Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@posibilities každá máme jiná kritéria pro to, jaké jméno je originální, jaké zastaralé atd. Za mě třeba je mnohem originálnější v dnešní době Martina, Petra nebo Lenka, než třeba Nella, Ellen či Melisa (teď se nechci nikoho dotknout, fakt to dávám jen namátkou, co jsem v poslední době zaslechla tak nějak opakovaně, že lidi dali).
jestli se Vám to líbí, tak to dejte, moc jich asi potkávat nebude, takže originální bude každopádně.
@elanaa Děkuji za milý názor
Já když loni vymýšlela jméno pro první dcerku tak jsem taky vybírala mezi jmény typu Ellen a Ella a Melanie apod. Ale za ten rok, kdy se rozhoduju znova, jsem se s těmito jmény setkala už toooolikrat že se mi až protiví (taky se nechci nikoho dotkout, každému se líbí něco jiného), proto teď zvažuju něco klasičtějšího, typicky českého. Stejně do porodu změním názor tak 10×, ale tohle jméno bude stejně asi na prvním místě ![]()
@posibilities Taky máme doma Martinku. Řešili jsme jméno pro kluka i pro holku a vzniklo mám z toho Martin/Martina.
@Sandra752 píše:
@posibilities MARTINA JE HROZNÁ…
Taky názor, vím že se setkám s hodně lidmi co se líbit nebude
i tak děkuji.
@Akras2 Tak to jste první od koho to slyším, to je milé že přeci jen někdo to jméno dává ![]()
TO já mám klasiku Natálku a druhé bude netradiční…Docela se mi líbí Andělka… ![]()
@posibilities Díky. Ve školce je to samá Eliška, Natálka, Anetka. Občas se najde i Terezka. Ale Martinka je tam fakt jediná. Starší se jmenuje Šárka a je taky jediná v ročníku. Jinak Sáry mají asi tři. Mě se třeba líbí Kateřina. Ale ta mi neprošla ani jednou. U starší protože má dlouhý příjmení a už teď má problém nacpat jméno do některých kolonek a u mladší (příjmení má jiný) protože by to znělo divně.
@posibilities píše:
Zdravím trosku se vetruTaky bych se ráda zeptala na jméno, mám uz Julinku a druhou holcicku chci pojmenovat Martinka. Co si o tom myslite? me prijde ze uz se to jmeno moc nedava, tak aby nepusobilo nejak „zastarale“, ale moc bych ho chtela protoze se tak jmenuje i moje mamka a prijde mi ze Julinka a Martinka, ze se to k sobe hodi
Mě se Martinka moooc líbí… Kdyby nám to šlo k přijmení, dám ji ![]()
@Sandra752 píše:
TO já mám klasiku Natálku a druhé bude netradiční…Docela se mi líbí Andělka…
Natálka je taky krásné…
@centra píše:
Mě by se líbila Julie. Hodi se vám podle mě moc pěkně k příjmení. Jinak ta Dita je moc hezká, nebo Mia. Také by možná šla Sára, Vanda, Judita, Luisa. Nevím jak moc extravagantní jména si můžu dovolit:). Ale co říkáš těmto?
Tak Julinka se mi líbí, ale nějak mi nepřirostla
Juditku určitě ne a Luisa se mi taky nějak nezdá ![]()
Tak my dáme asi tu Sofinku… Když k bříšku promluvím jako k Sofii, krásně mi to zní a sedí ![]()
@Jiiriinka1 Tak paráda:). Sofinka je moc hezké jméno, gratuluju ![]()
@posibilities Martina je krásné jméno a moc se nedává, takže v generaci teď narozených holčiček bude originální narozdíl od všech Natálií, Sofií, Nel a podobně - ty budou stejně originální, jako v naší generaci pět Jan a čtyři Evy v každé třídě
.
@Poison Ivy píše:
@posibilities Martina je krásné jméno a moc se nedává, takže v generaci teď narozených holčiček bude originální narozdíl od všech Natálií, Sofií, Nel a podobně - ty budou stejně originální, jako v naší generaci pět Jan a čtyři Evy v každé třídě.
No právě.
Já jsem Husákovo dítě
a byla jsem široko daleko jediná Anna. Unás je to rodové jméno. Zato ted je Aniček okolo jako naseto.Zato ve třídě jsme měli 3Ivety, Ivany,2Zuzany,2Markéty. Oni i ty jména jsou nějak poplatné době.
![]()