A co na to matky?

1794
1.10.22 11:54

A co na to matky?

Již delší dobu by mě zajímala jedna věc. Určitě jste si všimli stále rostoucího počtu samoživitelek, osamělých matek. Žen, jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili.

A mě by zajímalo, co na to matky těch synů, kteří jsou právě ti muži, co ženu i se svými dětmi opustili. Jak se na to ony dívají? Je jim to líto? Připadají si, že selhaly ve výchově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22565
1.10.22 12:06
@Alexandria Nixia píše:
Již delší dobu by mě zajímala jedna věc. Určitě jste si všimli stále rostoucího počtu samoživitelek, osamělých matek. Žen, jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili.A mě by zajímalo, co na to matky těch synů, kteří jsou právě ti muži, co ženu i se svými dětmi opustili. Jak se na to ony dívají? Je jim to líto? Připadají si, že selhaly ve výchově?

Je to úplně stejný jako, co si myslí matky i těch žen, proč zrovna jejich holčičku někdo opustil. Kde udělaly chybu ve výchově, že s ní nikdo nevydrží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

Taj asi záleží na důvodu ne? Ale jak tu tak občas čtu vztahy mezi snachou a tchýní, tak asi budou spíš rady, že se jí zbavily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461

Tipuju, ze 99% z nich (stejně jako matka mého otce) si mysli, ze snacha je kráva, se kterou by to stejně nikdo nevydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
1.10.22 12:13
@Alexandria Nixia píše: Určitě jste si všimli stále rostoucího počtu samoživitelek, osamělých matek. Žen, jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili.

Český právní řád nezná pojem „samoživitelka“. Co si pod tím pojmem představujete?
Osamělá matka je v právních předpisech označována „osamělý rodič“. Nikoli „samoživitelka“. Diskuse je tedy o osamělých matkách?

Osamělými matkami ovšem nejsou pouze ženy „jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili“. Mohou to být i ženy, které žijí osaměle z vlastního rozhodnutí - nemají nebo dokonce nikdy neměly stálého partnera, nebo ženy jejichž partner zemřel, nebo byl prohláše za mrtvého. Nebo partnera mají, ale ten s nimi nesdílí společnou domácnost (takže není započítáván do okruhu společně posuzovaných osob pro účely sociálních dávek).

Příspěvek upraven 01.10.22 v 12:25

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
1.10.22 12:14
@Hoa Mai píše:
Tipuju, ze 99% z nich (stejně jako matka mého otce) si mysli, ze snacha je kráva, se kterou by to stejně nikdo nevydržel.

Tak si říkám, že to máme v populaci dost de*ilů a krav :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6794
1.10.22 12:16

Exova matka vsechny jeho prusery omlouvala. Po hube mu dal jen jeho otec.
Volala mi jeho sestra a omlouvala se za nej.
Myslim, ze ty matky sve syny omlouvaji (on to tak nemyslel, ma toho hodne v praci, ted se mu moc nedari) a nechteji videt realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
1.10.22 12:18

Bohužel, málokterá matka si dobrovolně přizná, že udělala ve výchově chybu, především ta, která tu chybu skutečně udělala. Na druhou stranu, ty opuštěné ženy byly už dospělé a svéprávné, když si hledaly partnery, takové to populární „on se pak změnil“, neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461

@VitaminC A to jsi měla ještě štěstí, že aspoň jeho otec a sestra měli nějaký nadhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
@Alexandria Nixia píše:
Již delší dobu by mě zajímala jedna věc. Určitě jste si všimli stále rostoucího počtu samoživitelek, osamělých matek. Žen, jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili.A mě by zajímalo, co na to matky těch synů, kteří jsou právě ti muži, co ženu i se svými dětmi opustili. Jak se na to ony dívají? Je jim to líto? Připadají si, že selhaly ve výchově?

A další otázka je, zda to všechno jsou skutečně osaměle žijící matky, nebo mají jen takový status, aby mohly využívat sociální systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 12:20

Moje máma má dvě děti, dceru (já), spořádaně žijící v dlouholetém vztahu se dvěma dětmi, kdy se dcera o děti stará a ač chodí do práce, hlavním živitelem je muž, který svou rodinu zabezpečí, takže žena může děti oblékat, obouvat, dopřávat jim kroužky a jezdit po dovolených, které by jen ze svého výdělku neutáhla ani omylem. Závěr - dcera se uměla dobře vdát, matka je spokojená.

A pak syna, který je rozvedený. Bez debaty za to mohla jen a jen snacha, protože zatímco ona se flákala na rodičáku jen s občasnýma brigádama, nebohý syn musel makat, aby uživil rodinu, a snacha jenom vymýšlela, za co peníze utratí, dítě mělo ve dvou letech boty za patnáct stovek a každý rok museli k moři (do Chorvatska). A rozvod byl stejně dozajista kvůli nějakému jinému chlapovi. Brácha se teda oženil fakt blbě.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
1.10.22 12:20

A co kdyz treba byl problem na strane „holcicky“, nebo proc by byl za rozchod vzdy odpovedny muz? S nekterymi lidmi (obou pohlavi) se neda vydrzet ani kvuli diteti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.22 12:22
@Alexandria Nixia píše:

Která matka neobhajuje svoje dítě? Negativní věci si nechce připouštět nikdo, a když, tak to moc nedávat najevo. Platí to pro malé děti i dospělé.
Výchova..mám tři syny, a už teď tuším, že jeden z nich to bude mít ve vztazích hodně těžké. Stejně jako jeho otec. Rodiče nenadělali nic. Nabít čumáček jsem si musela sama. Ne všechno jde ovlivnit výchovou. A „promlouvání do duše“ nefunguje ani v 15, natož ve 30.
Maminka mého manžela mu klidně omlátí o hlavu, že byl blbej. On si našel svou ex. On s ní zplodil dítě. On s ní žil. Byla to kráva a je pořád, ale jemu ji nikdo nepřidělil. I já se nezříkám zodpovědnosti. Že je ex problémový jsem viděla, ale nepřipouštěla. Růžové brýle, a ostatním jsem nevěřila. Každý dělá chyby, a někdy holt i ve výběru partnera.

• Citovat
  • Upravit
101562
1.10.22 12:23
@Tala20 píše: Český právní řád nezná pojem „samoživitelka“. Co si pod tím pojmem představujete?
Osamělá matka je v právních předpisech označována „osamělý rodič“. Nikoli „samoživitelka“. Diskuse je tedy o osamělých matkách?

Oosamělými matkami ovšem nejsou pouze ženy „jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili“. Mohou to být i ženy, které ijí osaměle z vlastního rozhodutí - nemají a nikdy neměly stálého partnera, nebo ženy jejichž partner zemřel, nebo je nezvěstný. Nebo partnera mají, ale ten s nimi nesdílí společnou domácnost (takže není započítáván do okruhu společně posuzovaných osob pro účely sociálních dávek).

Příspěvek upraven 01.10.22 v 12:22

Stejně jako nezna pojem socialka, rodicak a spoustu dalsich, ktere se v běžné teci používají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 12:26

Jo a dodatek k anonymnímu příspěvku výše. Když jsem se mámy ptala, že v mém i bráchově případě je to přeci úplně to samé - žena na rodičáku, muž vydělává a svou rodinu živí ze svého příjmu tak, aby se všichni měli dobře, zatímco žena má na starost všecky ty provozní záležitosti, neb má na ně výrazně více času… Máma se podivila a pronesla - ale to je přece něco úplně jiného!
V případě dcery - ta má muže, co ji zabezpečí, to je přece manželova povinnost.
V případě syna - vzal si zlatokopku, které šlo jenom o prachy a zatímco ona vydělala sotva pár korun, dovolila si muvit do toho, co s rodinnými financemi podniknou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová