A zase ti pavouci :-(

536
12.9.12 22:38

A zase ti pavouci:-(

Holky pomoc, před 14 dny jsme se přestěhovali do našeho vysněného domečku, jako správný arachnofobik mám sítě ve všech oknech, minulou sobotu tu byl deratizer a všechno vystříkal…a dneska jsme chtěli jít s dětma na procházku a u vstupních dveří seděla z venku taková 7 centimetrova potvora:-o. Byla jsem sama s dětma, tak jsem zabouchla dveře, že zůstáváme doma. Nejstarší, čtyřletý, byl už venku tak začal křičet ' maminko neboj, já ho zabiju'. Nejdřív jsem nevěděla co na to říct a pak jen ' tak to zkus'. Na druhé straně dlouhé ticho, já po chvíli ' tak co?' Páťa na to ' no on mi utekl' já s hrůzou ' a kam?' on ' do díry v hlíně' já v panice ' tak ji zahrab'. Když to udělal a ujistil mě, že je vzduch čistý, tak jsem vylezla:-).
Proboha co s tím??? Jsem sama na sebe naštvaná, že to nedokážu překonat, ale za poslední roky jsem to vcelku potlačila, pavouky do 2 cm, zvládám docela v pohodě, do ruky bych je teda nevzala, ale dokážu se jich nějak zbavit. Ale co s takovým velkým hovadem? Bojím se na nej jenom podívat! Volala jsem pánovi co tu dělal ten postřik, že pomoc, co mám dělat, prý to působí, ale až tak za půl hodinky po tom, co s tím přijde do styku. Takže přesně půl hodiny po mém infarktu bude příště po něm:-).
Nemáte některá zkušenost třebas s hypnozou, nebo nějaký to odblokování, jako třeba u závislostí? Chtěla bych se toho strachu zbavit…dík za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1254
12.9.12 22:59

Úplně ti rozumím, já holka z paneláku bydlím na baráku a taky je tu máme! A to pak skáču po jedné noze a pleskám se rukama a bojím se vlastních vlasů!!! Mám sprej Biolit proti lezoucímu hmyzu a dostříkne až metr :palec: dobrá vzdálenost pro útěk… s jinou metodou zkušenost nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
12.9.12 23:04

A zašlápnout ho nešlo?? to „velké hovado“ :mrgreen: jsi ho tak pěkně nazvala, ale teda - máš super syna :! ten můj je taky ochránce, ale Tvůj ve 4řech letech zahrábávající díru za pavoukem je fakt borec :palec: to úplně vidím..
jo a abych „poradila“ zeptám se kamarádky na to odblokováním - někam jezdila s fobií mluvit anglicky - umí dobře, ale nedokázala promluvit, zrudla, spotila se a nehla.. asi to zabralo, v práci už angličtinu používá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
12.9.12 23:08

Jo jo, taky mě napadl, musím koupit:-). Já takhle velkou bestii snad ještě neviděla. Manžel si že mě dělal legraci, prej jestli to nebyla tarantule:-). Ale v tu chvíli mi do smíchu nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.9.12 23:09

Myslím, že stačí vymyslet účinnou strategii a té se pak držet ;) Já mám šílenou hrůzu z vos a jiných píchavek, ale v létě tu samozřejmě musí být všechno zotvírané, jinak bychom padli, ve dveřích na zahradu ani na balkon nic nemáme, ta sem ty mrchy lítali. Neodvažuju se to zabít, co kdybych se netrefila, naštvalo se to a zaútočilo, ale mám dvoulitrovou umělohmotnou průhlednou odměrku a velké plastové prkýnko. A tím to zkrátka ulovím a vypusím venku. Sice potento strachy, ale kvůli dětem zkrátka musím. Zajímavé je, že jsem se díky tomu přestala bát čmeláků a včel. Vos se bojím trochu míň, když jsem jich letos ulovila už asi tak 30 a žádná mi pigáro nedala. Zatím teda jediné, co mě děsí, že sršeň, ten mi sem minulý rok vlítnul jen jednou a to bych byla schopná bafnout děti a utýct z baráku :oops: Naštěstí tehdy zase hned vylítnul. Na pavouky bych si pořídila třeba ruční vysavač nabíjecí a měla ho po ruce a luxovala je 8) A nebo zaměstnala i to dítě, když se nebojí, tak proč ne :nevim: Starší se momentálně bohužel bojí i much :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
12.9.12 23:11
@nicolinda píše:
A zašlápnout ho nešlo?? to „velké hovado“ :mrgreen: jsi ho tak pěkně nazvala, ale teda - máš super syna :! ten můj je taky ochránce, ale Tvůj ve 4řech letech zahrábávající díru za pavoukem je fakt borec :palec: to úplně vidím..
jo a abych „poradila“ zeptám se kamarádky na to odblokováním - někam jezdila s fobií mluvit anglicky - umí dobře, ale nedokázala promluvit, zrudla, spotila se a nehla.. asi to zabralo, v práci už angličtinu používá…

Já se na něj bojím i podívat, zaslapnout bych ho nemohla. Co kdyby na mě skočil:-). A se synem máme domluvu, on likviduje pavouky, já vosy:-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
12.9.12 23:15
@Gladys píše:
Myslím, že stačí vymyslet účinnou strategii a té se pak držet ;) Já mám šílenou hrůzu z vos a jiných píchavek, ale v létě tu samozřejmě musí být všechno zotvírané, jinak bychom padli, ve dveřích na zahradu ani na balkon nic nemáme, ta sem ty mrchy lítali. Neodvažuju se to zabít, co kdybych se netrefila, naštvalo se to a zaútočilo, ale mám dvoulitrovou umělohmotnou průhlednou odměrku a velké plastové prkýnko. A tím to zkrátka ulovím a vypusím venku. Sice potento strachy, ale kvůli dětem zkrátka musím. Zajímavé je, že jsem se díky tomu přestala bát čmeláků a včel. Vos se bojím trochu míň, když jsem jich letos ulovila už asi tak 30 a žádná mi pigáro nedala. Zatím teda jediné, co mě děsí, že sršeň, ten mi sem minulý rok vlítnul jen jednou a to bych byla schopná bafnout děti a utýct z baráku :oops: Naštěstí tehdy zase hned vylítnul. Na pavouky bych si pořídila třeba ruční vysavač nabíjecí a měla ho po ruce a luxovala je 8) A nebo zaměstnala i to dítě, když se nebojí, tak proč ne :nevim: Starší se momentálně bohužel bojí i much :|

A nevylezou z vysavače ven? Že bych jím vyzbrojila syna:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
12.9.12 23:29

Zbavit nevím…Já vždycky, když se objeví jak já říkám „tarantule“, chápej velkej hnusnej pokoutník, fláknu ho po 10-ti minutovém rozdýchání a míření (aby na mě neskočil, kdybych se netrefila, pochopitelně) novinama a pak vezmu biolit a vystříkám celej barák. Minule jsem s sebou díky tomu málem švihla, protože jsem se toho biolitu těžce nadýchala…Ale pavouci žádní, ťuk ťuk :mrgreen: Myslím, že ten sprej funguje dobře, když jsme se sem nastěhovali, záchod byl pavoučí království, stříkla jsem ho jednou a dva měsíce ani stopy po pavoukovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Samurka
12.9.12 23:43

… nám z vysavače vylezl, tak jsem od té doby nechala vysavač dlouho naprázdno a myslím, že to zabralo. Jinak na tyhle maxi hrůzy bych ani ten vysavač nebrala, úplně se oklepu, jak to v té trubici prolítne a jsem schopná ji pusit. Řeším to zavařovačkou a tvrdým papírem nebo tak něco a pak buď hodně daleko od domu nebo spláchnout… podle velikosti. Je fakt, že hodně lezou právě záchodem a vanou :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
15752
12.9.12 23:44

@dinulka
Poradit ti neumim, ja prcham a volam manzela at to da pryc. Ted nastesti bydlime dost vysoko, tak je to dobry (az na jednu mrchu na balkone, co tam furt dela pavuciny a pred manzelem se vzdy schova, takze ho jeste nevidel, zatimco ja na nej musim cucet furt. Na balkon uz chodim jen veset lradlo a i to je utrpeni, asi ho vezmu biolitem :cert: ), ale u tchyne v baraku je to des. Vevnitr to jeste jde, ale na zahrade jich je, vsude sama pavucina a oni si hovi uprostred, takovy velky hovada :nevim:
Ale jeste ze nemam za manzela svagra, segra se jich taky boji a kdyz ted byli na dovce na pokoji jednoho meli a svagr ho neodstranil, ze pry tam byl driv nez oni. Tak semmu rekla, ze segra chudak a on na to. Ze byl v pohotovosti, kdyby
Ry zautocil, tak aby segru nesezral- vtipalek. Pritom se pry kazdy vecer spustil na pavucine od stropu a cucel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
12.9.12 23:55
@Gladys píše:
Myslím, že stačí vymyslet účinnou strategii a té se pak držet ;) Já mám šílenou hrůzu z vos a jiných píchavek, ale v létě tu samozřejmě musí být všechno zotvírané, jinak bychom padli, ve dveřích na zahradu ani na balkon nic nemáme, ta sem ty mrchy lítali. Neodvažuju se to zabít, co kdybych se netrefila, naštvalo se to a zaútočilo, ale mám dvoulitrovou umělohmotnou průhlednou odměrku a velké plastové prkýnko. A tím to zkrátka ulovím a vypusím venku. Sice potento strachy, ale kvůli dětem zkrátka musím. Zajímavé je, že jsem se díky tomu přestala bát čmeláků a včel. Vos se bojím trochu míň, když jsem jich letos ulovila už asi tak 30 a žádná mi pigáro nedala. Zatím teda jediné, co mě děsí, že sršeň, ten mi sem minulý rok vlítnul jen jednou a to bych byla schopná bafnout děti a utýct z baráku :oops: Naštěstí tehdy zase hned vylítnul. Na pavouky bych si pořídila třeba ruční vysavač nabíjecí a měla ho po ruce a luxovala je 8) A nebo zaměstnala i to dítě, když se nebojí, tak proč ne :nevim: Starší se momentálně bohužel bojí i much :|

