9 měsíců - vysoká teplota, rostou zoubky

25.9.12 08:21

9 mesícu vysoka teplota

Maminky prosim vas o radu mam 9 měsíčniho chlapečka rostou mu zoubky a ma horečku 39,3 nic mi nepomaha dala sm nurofen okoupala ve vode max 35 stupnů nechala uschnout bez suseni v noci sem delala zabal potirala mu chodidla citronem a teplota je porad vysoka poradte co muzu skusit dál je to od zubu ma natekle dasničky jak balonky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
dada1511
25.9.12 08:24

Nic, pokračovat ve srážení teploty. Akorád s tím ochlazováním ve vodě, ta má být o 2 st. menší jak teplota těla, aby ještě nedostal zimnici.Jak to bude trvat déle jak 3 dny, tak k dr. Zatím, pokud je teplota vysoká, střídat paralen s nurofenem po 4 hod. A možná koupit chladivý gel na zuby.

• Citovat
  • Upravit
74217
25.9.12 08:38

Střídat Nurofen a Panadol čípky, ochlazování ve vodě strašně nerada dělám, ale dětská vždycky říká vlažnou vodu, moc neoblíkat při teplotě (moji rodiče, když má dítě teplotu, tak by nejraději zabalili do duchny :zed: ), furt nabízet tekutiny, studený čaj, šťávu ty taky dost pomůžou a nám se doma osvědčilo hodně studené jablko z lednice, ono ty dásna krásně ochladí, je šťavnaté, malá si to vzala raději jak nějaké kousátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
25.9.12 08:40

Pozor na to koupani ve studene vode… pokud je prilis studena a dojde k prudkemu poklesu teploty tak to muze dokonce vyvolat febrilni krece!!! Ja synka kdyz ma vysokou horecku taky schlazuju ve sprse… ale musis zacit s teplotou vody max o2 stupne nizsi nez jsi ditku namerila a pak pomalu snizovat ( ja snizuju po peti minutach o stupen tak do 36C). Jinak pokracovat s Neurofenem a me porodni baba doporucila Vibrucol (homeopaticke cipky) ktere vetsinou zabraly pomerne rychle (teplotu nijak moc nesnizili, ale malej se po nem uklidnil a usnul) A pokud ho ty dasne boli, coz asi boli, tak chladit a ja je obcas maznu Dentinoxem, aby se mu aspon na chvilku ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.12 09:17

Mazatka nam doktorka zakazala maly ma velky stupen toho ze bude mit alergie ja i chlap jsme alergici astmatici takze tam nam to radikalne zakazala ze by mu to mohlo ublizit davam nurofen sirup protoze s paralenu a nurofenu cipku se mi minule maly tak zprudil ze zadecek mel cerveny jeste dalsi 2 tydny a navic ani jeden nam nepomohl pomohl az sirup ale ted nezabira ani ten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
25.9.12 13:41

Pokračovat Nurofen sirup nebo čípky a zkus namočit ponožky do studené vody s octem a přez ně dát suché a držet malé chvíli v teple, mě tohle poradila kamarádka a fakt to zabralo, malá měla 40,2 a pomohlo to(společně s nurofenem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
26.9.12 19:04

Zdravím a omlouvám se zakladatelce, ale také bych se připojila s dotazem…
moje malá 9,5 měsíce, v noci nespala, a stoupla ji lehce teplota, dopoledne byla v pohodě a po obědě opět teplota, teď už přes 38 st., tudíž jsem jí to srazila…ale jídlo mi vyblila a má i průjmik…
dva zoubky už máme ale nebylo to takové, žádná teplota a proto nevím, zda při růstu zoubků může i zvracet… bylo to jen jednou takže možná ji to jen nesedlo, ale mám docela strach, ještě nebyla nemocná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
26.9.12 22:07

@Raďulle Tak to běž k doktorce, to bude viróza, to zuby nebudou. Navíc jak je průjem a zvracení, tak to můžou být rotaviry, a i kdyby nakonec nebyli, je lepší s tím jít.

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
27.9.12 08:28

@dada1511 rotaviry to nebudou, nemá vodnatou stolici, jen drobet řidší a nezvrací často, zvracela včera jednou a dnes mí ublila mlíčko… a ani teploty nejsou vysoke, dnes už jen lehce zvýšená, ale děkuji za postřeh, vypadá to že je to lepší ale pokud by horečka stoupla s návštěvou lékaře otálet nebudu…

• Citovat
  • Upravit
karinaP
2.10.12 21:24

teplota - zoubky

Já kombinovala gel (i když ten prý zabírá jen sporadicky), a pak především nurofen, v případě déle trvjících teplot v kombinaci s paralenem. výhodou nurofenu je, že zabírá kromě teploty i na bolest, kterou samo broučkové při zoubkách mají… navíc cucání jejich dávkovačky plěné ledovou vodou také krásně zklidnilo

• Citovat
  • Upravit
Maadinka
4.10.12 11:56

Ahoj, no tak gely jsem vzdala rovnou, ty jsou podle mě úplně k ničemu. v tomhle nám taky vyhovoval nurofen, protože je právě i na bolest, paralen tak maximálně srazí horečku.

• Citovat
  • Upravit
karinaP
4.10.12 21:51

množství

Ono je hlavně prima, že se nurofenu nemusí dávat tolik, co se množství týká. panadol mi malá vždycky vyblinkala, jak bulela a bylo toho moc

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
5.10.12 19:38

No ono asi jak komu, nám calgel zabíral vždycky krom asi dvou extra případů a to jsme dali paralen a ten zabral, paralen je i na bolest…

• Citovat
  • Upravit
karinaP
7.10.12 22:33

nesouhlasím

To bych si dovolila nesouhlasit. podle toho, co jsem četla je paralen vysloveně n horečku a bolest okrajově. nurofen dokáže tlumit obojí. nevít někdo podrobnosti?

• Citovat
  • Upravit
243
11.10.12 09:13

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. náš malej ma necelýchg 8 mesíců a má prořezaný 2 zuby dole a způlky 3 nahoře. Včera měl horečky až 39, ale podařilo se nám srazit nurofenem, paralenem a zabaly. Dneska měl 37,7, ale je pořád uknouranej a nechce mi sníst přesnídávku, ani čaj. do něho nedostanu..jen vypil ráno trošku mlíka asi 100ml…myslíte, že jsou to zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.