Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
hledala jsem všude možně odpověď na moji otázku, ale nenašla. Tak to ještě zkouším tady, kdyby některá náhodou věděla…
Na Facebook nechodím kvůlu chatu, měla jsem ho založený při studiích kvůli škole, protože to bez něj nešlo, teď tam zase spravuji stránku. Hrozně mi ale vadí, že jde vidět, kdy jsem byla naposledy přihlášena (víte, jak je takový ten symbol mobilu a počet minut, kdy byl člověk naposledy aktivní). Protože mi neustále píší lidé, se kterými se bavit tak často nechci. Opravdu tam nechodím v prvé řadě kvůli zprávám a nepotřebuji, aby si mí „přátelé“ mysleli, že schválně nereaguju…
Jde to vyřešit nějak jinak, než nechodit na Facebook nebo deaktivovat účet? Taková rada je mi k ničemu, protože tam musím několikrát denně kvůli práci naběhnout na kontrolu. Jenže pak si všichni myslí, že tam vysedávám pořád… Nejraději bych celý účet smazala, ale jak říkám, jsem tam částečně i pracovně. Plus mám asi dvě tři dobré kamarádky, se kterými takto udržejeme občasný kontakt. Celkem mě to poslední dny štve.
Jak to řešíte vy? Nevadí vám to?
Dala bych si každé ráno do statusu něco jako „mám důležitou poradu, nerušit“ ![]()
Co je smazat z přátel? Pořád to jinak uvidí, že jste online.
Tak mě to nevadí, promazala jsem přátele, mám vypnutý chat a když nechci odepsat, tak samozřejmě neodepíšu.
Jde se jen odhlásit z chatu
ségra to tak jeden čas dělala stabilně.
Dole v pravém rohu u chatu klikneš na to ozubené kolečko, a tam máš možnost vypnout chat.
Pak všem zmizíš, budeš vypadat, že jsi offline.
@Tiger-lily Hm, to mě ani nenapadalo. Já tam totiž nikdy nic nepíšu, tak nejsem zvyklá. Asi by všichni koukali, co se stalo
.
@blabla123 Ano, o tom jsem přemýšlela. Jenže oni to nejsou „nepřátelé“, ale prostě lidi, se kterýma občas pokecáte, jednou za rok se slezete třeba ve větším počtu na pivo… Takže mazat je mi přijde blbé. A psát jim, ať neruší, když u mě svítí pořád ta minuta, to je taky takové blbé, no.
@Mar__tanka1983 To určitě nefunguje. Já na chatu nejsem přihlášena vůbec, přesto lidi vidí, že jsem tam byla…
@Mar__tanka1983 Ale i takto to ukazuje ten čas, kdy jste naposledy online
@Mar__tanka1983 píše:
Dole v pravém rohu u chatu klikneš na to ozubené kolečko, a tam máš možnost vypnout chat.
Pak všem zmizíš, budeš vypadat, že jsi offline.
Ano, jsem si offline, ale pokud jsem přítomna, tak tam neustále svítí ta jedna minuta od posledního přihlášení ![]()
Ale všem vám děkuji za nápady. Není to tak o tom, že bych bez řešení nemohla žít. Spíš jsem si prostě potřebovala postěžovat na tu nespravedlnost
.
A nejste náhodou ještě přihlášená na mobilu? Protože já mám chat v PC vypnutý a pokud jsem na mobilu, je vidět, že tam jsem, ale pokud mám třeba u telefonu vypnutá data a jsem online jenom na PC a chat mám vypnutý, tak se opravdu zobrazuje, že tam nejsem, prostě jsem offline, ne že jsem tam byla naposledy před pár minutami. No a pokud se to týká jenom někoho, tak blokujte chat pouze pro vybrané přátele.
Jestli to jsou pořád ti samí lidé, co píšou, co jim to prostě napsat, že na FB chodíš pracovně po chvilkách, ale na odpovídání nemáš prostor?
@Mirabe1ka Já jsem právěže Massenger odinstalovala a na mobilu tam nechodím už vůbec. Chat mám neustále vypnutý pro všechny, nechápu to.
@hofka píše:
Jestli to jsou pořád ti samí lidé, co píšou, co jim to prostě napsat, že na FB chodíš pracovně po chvilkách, ale na odpovídání nemáš prostor?
Jasně, to je nejlepší. Jenom já jsem taková blbka, že je mi prostě blbé neodpovědět… Nejspíš mi nezbyde nic jiného.
Taky bych neodpovídala, prostě smůla, pracuješ
A na zprávy bych odpovídala až po ukončené práci, prostě si počkají…pokud ti chtějí něco důležitého, popř. domluvit se na něčem, domluvte se, že si napíšete buď až ty budeš mít čas, nebo smsku ![]()