Gladys, loni mi vosy poďobaly holky, nečekaně zaútočily. Holky přišly, no přišly, přilítly s ohromný rykem a ještě je měly pod oblečením živí, brrrr. Takže jsem z nich strhala co na sobě měly, ty mrchy bzučiví se rozlítli po domě :poblion:.Jenže muž nebyl doma, já těhule k tomu ještě mimino…Takže jsem musela nejdřív holky uklidnit, potom je poslat do jejich pokojíku a i, když mi pr…cvakala dala jsem se do zabíjení…
V obýváku-5ks, v kuchyni asi 2ks, v šatně 2ks a u dětí v pokoji kam mě volaly hned jak dveře zavřely byla jedna. Sumasumárum 10kousků bzučících mrch :zed: :cert:..Nikdy víc tohle zažít.
A v komíně, který přes léto nepoužíváme se nám léto před tím usadili Sršně. Když muž to hnízdo likvidoval tak pár jich spadlo dolů skrz krb do obýváku. Brrrr :poblion:.
Letos už jsem odmítla větrat dokud nebudu mít síť, alespoň v jednom okně. Tak mi jí tam muž dal. Já díky tomu větrám ve dne v noci, ale už se nestrachuju.

• Citovat
  • Upravit
35029
13.9.12 04:48

Jo to víš, v baráku budou vždycky :nevim: :zed: taky máme sítě, ale u balkonovek není krom záclony nic a určitě si najdou i jinou cestu, u našich bývali vždy ve vaně. Tuhle jsem se vzbudila a jedna „tarantule“ nám lezla za hlavama postele po zdi, ještě jak jsem rozsvítila, tak to hodilo stín, který byl ještě 3× větší, než pavouk samotný a přeběhl mi rovnou malému nad postýlku :cert:, naštěstí byl manžel doma, byl okamžitě vzhůru a chytil ho. Pokud doma není, používám sklenice s víčky, ale jsem schopná jí pustit, když ta mrcha vleze tam, kde mám ruce, ale to už jsem nějak překonala, přiklopím, šoupáním po zdi, či papírkem donutím zalézt dovnitř sklenice, zavřu a vyhodím - pravda, to zvládám s menšími, ty oobr hovada buď chytám do takové té pětilitrové plastovky, když je doma a nebo jsem dřív stříkala sprejem, ale účinkuje okamžitě, ale vadí mi koukat, jak se svíjí brrrr, navíc mě samotnou po tom vždy pálilo v krku a musím taky odvelet pryč psa, aby se toho nenadýchal a pro děti asi taky nic moc :nevim: Jinak známá chodila právě kvůli pavoukům někam k odborníkovi a co vím pomáhalo to, pak tam přestala chodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
13.9.12 05:40

A já zrovna dneska po půlnoci, jak jsem šla krmit malého, našla nad postýlkou taky jednoho takového huňatého velkého „sympaťáka“. 5 minut jsem mířila a pak jej papučí trefila. Fuuuuj. Papučí, protože mám pevnou tvrdou plochu a mohla jsem na ni přitlačit. Ale ten šok, že rozsvítím a takový hnusák sedí malému nad hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.9.12 05:51

@vendulaaa uááááá fuj.. to jsi odvážná.. já je právě nesnesu takhle rozplácnout, brrr, mám husinu až na pr*eli.. navíc většinou jsou mrchy na zdi, tak to by asi nebylo to pravé ořechové :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
13.9.12 06:27
@ixule píše:
@vendulaaa uááááá fuj.. to jsi odvážná.. já je právě nesnesu takhle rozplácnout, brrr, mám husinu až na pr*eli.. navíc většinou jsou mrchy na zdi, tak to by asi nebylo to pravé ořechové :lol:

Zeď nezeď, radši zatřu flek na zdi než lovit pavouka do nějakých papírků. On by určitě na mě skočil a co potom? Já bych se vyvrátila a byl by to můj konec. Nesnáším, když je manžel vynáší ven, protože pak lezou zpátky. Obzvlášť teď na zimu. A kdybych ho nezamáčkla, už bych nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný