Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Duše_jako_kaviár píše: Více
no vidíš, to by bylo nejlepší, porodíš houf dětí a odevzdáš je státu, a celé prázdniny bych si je také nebrala, stačí 14 dní, beztak tě nebudou znát a ještě budou zlobit
![]()
@Anonymní píše: Více
Protože tam je široký rozptyl u generace x.
Můj muž je ke konci x. Jsem následující generace. První dítě jsme měli, až v té silné vlně 2008.
teď nějak nevím, na co reaguješ, já píšu o tom, co psala @Noku, že by pro ženy měla existovat nějaká kratší verze vzdělávání, tak k tomu podotýkám, že bych nechtěla svěřit své zdraví lékařce, která má 4 semestry nějaké lehčí medicíny, aby stihla od 23 let rodit
No v roce 90 se narodilo 130 564. V 1993 se narodilo 121 075 dětí a v roce 2008 119 570. Mezi tím počet klesal a opět rostl. Jinak jsem se sekla. Silný ročník pak byl ještě 2009 - 118 348. Ale jdu spát.
Co bych potřebovala… větší sociální prestiž rodičovství. Společnost, co si toho, že vychovávám děti váží a bere to jako pro společenskou aktivitu.
Pro zakladatleku
Ja dite cekam celkem pozde. Budu rodit v 35ti. Deti bych mela i driv, ale jsem obklopena muži (převážně VŠ), kteri odkladaji zakladani rodiny. V 30ti, často teprve v 35ti, zacinaji zvazovat o založení rodiny. Samozřejmě jsou vyjimky, ty většinou buď pochazeji z věřících rodin, nebo se do dítěte nechali vmanipulovat nejakym ultimátem od té ženy.
@Weia píše: Více
Tyjo, me prijdey ze tohle se celkem meni. Ze ted uz se ten pohled na to že žena je na dovolene celkem mění.
@stinga no ale já nepsala nikdy o tom, že by se měla zkracovat VŠ, ale pouze ZŠ (ta hlavně) a pak případně SŠ. znalosti z VŠ jsou u vysokoškoláků to jediné, co pak v praxi využívají. velká část ZŠ i SŠ je prostě (bohužel) jen takový nutný balast, který člověk musí absolvovat, aby mohl pokračovat na tu VŠ. mluvím teda hlavně o gymnáziích. nevím nakolik materii z jiných SŠ pak lidi v praxi skutečně uplatňují, ale v kombinaci ZŠ+gympl+VŠ je ZŠ a gympl strašná ztráta času, který by ženy potřebovaly v době po dokončení studii mnohem víc…
@Weia píše: Více
to je takové - no, něco jako „přeji si světový mír“, jak konkrétně si má společnost vážit toho, že máš dítě?
dítě se rozhoduješ mít podle sebe a ne podle společnosti, a kdo je to ta „společnost“, mají se ti lidé uklánět, když jedeš s kočárem nebo jak si to představuješ?
@Beruska999999 píše: Více
takže zit ve skupinách?
To by se mi taky líbilo.
@Noku píše: Více
jo tak, tak to asi souhlasím, na ZŠ se učí všichni opravdu zbytečné věci, za mě třeba snad 7 let větného rozboru, to mi přijde úplně na hlavu, že nejdůležitější znalost je, jestli je věta příslovečná vedlejší
![]()
taktéž dějepis - vždycky přišlo zbytečné učit se nazpaměť letopočty, co se kdy stalo a jak šli panovníci po sobě, v dnešní době internetu a Al je to už úplně nesmysl biflovat
Měla bych víc dětí, kdyby se společnost k matkám nechovala jak k prašivině. Všude na obtíž.
@Ncc1701_new píše: Více
S tímhle souhlasím. Lidi jsou hovádka. Když jsme čekali třetí, tak jsme si vyslechli, jestli budeme jak bílí cigáni. Tzn. mít moc dětí. Takový je hloupý, automatický pohled na početnější rodiny.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Coze? Ja jsem psala, ze bych nezvladla vic deti kdyz mam sama zdravotni problem a nemam nikoho, kdo by v tu chvili pomohl, a az bude dite vetsi a nebude porad doma se skolkovymi rymickami tak uz budu bohuzel na druhe stara.
No jak bych si pomoc predstavovala, tak jak ji ma spoustu lidi. Chlapa co chodi z prace treba aspon v sest vecer, babicku co obcas pohlida a treba by obcas pomohla kdybych volala ze neco nezvladam, treba sestru se kterou bychom si pohlidaly deti vzajemne. Vzdyt pisu ze to mi stat nezajisti. S chuvami to neni tak lehke, tezko zrovna kdyz omarodim budu objednavat nejakou cizi pani, to by s ni dite stejne nebylo. A mit nejakou dlouhodobe aby ji dite znalo, ty chteji pravidelne urcite dny aby s tim mohly pocitat, a to ani pro me nedava smysl kdyz mam dite ve skolce, pokud je zdrave, ani to neni financne zrovna legrace. Navic by zrovny kdyz me se neco semele nemusela ani mit cas mimo plan, a hodne jich take nebere deti s priznaky infekcni nemoci jako ve skolce, protoze chodi od ditete k diteti a nechteji to prenaset ani samy chytit. Tuhle cestu jsme zkouseli, nez jsme meli skolku, ze jako kdyz nemame vubec nikoho, tak bude placena teta, ale neosvedcilo se to. Nakonec kdyz jsem ji za tu dobu potrebovala uplne nejvic, kdyz jsem musela na zubni operaci, byla zrovna na dovolene, takze jsem pak stejne pobyvala na hristi se sesitou pusou fialovou a oteklou jako balon a na tramalu.