A co na to matky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.10.22 12:29
@Alexandria Nixia píše:
Již delší dobu by mě zajímala jedna věc. Určitě jste si všimli stále rostoucího počtu samoživitelek, osamělých matek. Žen, jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili.A mě by zajímalo, co na to matky těch synů, kteří jsou právě ti muži, co ženu i se svými dětmi opustili. Jak se na to ony dívají? Je jim to líto? Připadají si, že selhaly ve výchově?

Já bych se třeba zamýšlela nad tím kdo ty muze/děti vychová 24/7. Většina výchovy a starosti o dítě padne na ramena ženy. Muži se moc neangažuji. Neměli by matky chlapců ve výchově apelovat na to, že od rodiny se neodchází a vychovat je v tom? Pokud máj martnera volá tak by nejspíš měly. Pak by se nemuselo tolik řešit proč mizí za jinou a nechtějí se starat. Ono ve výchově něco být určitě musí. Matky chlapeckum všech promíjí, odpouští, dělají za ně. Se pak nemůžete vodit co z nich roste. A ano ne vždycky za blbá může matka. Povaha za to může taky. Vlastně i něm pan co domu chodí jenom spát.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
1.10.22 12:30
@j.a.n.i1 píše: Stejně jako nezna pojem socialka, rodicak a spoustu dalsich, ktere se v běžné teci používají …

@j.a.n.i1, jsi chytrá žena. Prosím definuj tedy co Ty míníš pojmem „samoživitelka“. Určitě to bude něco úplně jiného než si myslí zakladatelka této diskuse.

• Citovat
  • Upravit
1794
1.10.22 12:38
@Proto02 píše:
A další otázka je, zda to všechno jsou skutečně osaměle žijící matky, nebo mají jen takový status, aby mohly využívat sociální systém.

No promiň, ale já třeba ke svému postiženému dítěti fakt dalšího chlapa ve skříni neukrývám. :roll:

Postižené dítě je něco, co většina chlapů těžce nedává 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 12:39

Když jsem byla poprvé vdaná, můj muž se ke mně choval dost blbě, chodil do hospody, nechěl se mnou trávit čas, pil, nechtěl se podílet na společných investicích do bytu. Neměl otce, s matkou měl blbý vztah, chovala se k němu jako k dítěti špatně. Ke mně se chovala hezky, často jsem si jí stěžovala a ona ho odsuzovala. Tehdy jsem měla pocit, že to tak bylo dobře. Teď jako matka si myslím, že se chovala vlastně stále blbě. Byla na straně úplně cizí holky, místo aby nějak synovi domuvila, snažila se napravit jejich vztah, ze kterého vlastně jeho chování pramenilo. My jsme se nakonec rozvedli, ale oni dva se nakonec přestali stýkat. Je to tak podle ostatních správně nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
2423
1.10.22 12:48
@Hoa Mai píše:
Tipuju, ze 99% z nich (stejně jako matka mého otce) si mysli, ze snacha je kráva, se kterou by to stejně nikdo nevydržel.

Tak třeba u mě byla “tchyně” velice pobouřena a na svého syna naštvaná asi rok, pak ji to trochu pustilo, nicméně žádnou další z jeho partnerek neakceptovala (nejmin rada měla tu první, kvůli které její syn ode mě a malé odešel). Do dneska už ho ma v kategorii nezodpovednyho chlapa, protože ona s manželem spolu vydrželi už víc jak 40
Let, zatímco synek se po par letech vztahu rozhodl, ze ještě není čas mít jednu ženu do konce života ;) Obvinovala ze začátku sebe, po case ale spis jeho kamarády, kde měl podobne vzory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.10.22 12:49

A co jejich otcové?

Máš pocit že jsou rodiče zodpovědní za život svých dospělých dětí?

Jak ty se chováš ke svým rodičům? Jsou zodpovědní za svůj život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
1.10.22 12:56

Z mého okolí : synáček utvořil během cca 18 let tři děti se třemi ženami.. na dvě předchozí ani řádně neplatil.. nyní se rozvádí potřetí… (pijan, agresor, hulvát, zadlužený)..

Jeho rodiče mu opět pomohli a zařídili mu podnájem bytu + mu ho celý vybavili..
na jeho exky nemají dobrého slova (ani na jednu, osobně znám dvě a jsou to úplně normální fajn zodpovědné pracující ženské, jen se s ním prostě logicky nedalo vydržet)

takže některé matičky fakt vůbec žádnou sebereflexi bohužel nemají…

na druhou stranu, můžeš dospělému synovi sice od plic něco říct, můžeš pečovat o vnoučata a pomoct tímhle ex-snaše, ale to je tak asi jediné, co s tím můžeš dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.22 12:57

Moje tchyně by byla šťastná, že se manžel rozvedl. Ještě den před svatbou ho přemlouvala, aby si mě nebral a stále (po 15 letech) má stavy, že si ho zve a domlouvá mu, aby se rozvedl. Už to zkoušela i přes děti. Má totiž pocit, že děti by šly s manželem, manžel by šel za ní a ona by mohla děti vychovávat :lol:
Jinak obecně záleží na spoustě věcí. Určitě se to nedá jen tak říct.

• Citovat
  • Upravit
2256
1.10.22 12:57
@Anonymní píše:
Moje máma má dvě děti, dceru (já), spořádaně žijící v dlouholetém vztahu se dvěma dětmi, kdy se dcera o děti stará a ač chodí do práce, hlavním živitelem je muž, který svou rodinu zabezpečí, takže žena může děti oblékat, obouvat, dopřávat jim kroužky a jezdit po dovolených, které by jen ze svého výdělku neutáhla ani omylem. Závěr - dcera se uměla dobře vdát, matka je spokojená.A pak syna, který je rozvedený. Bez debaty za to mohla jen a jen snacha, protože zatímco ona se flákala na rodičáku jen s občasnýma brigádama, nebohý syn musel makat, aby uživil rodinu, a snacha jenom vymýšlela, za co peníze utratí, dítě mělo ve dvou letech boty za patnáct stovek a každý rok museli k moři (do Chorvatska). A rozvod byl stejně dozajista kvůli nějakému jinému chlapovi. Brácha se teda oženil fakt blbě.

Bože to je tak přesný, ten postoj vůči dceři a synovi… :potlesk: vyborny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
1.10.22 13:05

Asi jak která. Bavila jsem se o tom s paní, jejíž syn opustil svou ženu (nejdřív nevěra, pak takové to „nejsem šťastný, chci si žít svůj život“) - takže ne vyloženě že by ji bil nebo tak něco, ale úplně čestně se taky nechoval. Ona mi říkala, že z toho není nadšená, ale že je to jeho život a kecat mu do toho nemůže. Ale že se cítí blbě vůči té opuštěné manželce (s tou udržuje hezký vztah) a taky vůči jejím rodičům.

Ale pak taky znám případ, kdy tchyně řekla snaše, že chápe, když opustí (s malými dětmi) jejího syna, ale ať od ní žádnou pomoc nečeká. Takže vztahy jsou různý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
1.10.22 13:09
@lovethelife píše:
Bože to je tak přesný, ten postoj vůči dceři a synovi… :potlesk: vyborny :lol:
:mrgreen: jj, na to je přece vtip, jak se dvě babky baví o dětech a ta jedna povídá :

U dcery skvělé, ta se výborně vdala, ten její ve všem pomáhá, vaří, pere, vydělává.
Zato syn, ten se, chudák, špatně oženil, musí pomáhat, vařit, prát, vydělávat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
1.10.22 13:11

Rozpad rodiny bude chyba obou, někdy víc chlapa, jindy ženy. Určitě bych tohle neházela jen na jedno pohlaví. Předpokládám, že každý správný rodič drží při svém dítěti a vidí to spíš z jeho pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
1.10.22 13:16
@ulice píše:
Rozpad rodiny bude chyba obou, někdy víc chlapa, jindy ženy. Určitě bych tohle neházela jen na jedno pohlaví. Předpokládám, že každý správný rodič drží při svém dítěti a vidí to spíš z jeho pohledu.

Nechci nic říkat, ale přinejmenším to vyznívá jako, že správný rodič podporuje rozhodnutí svého syna opustit ženy s postiženými dětmi. Že jako jeho rozhodnutí bylo správné. Vlastně celkově to vyznívá, že je zcela správné opustit své děti a ideálně se ještě k nim vůbec nemít.

Nejsem si jistá, jestli bych takového rodiče mohla nazvat „správného“. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.10.22 13:26
@ulice píše:

Ne, správný rodič se zavčasu dokáže na svý dítě podívat nezaujatým pohledem a a i v dospělosti mu říct, že se chová jako de.bil.
Moje bývalá tchýně dobře věděla, co je její chlapec zač a to chudák věděla tak polovinu……

• Citovat
  • Upravit
catch-22
1.10.22 13:28
@Alexandria Nixia píše:
Nechci nic říkat, ale přinejmenším to vyznívá jako, že správný rodič podporuje rozhodnutí svého syna opustit ženy s postiženými dětmi. Že jako jeho rozhodnutí bylo správné. Vlastně celkově to vyznívá, že je zcela správné opustit své děti a ideálně se ještě k nim vůbec nemít.Nejsem si jistá, jestli bych takového rodiče mohla nazvat „správného“. :think:

Z jiného úhlu pohledu může rodič toužit od svého syna po zdravých vnoučatech, i za cenu, že je pořídí s jinou ženou. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová