Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lenule15 tak to jsme na tom stejně
nejvíc to jde asi vidět když se pořádně najím ![]()
Holky, ještě se chci zeptat vás, co jste byly na screeningu, jak vám dopadlo riziko na downův syndrom? Mě 1:3550 (v termínu) a priori dle věku 1:1400. Je mi 22 let. Doktor mě uklidnil, že je to v pořádku, ale víte jak, kdyby tam bylo 1:20000, byla bych klidnější
Díky za vaše odpovědi ![]()
@Majush píše:
Tak to je krásaa jak se jinak máte?? Už vám rostou bříška?
jj už to jde už mi neni tak špatně jen občas a bříško to už trochu mám je to i malinko vidět ale to je tím že už jsem byla těhu
A ty?
@Lenule15 píše:
Holky, ještě se chci zeptat vás, co jste byly na screeningu, jak vám dopadlo riziko na downův syndrom? Mě 1:3550 (v termínu) a priori dle věku 1:1400. Je mi 22 let. Doktor mě uklidnil, že je to v pořádku, ale víte jak, kdyby tam bylo 1:20000, byla bych klidnějšíDíky za vaše odpovědi
ty tak to nevím, to zjistili z krve nebo z ultr? Mě při první dceři vyšla krev na hranici tak jsem byla na plodovce a nevím jak to bylo na čísla a teď jdu na krev až ve středu tak uvidím. Ale jestli ti řekl že je to v pořádku tak se zbytečně nestresuj, kdyby bylo něco špatně tak by tě někam poslal. On downův syndrov je riziko u starších myslel. Vše bude ok.
@maminkamonika píše:
ty tak to nevím, to zjistili z krve nebo z ultr? Mě při první dceři vyšla krev na hranici tak jsem byla na plodovce a nevím jak to bylo na čísla a teď jdu na krev až ve středu tak uvidím. Ale jestli ti řekl že je to v pořádku tak se zbytečně nestresuj, kdyby bylo něco špatně tak by tě někam poslal. On downův syndrov je riziko u starších myslel. Vše bude ok.
zjištoval to právě na základě kombinace odebrané krve a UZ. J, vím, že je riziko víc u starších…za 3 týdny jdu na tripple testy, tak uvidíme, jak dopadnou ty, doufám, že mě zbytečně nevystresují :-/
@maminkamonika právě že ani Ne spíš vypadám jako zrovna najezená
i když pár lidí už mi řeklo že začíná být vidět. Jinak jsem těhotná „poprvé“
@Lenule15 píše:
zjištoval to právě na základě kombinace odebrané krve a UZ. J, vím, že je riziko víc u starších…za 3 týdny jdu na tripple testy, tak uvidíme, jak dopadnou ty, doufám, že mě zbytečně nevystresují :-/
to bude dobrý uvidíš
@Majush píše:
@maminkamonika právě že ani Ne spíš vypadám jako zrovna najezenái když pár lidí už mi řeklo že začíná být vidět. Jinak jsem těhotná „poprvé“
ono to prý při prvním těhu trvá než je vidět bříško ale jak už mám vytáhlekší kůži po holkách
tak je to dříve vidět. Neboj bříška si ještě užiješ a pak budeš ráda když se ho zbavíš ![]()
Ahoj, jsem také v 9. týdnu, dnes jsem 8+3tt. Bříško ještě vidět není, ale prsiska mi narostly
Ještě před týdnem jsem si libovala, jak nemám vůbec nevolnosti, ale poslední týden je jeden šavlový tanec
Skoro nic v sobě neudržím, snad jen suchou housku, ale přece se do konce prvního trimestru nemůžu živit jen houskama, žeáno
Vždycky se hlavně bojím, abych v sobě udržela ty prenatální vitamíny s listovkou
Jo a také mám šílenou zácpu a absolutně nevím, co s tím. Máte nějaký tip? ![]()
No můj zážitek je ten, že jsem šla včera k doktorovi s tím, že jsem 10+6tt podle poslední menstruace…ale podle ult. jsem 9+1tt
měla jsem první menstruaci od porodu..a řekla bych, že cyklus byl rozhozený…tak je to asi možné, za 2 týdny jdu na přeměření, jak je mimi velké a podle toho půjdu na screening…teď 4. bude synovi 10 měsíců. dnes tak zlobil kvůli zubům, že jsem si říkala mít 2.jdu pod kytky…ale to se poddá
snad
@Právnica ráno na lačno vypít teplou sklenici čisté vody…někdo používá lněné semínko, ale to uvolňuje svaly…a může způsobit potrat ![]()
@Právnica já taky mám občas problém a tak když mě to lapne, tak si ráno dám Pshyllium a pořádně to zapiju teplou vodou. to pomáhá mě ![]()
Čaooo holky dlouho sem tu neprispela… tak pisu screening dopadlo dobre, pristi tyden jdu na druho trimestrialni screening. Už se tesim jak toho prcka uvidim:-)
jinak ted jsem v 15 tydnu holky pristi tyden bude 5 mesic brisko uz vykouklo…leze pomalu ale jiste ven… spatne mi neni cele tehu… jim vsechno co vidim:-D pracuju a chodim do skoly… takze jsem stastna
co vy holky?
@Nikoleet píše: Čaooo holky dlouho sem tu neprispela… tak pisu screening dopadlo dobre, pristi tyden jdu na druho trimestrialni screening. Už se tesim jak toho prcka uvidim:-)jinak ted jsem v 15 tydnu holky pristi tyden bude 5 mesic brisko uz vykouklo…leze pomalu ale jiste ven… spatne mi neni cele tehu… jim vsechno co vidim:-D pracuju a chodim do skoly… takze jsem stastna
co vy holky?
Ahoj tak to je fajn že screening vyšle dobře. A jdeš už na druhej já jdu až kolem 20tt. Já byla dneska na krvy no hnus nesnáším odběry krve a ještě když mi jí berou tolik
Mě už je taky dobře teď jsem 14+2 občas teda se mi blbě udělá ale neni to tak hrozný.
@Právnica píše:
Ahoj, jsem také v 9. týdnu, dnes jsem 8+3tt. Bříško ještě vidět není, ale prsiska mi narostlyJeště před týdnem jsem si libovala, jak nemám vůbec nevolnosti, ale poslední týden je jeden šavlový tanec
Skoro nic v sobě neudržím, snad jen suchou housku, ale přece se do konce prvního trimestru nemůžu živit jen houskama, žeáno
Vždycky se hlavně bojím, abych v sobě udržela ty prenatální vitamíny s listovkou
Jo a také mám šílenou zácpu a absolutně nevím, co s tím. Máte nějaký tip?
to časem vychytáč co ti sedne a co ne mě třeba dost vadí sladký i blbé pití. Zácpu zatím nemám ale mě dost často nesedli jogurty tak zkusit třeba ty ![]()