A co na to matky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21324
1.10.22 13:42
@Alexandria Nixia píše:
Již delší dobu by mě zajímala jedna věc. Určitě jste si všimli stále rostoucího počtu samoživitelek, osamělých matek. Žen, jež jejich partneři z nějakého důvodu opustili.A mě by zajímalo, co na to matky těch synů, kteří jsou právě ti muži, co ženu i se svými dětmi opustili. Jak se na to ony dívají? Je jim to líto? Připadají si, že selhaly ve výchově?

Ne. Jsou nadsene. Maji zpatky synovu pozornost a penezenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.10.22 14:00

@Alexandria Nixia tak to je samozřejmě hodně individuální, ale drtivá většina matek si myslí, že syn je frajer a jsou rády, že se snachy zbavili/y. Ono vychovat chlapa není jednoduché a já za sebe jsem ráda, že mám dcery. Další věc je, že spíš opouští ženy muže, než naopak, takže to opět hraje do karet matkám těch chlapů, pro které jsou snachy fuj fuj. To by ses spíš musela zeptat nějaké matky, jejíž syn opustil rodinu a i tak to nemá žádnou vypovídací hodnotu, protože sto lidí sto chutí. Spíš ti otcové by třeba synům dali po hubě, matky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
1.10.22 14:00

Nevím, jak matky těch synů, ale obecně si myslím, že je to v lidech. Lidem přijde jednodušší se rozejít, než na vztahu pracovat. Jasně, ne vždycky to lze, ale ve spoustě případů ano. Navíc to teda nejsou jen chlapi, kdo se sbalí a odejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
1.10.22 14:21
@Anonymní píše:
Já bych se třeba zamýšlela nad tím kdo ty muze/děti vychová 24/7. Většina výchovy a starosti o dítě padne na ramena ženy. Muži se moc neangažuji. Neměli by matky chlapců ve výchově apelovat na to, že od rodiny se neodchází a vychovat je v tom? Pokud máj martnera volá tak by nejspíš měly. Pak by se nemuselo tolik řešit proč mizí za jinou a nechtějí se starat. Ono ve výchově něco být určitě musí. Matky chlapeckum všech promíjí, odpouští, dělají za ně. Se pak nemůžete vodit co z nich roste. A ano ne vždycky za blbá může matka. Povaha za to může taky. Vlastně i něm pan co domu chodí jenom spát.

Tak jsem se zamyslela a přijde mi to jako paradox.Sice jak sama píšeš otcové se do výchovy nezapojují, výchova padá na ramena ženy, ale je to jejich vina jak jsou chlápci vychování. Nemela by ta vína být i v otcích, právě přesně pro to, že se výchově vyhýbají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
1.10.22 14:27
@Tala20 píše:
@j.a.n.i1, jsi chytrá žena. Prosím definuj tedy co Ty míníš pojmem „samoživitelka“. Určitě to bude něco úplně jiného než si myslí zakladatelka této diskuse.
žena která žije bez partnera a převážnou částí pečuje o děti… tedy přesně tak, jak většina normálních lidí ten pojem chápe a používá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
1.10.22 15:53
@j.a.n.i1 píše: žena která žije bez partnera a převážnou částí pečuje o děti… tedy přesně tak, jak většina normálních lidí ten pojem chápe a používá.

A ideálně ještě nemají žádné alimenty. :mrgreen:

Upřímně, dítě je obou. Takže nechápu, proč by i finančně měla všechno odřít ženská a chlap být vysmátý po všech stránkách. To jednak. A druhák. Výše stanovených alimentů jsou často na takové úrovni, že stejně 99% nákladů na potřeby dětí jdou z matčiny kapsy. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
1.10.22 16:37

@PaníBovaryová Synovu pozornost a peněženku? :think: Tak já doufám, že jsem syny vychovala dobře a vůbec by mě nenapadlo po nich chtít jakékoliv peníze…to fakt někdo chce? a pozornost jako jakou? mají své životy a jsem ráda, že se jim daří…stačí mi občas návštěva a telefon :mrgreen:…a pokud bych zjistila, že se nechová ke své skoro manželce hezky, tak bude mít se mnou problém ;) klidně bych stála při snaše…

Příspěvek upraven 01.10.22 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
1.10.22 17:20
@Alexandria Nixia píše:
No promiň, ale já třeba ke svému postiženému dítěti fakt dalšího chlapa ve skříni neukrývám. :roll:Postižené dítě je něco, co většina chlapů těžce nedává 8)

Však to přece nemusíš brát osobně.
Nebo snad myslíš, že v některých případech tomu tak není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
1.10.22 17:39
@Proto02 píše:
Však to přece nemusíš brát osobně.
Nebo snad myslíš, že v některých případech tomu tak není?

Tak víš, co poslední dobou si všímám toho, že si spousta lidí myslí, že „samoživitelka“ seš jenom pro účely sociálních dávek. :nevim:

Ne, že by to někteří lidé nedělali, ale zrovna u rodin, kde jsou postižené děti mi to přijde jaksi netaktní. I od úřadů.

Už jen proto, že v dnešní době si málokterý svůj vztah představuje jako doživotní pečovatel. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
1.10.22 18:01
@Alexandria Nixia píše:
Tak víš, co poslední dobou si všímám toho, že si spousta lidí myslí, že „samoživitelka“ seš jenom pro účely sociálních dávek. :nevim:

Ne, že by to někteří lidé nedělali, ale zrovna u rodin, kde jsou postižené děti mi to přijde jaksi netaktní. I od úřadů.

Už jen proto, že v dnešní době si málokterý svůj vztah představuje jako doživotní pečovatel. :think:

Podívej, mě je moc líto, že jsi v té situaci. A vím, že chlapi většinou postižené dítě nedávají a maminky zůstávají sami. Jsi ublížená - nedivím se - a citlivá. Ale nemyslela jsem to vůbec na tvůj případ, ani by mě to nenapadlo. Spousta holek ale dnes zůstávají ofiko bez partnera, přesto že tatínek s nimi žije, ale dokonce kvůli příspěvkům ani není zapsaný v RL. Nechytej se každých náznaků, ty přece víš, že to tak nemáš, ale pochop, že zrovna v tomto případě s tím lidi dokáží pěkně vydrbávat. Dělám s lidmi (ne na sociálce) a potvrzujeme platby vždy na konci kvartálu. A kdybys viděla, kdo všechno si chodí pro ta potvrzení, to bys pochopila o čem mluvím.
Jinak se drž děvče, máš můj obdiv :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
1.10.22 21:10
@Monchichik píše:
@PaníBovaryová Synovu pozornost a peněženku? :think: Tak já doufám, že jsem syny vychovala dobře a vůbec by mě nenapadlo po nich chtít jakékoliv peníze…to fakt někdo chce? a pozornost jako jakou? mají své životy a jsem ráda, že se jim daří…stačí mi občas návštěva a telefon :mrgreen:…a pokud bych zjistila, že se nechová ke své skoro manželce hezky, tak bude mít se mnou problém ;) klidně bych stála při snaše…

To budeš možná jedna z mála. Ale třeba se mýlím.
To jsem takhle potkala u Kauflandu před lety známou, její syn opustil těhotnou přítelkyni kvůli jiné samozřejmě. Narodil se jim chlapeček a ta ex s dítětem zůstala u táty v domě. A ona mi ukazovala sešit, který synáčkovi koupila, prý on je hloupej říkala, minule děcku dovezl pleny a jen tak, to takhle nejde, to si musí zapisovat co jim koupi a dá, to dá přece rozum ne? Koukala jsem na ni, jestli to myslí vážně, nebo jestli se nebouchla o regál :roll:
Místo aby kluka vyfackovala a poslala k dítěti aby se staral, tak koupí sešit. To nepochopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21324
1.10.22 22:48
@Monchichik píše:
@PaníBovaryová Synovu pozornost a peněženku? :think: Tak já doufám, že jsem syny vychovala dobře a vůbec by mě nenapadlo po nich chtít jakékoliv peníze…to fakt někdo chce? a pozornost jako jakou? mají své životy a jsem ráda, že se jim daří…stačí mi občas návštěva a telefon :mrgreen:…a pokud bych zjistila, že se nechová ke své skoro manželce hezky, tak bude mít se mnou problém ;) klidně bych stála při snaše…Příspěvek upraven 01.10.22 v 17:21

Hm, to je od tebe velmi zraly a nesobecky postoj. Nemyslim si ale ze je ho vetsina schopna.
Prevlada: Snacha= konkurence. A v nejhorsi verzi pojem „konkurence“ obsahne i vnoucata od snachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
1.10.22 23:08
@Anna766 píše:
To budeš možná jedna z mála. Ale třeba se mýlím.
To jsem takhle potkala u Kauflandu před lety známou, její syn opustil těhotnou přítelkyni kvůli jiné samozřejmě. Narodil se jim chlapeček a ta ex s dítětem zůstala u táty v domě. A ona mi ukazovala sešit, který synáčkovi koupila, prý on je hloupej říkala, minule děcku dovezl pleny a jen tak, to takhle nejde, to si musí zapisovat co jim koupi a dá, to dá přece rozum ne? Koukala jsem na ni, jestli to myslí vážně, nebo jestli se nebouchla o regál :roll:
Místo aby kluka vyfackovala a poslala k dítěti aby se staral, tak koupí sešit. To nepochopíš.

Mně by pak už jen zajímalo jedno. A to, jestli ženy dělající tohle jsou zároveň ty, co křičí troll u kolikrát absurdních příběhů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
1.10.22 23:18
@Alexandria Nixia píše:
Mně by pak už jen zajímalo jedno. A to, jestli ženy dělající tohle jsou zároveň ty, co křičí troll u kolikrát absurdních příběhů. :mrgreen:

Nevím. Napsala jsem to proto, aby bylo vidět co některé matinky dokážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
2.10.22 08:10

@PaníBovaryová Já fakt nechápu, proč je snacha konkurence…já jsem ráda, že jí má :mrgreen: on je celkem pecivál, ona plánuje výlety a tahá ho po venku…když je ona v práci, tak on vaří, žehlí… :mrgreen: a kdyby něco provedl, co se mi nelíbí, tak prostě stojím při ní…stejně tak, kdyby vyvedla něco ona, postavím se za něj…nekoukám na to, kdo je moje dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová