A opět ta jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
737
2.10.13 11:39
@jadviga píše:
Daniel jde třeba dát jako Dan, to by taky šlo ;)

Ani Daniel jako takový by mi nevadil. Tatínek je taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
2.10.13 11:42

@Jiiriinka1 tak už máte vybráno :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.10.13 11:44

Kluka asi ano, jiná klučičí mi nenapadají, ale pro holčičku ne. Ta Leontýnka mi tedy láákáá dosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
2.10.13 11:47

@Jiiriinka1 jo, zní to rusky (fakt je, že tu Ninu bych si tudíž rozmyslela :) ), ale libozvučný jsem myslela tak, že to jde hezky z pusy, žádná Dietzenhoferová :), takže se k tomu celkem snadno jméno vybírá aby ladilo do ucha a neválelo se v puse (jako ta Valerie, tu bych opravdu zavrhla, vůbec asi každé jméno s R).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
2.10.13 11:54

Tak ono skoro každé jméno bude s tím „ruským“ příjmením znít rusky (Anna, Julie, Nina, Leontýna, Dita - mně to zní s příjmením všechno rusky :D ), ale Valrie Rusnikovičová se mi líbí :pankac: A Julie je taky skvělé jméno ;) ale jak psala @elanaa příjmení jde dobře „z huby“, takže se k tomu vybírají jména docela snadno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
2.10.13 11:58

Co třeba Valentýna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
2.10.13 12:01

NINA :-)

• Citovat
  • Upravit
737
2.10.13 12:01
@JLP píše:
Tak ono skoro každé jméno bude s tím „ruským“ příjmením znít rusky (Anna, Julie, Nina, Leontýna, Dita - mně to zní s příjmením všechno rusky :D ), ale Valrie Rusnikovičová se mi líbí :pankac: A Julie je taky skvělé jméno ;) ale jak psala @elanaa příjmení jde dobře „z huby“, takže se k tomu vybírají jména docela snadno ;)

A teď si představte, že já se jmnuji Jiřina… super k tomuto přijmení :) Ještě, že ho budu nosit až od příštího roku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
2.10.13 12:03

Ono je to fakt o zvyku a nesmí v tom člověk moc rejpat…do důsledků vzato, tak Rusinkovičová zní rusky proto, že tam je ten Rus, jenže Němečková kvůli tomu taky nezní německy a Poláčková polsky :D, takže na to bych se vyprdla, rusky nerusky.

spíš-úplně za sebe-vyhla bych se jménům s R, možná i se S (Simona Rusinkovičová docela šustí) a volila spíš kratší, dvouslabičná…tedy místo Leontýny, která mi stejně přijde trošku překombinovaná, mě to N a T vedle sebe nějak vadí, nevím proč, tak bych dala Leonu nebo Leu, případně něco z toho, co jsem psala už výš, ta Linda je taky moc hezká, i třeba Adéla, Pavla, Jitka-to jsou sice jména „naší“ generace, ale dneska se skoro nedávají, takže jsou vlastně originální, v generaci našich dětí už to davovky nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
2.10.13 12:09

@Jiiriinka1
tak vedle Jiřiny nebude znít ani Rusnikovičová rusky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
2.10.13 14:23

A co Agátka? tu máme my :) myslím že by se taky hodila a na kluka se mi třeba líbí Jáchym ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haninkav
2.10.13 19:35

My máme Etelu, líbí se mi i Elena, Ema, Linda, Laura. A když Daniel, tak proč ne holčička Daniela?

• Citovat
  • Upravit
678
2.10.13 19:45

Já jsem taky Jiřina :lol:
Mě by se k vašemu příjmení moc líbila Valentýnka a nebo Valerie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.10.13 20:19
@haninkav píše:
My máme Etelu, líbí se mi i Elena, Ema, Linda, Laura. A když Daniel, tak proč ne holčička Daniela?

Tchýně je Dana, všichni by malé říkali Danuško a na to mám alergii i když mám tchýni v pohodě :-) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
2.10.13 20:20
@Roci píše:
Já jsem taky Jiřina :lol:
Mě by se k vašemu příjmení moc líbila Valentýnka a nebo Valerie ;)

Zdravím jmenovkyně :mavam: já už jsem si myslela, že existuji jen já a moje maminka. :mrgreen:

valentýnka se mi taky líbí… ale chlap se netváří :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze