Abnormální tvar dělohy a těhotenství

2927
3.10.06 18:54

Abnormální tvar dělohy a těhotenství

Mám za sebou 3 potraty a nyní jsem znovu čerstvě těhotná, zjistilo se, že mám abnormální tvar dělohy -je jakoby rozdělená na dvě, začala jsem brát magnezium, aby se děloha mohla líp roztahovat, jsem na začátku, takže teď je vše na přírodě, kde a jak se embryo zahnízdí, potom budu pod kontrolou, ale je mi jasný, že není vyhráno. prý je možné dítě normálně donosit, ale porod se provádí po donošení dítěte císařským řezem.
Chci se touto cestou obrátit na ty z vás, které mají podobný problém a byly nebo jsou těhotné, budu vděčná za každou informaci. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
3.10.06 19:15

Ahoj, no mě po prvním „nedonošeným porodu“ při druhém těhu zjistili že mám následkem toho prvního „nenormálního“ těhu „zdeformovanou“ dělohu, taky jakoby rozdělenou na dvě komory (srdcového tvaru). Druhý dítě sem donosila a rodila normálně. Laický popis ale nejsem Dr. jinak mi to nešlo :oops: Mě zas Dr. řekl že toto může být problém při donošení (takže prý kvůli tomu hrozí předčasný porod) ale o porodu císařem nic neříkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
3.10.06 19:34

Taky mám srdcový tvar..mně miminko umřelo ve 20.tt, možná nemohlo dál růst, protože se o té vadě nevědělo, tak tuto variantu ani neřešili. Prý se často stává, že porod nepostupuje a musí se dělat císař, taky zatím nic moc nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
3.10.06 19:35

tvůj popis byl super, pochopila jsem..díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.10.06 20:25

ahojte. Moja kamaradka ma 3 deti a maternicu mala tiez rozdelenu akoby napoly. Rodila normalne a mala bezproblemove tehotenstvo.
Mne lekarka pri prehlaidke zistila,ze mam malu maternicu, ale nechcela mi povedat nic blizsie. Som snazilka uz 2.mesiac, tak neviem, ake nasladky moze mat mala maternica. Mate nejake skusenosti,alebo infromacie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
3.10.06 22:07

Ahojky,

mela jsem kolegyni v praci, ktera mela taky rozdelenou delohu, poprve potratila, druhe ditko donosila, ale prave kvuli te anomalii ji delali cisare. Asi zalezi na presnem tvaru te delohy, nekdy je cela prepulena septem, nekdy ma „dva rohy“ a podle toho se asi pak uporodu postupuje.

Valhali, me taky dr upozornila kdysi, ze mam malou delohu, ale nerekla mi zadne dusledky. Prvni tehotenstvi bylo v pohode i kdyz byl prcek hypotrof, druhe nedopadlo a treti bez problemu. Kdyz jsem nad tim tak uvazovala, tak zrovna deloha je jediny organ v tele, ktery se maximalne prizpusobi potrebam plodu a muze se nekolikanasobne zvetsit. Takze by v tom zadny problem pro otehotneni a tehotenstvi byt nemel… Proste jsem prcek, tak nemuzu mit obri delohu, kde bych asi mela zbytek organu ;-)

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.10.06 15:48

Ahoj MataP. Tak to si ma ukludnila. Ja som snazilka sice len 2.mesiac,ale vrtalo mi to hlavou. Ale ked citam,ze je to v pohode, tak je mi hned lepsie. Dik :D

• Citovat
  • Upravit
4
4.10.06 15:56

zabudla som sa zaregistrovat, ja hlava derava :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.12.06 14:24

dvojitá děloha

Všechny vás zdravím a chci se s vámi podělit o mou zkušenost, je mi 27 let, a mám téměř 2 letou holčičku Adélku. V sedmnácti mi zjistili dvojitou dělohu Uterus Duplex, mám vlastně dvě dělohy, a řekli mi, že nejspíš nebudu moct mít děti a pokud už se mi podaří otěhotnět, tak zřejmě nedonosím mimčo. Když jsme se s přítelem rozhodli, že vy:,–(ím prášky, čekali jsme, že bude dlouhá cesta k miminku, i doktor mi řekl, že to bude trvat minimálně rok, nějak jsme nespěchali, jen mě užíral ten pocit, co když fakt nemůžu mít děti. Po vysazení prášků jsem za dva měsíce byla těhotná, ani nevím jak. Je sice fakt, že doktor se k mému otěhotnění nijak zvlášť ze začátku nevyjadřoval a nechtěl ve mě vyvolávat žádné pocity euforie, ale já byla šťastná, optimistická a hlavně opatrná na sebe a bříško, ze začátku jsem brala prášky na udržení Utrogestan a chodila na injekce, okamžitě mě nechal doma na rizikovém. Těhotenství proběhlo úplně bezproblémově a v 39tt jsem porodila zdravou krásnou holčičku, rodila jsem plánovaným císařským řezem, a to hlavně z toho důvodu, že Adélka byla příčně a asi týden před porodem koncem pánevním, jsem malá a drobná a normální porod by byl asi dost obtížný. Toto těhotenství bylo v levé děloze a doufám, že jednou to druhé bude zase v pravé, ať si to druhá „holka“ taky užije. Doufám, že tímto příspěvkem jsem dodala také nějaké naděje. Hodně štěstí a samé // čárky. Radka a Adélka

• Citovat
  • Upravit
2041
9.12.06 11:18

Taky vás tu zdravím. Já jsem loni byla bohužel na revizi, protože jsem měla molu (což nijak nesouvisí s tvarem dělohy) a při ní mi zjistili, že mám ve třetině dělohy septum, takže je taky přepažená. Moje máma má dělohy dvě a měla mě i bráchu zcela bez problémů, rodila normálně, ne císařem. No a já jsem teď ve 31. týdnu a taky zatím bez problémů, doktor mě ničím nestraší. Takže tímto dodávám všem odvahy, že i tak vše může být ok. Ta děloha se opravdu mnohonásobně zvětšuje a zřejme se umí zcela ideálně přizpůsobit potřebám miminka. Všem držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.9.13 07:21

Ahoj Silemo, zajímalo by mne jak dopadlo tvé těhu? Jsem zhruba 11 tý, mám asi sepsi dělohy (dr. neví co to je), v jedné části roste plod a v druhé obrovský hematom, dvakrát jsem již byla v nem pro silné krvácení. Jsem zvědavá jak to dopadlo. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
9.10.13 19:02

Zdravím tě, dnes už mám dvě zdravé děti, takže to dopadlo dobře :-) dostávala jsem magnézko a častější kontroly, po prvním „úspěšném“ těhotenství se synem už byla děloha roztažená a tak s dcerou už bylo vše bez komplikací..držím pěsti, ať vše dopadne dobře :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
30.3.15 09:32

Ahoj holky prosim vas ve zprave mam napsano ze mam delohu srdcoviteho tvaru mate to nektera a nevite jestli je to problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
30.3.15 20:08

Mám také. V zásadě to problém není, jen občas se toho chytají lékaři, když hledají důvody, proč se nechce hned otěhotnět. V horším případě, když se těhotenství správně neuchytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
30.3.15 21:51

Takze vas neoperovaly nic vam s tim nedelaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí