Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@aanysek my máme postýlku a postel stejné výšky, takže usíná s horní půlkou těla u mě a nohama ve své postýlce ![]()
Ahojky, mam obavu, že tohle nepůjde hned změnit. Někdy stává, že takto děti,,přepnou" a začnou něco, co zdárně fungovalo, bojkotovat. Třeba se časem ukáže příčina.
Mně se stalo, že se začal 5mesicni syn budit v noci po půl hodinách, šílené, ikdyz předtím krásně spával. Až za měsíc nato se ukázalo, že to je kvůli zubům. Tři měsíce jsem byla zničená, nevyspana, vyčerpaná. Pak to zničehonic přestalo, zastavili jsme se na 7 zubech a teď probíhá zubní pauza. ![]()
Ted má syn 8,5 měsíce, spí dobře, ale pro změnu není klidný přes den. Předtím si hrál a pozoroval mě u vaření, spokojenej. Ale teď beze mě nedá ani ránu. Pořád brečí, aby byl u mě, to bude asi separační úzkost a já samozřejmě přestávám doma stíhát. A ikdyz by bylo hlídání, tak to momentálně nefunguje. Dřív se nechal hlídat kdekým, všichni ho obdivovali, že se cizích nebojí, no a teď?? To je pořád,,Mámámá''" a šup zpátky za mnou. ![]()
Záleží na tom, co mimčo trápí, když chce být na noc u mámy. Bohužel nemají nám to jak říct.
@Belda01 píše:
@Zirraffa coooooo 7 zubu???moje holka má 2
Klid, moje byla v 9 měsících bezzubá, a pak konečně vyrašil jeden a pak to rostlo že jsem nestíhala počítat.
@Belda01 Řešila jsem taky kolem toho 9 měsíce, kdy to už v postýlce nešlo a vyřešila tak, že jsem syna vzala k sobě do postele. Potřeboval usínat nalepený na mně a v noci se pořád budil a potřeboval znovu přitisknout, takže abych se aspoň trochu vyspala, tak bylo nejlepší ho mít v noci co nejblíž u sebe. K boku postele jsem přirazila postýlku, aby nespadl. U nohou postele jsem měla matrace a na nich peřiny, kdyby hodně v noci cestoval a pak spadl, tak aby to bylo do měkkého.