Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jana šmolíková a to po ms tak toužíš? Bud ráda ne
U některých ha to tak je nebo antikoncepci vysaď a uvidíš jestli ms bude ![]()
To ja zase po nasazeni antikoncepce, krvacela cely mesic. Bylo to vazne vycerpavajici, protoze cely mesic jsem to mela uplne silne ![]()
Ja jsem brala minervu a vzy po vysazeni prisla ms treti den
kazdopadne ani me nebrala dr. krev nic a pak pri snazeni o mimco mi delali ruzne testy a zjistili ze mam leidenskou mutaci na coz se antina brat nesmi
takze jsem rada ze me nepotkala tromboza.
@jana šmolíková tvoje intuice je správná, určitě není v pořádku nemít menstruaci, protože pak se vzdáváš jakéhokoli fyziologického náznaku plodnosti. Není pravda co tu píšou holky, že při HA není pravá menstruace. Je to menstruace úplně stejná, jen s ní neodchází neoplodněné vajíčko. Ale stejně jako v přirozeném cyklu roste celý měsíc sliznice a ta se pak odloučí. Rozhodně není bezpečné pro plodnost tohle vynechat, několik let nemenstruovat vůbec a pak se po vysazení divit, že tělo nefunguje… Pokud při HA nemenstruuješ tak to znamená, že hormony na tebe nepůsobí tak, jak by měly a nenarůstá ti děložní sliznice. Dr. by měla udělat utz a krevní hormonální i jaterní testy a podle toho zhodnotit, zda je pro tebe HA vůbec bezpečná varianta
@Jullinka9 já jsem také vždy dostala menstruaci na den přesně. v sobotu poslední prášek a ve středu ráno na záchodě už byla. a po vysazení když jsme se snažili o dítě jsem měla cyklus 32-33 dní taky pravidelná jako ještě dříve když jsem antinu nebrala. je mi to prostě divné, a než tohle to radši nic brát nebudu
@jana šmolíková píše:
@Amalthea protože se necítítim dobře, cítím že něco není v pořádku
tak to svinstvo neber a budeš cítit dobře
@barca77 mám uplně stejný názor. jenže doktorka mi řekla že je to normální, at si udělám test a pokračuju, vím že těhotná nejsem, to bych musela otěhotnět v březnu, ale to byl test negativní a na utz také nic, jedině kdyby to bylo čersvé těhotenství a test ani utz by nic neukázal. přemýšlím že vysadím, počkám jestli začnu menstruovat a zase nasadím. doktorka nic dělat nebude, s tím jsem si jistá. je to prostě normální
začíná mi lehce pobolívat podbřišek tak uvidíme
@barca77 ale vždyť to není pravda, růst děložní sliznice je při braní HA výrazně omezen, proto je možné brát třeba tři platíčka po sobě a „nemenstruovat“. Pokud by to bylo jak píšeš, nemusela by s v době „menstruace“ dělat pauza, aby se dostavilo krvácení, ale sliznice by se začala odlučovat a menstruace začala sama. Jenže toto krvácení je jen reakcí na pokles hormonů, tzv. krvácení ze spádu. S menstruací nemá nic společného.
@jana šmolíková píše:
@Amalthea já bych to chtěla vysadit ale přítel je dost proti
jenže je to tvoje tělo, ne jeho, které se huntuje hormonama ![]()