alergie ja i chlap jsme alergici astmatici takze tam nam to radikalne zakazala ze by mu to mohlo ublizit davam nurofen sirup protoze s paralenu a nurofenu cipku se mi minule maly tak zprudil ze zadecek mel cerveny jeste dalsi 2 tydny a navic ani jeden nam nepomohl pomohl az sirup ale ted nezabira ani ten
Pokračovat Nurofen sirup nebo čípky a zkus namočit ponožky do studené vody s octem a přez ně dát suché a držet malé chvíli v teple, mě tohle poradila kamarádka a fakt to zabralo, malá měla 40,2 a pomohlo to(společně s nurofenem)
Zdravím a omlouvám se zakladatelce, ale také bych se připojila s dotazem…
moje malá 9,5 měsíce, v noci nespala, a stoupla ji lehce teplota, dopoledne byla v pohodě a po obědě opět teplota, teď už přes 38 st., tudíž jsem jí to srazila…ale jídlo mi vyblila a má i průjmik…
dva zoubky už máme ale nebylo to takové, žádná teplota a proto nevím, zda při růstu zoubků může i zvracet… bylo to jen jednou takže možná ji to jen nesedlo, ale mám docela strach, ještě nebyla nemocná ![]()
@Raďulle Tak to běž k doktorce, to bude viróza, to zuby nebudou. Navíc jak je průjem a zvracení, tak to můžou být rotaviry, a i kdyby nakonec nebyli, je lepší s tím jít.
@dada1511 rotaviry to nebudou, nemá vodnatou stolici, jen drobet řidší a nezvrací často, zvracela včera jednou a dnes mí ublila mlíčko… a ani teploty nejsou vysoke, dnes už jen lehce zvýšená, ale děkuji za postřeh, vypadá to že je to lepší ale pokud by horečka stoupla s návštěvou lékaře otálet nebudu…
Já kombinovala gel (i když ten prý zabírá jen sporadicky), a pak především nurofen, v případě déle trvjících teplot v kombinaci s paralenem. výhodou nurofenu je, že zabírá kromě teploty i na bolest, kterou samo broučkové při zoubkách mají… navíc cucání jejich dávkovačky plěné ledovou vodou také krásně zklidnilo
Ahoj, no tak gely jsem vzdala rovnou, ty jsou podle mě úplně k ničemu. v tomhle nám taky vyhovoval nurofen, protože je právě i na bolest, paralen tak maximálně srazí horečku.
Ono je hlavně prima, že se nurofenu nemusí dávat tolik, co se množství týká. panadol mi malá vždycky vyblinkala, jak bulela a bylo toho moc
No ono asi jak komu, nám calgel zabíral vždycky krom asi dvou extra případů a to jsme dali paralen a ten zabral, paralen je i na bolest…
To bych si dovolila nesouhlasit. podle toho, co jsem četla je paralen vysloveně n horečku a bolest okrajově. nurofen dokáže tlumit obojí. nevít někdo podrobnosti?
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. náš malej ma necelýchg 8 mesíců a má prořezaný 2 zuby dole a způlky 3 nahoře. Včera měl horečky až 39, ale podařilo se nám srazit nurofenem, paralenem a zabaly. Dneska měl 37,7, ale je pořád uknouranej a nechce mi sníst přesnídávku, ani čaj. do něho nedostanu..jen vypil ráno trošku mlíka asi 100ml…myslíte, že jsou to zuby?