Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přiznám se, že z tohoto mám také velký strach. Můj manžel byl takový, že trávil v koupelně víc času než já
, když jsme někam šli (ne jako žádný metrosexuál, že by si jako geloval vlasy a tak, ale prostě nezbytná sprcha před každým odchodem na večeři, do kina atd.). Hezky se strojil, oblečení si dovedl koupit sám. Když vidím kamarádky okolo, že do čeho chlapa neustrojej, v tom nejde a klidně by jel s nima na nákup tak, jak dělá kolem baráku, tak se děsím, že budu v tomto směru na dalšího partnera hodně náročná
. Nevonět mi prostě nesmí (nemyslím, že by nutně musel být navoněný, stačí, když nebude cítit potem), to by mě prostě nepřitahoval
.
Tak to je hrůza. Můj partner taky nemusí vonět od Bosse nebo si gelovat vlasy, ale NESMÍ !!!!!!! v žádným případě smrdět špínou a potem Fuj, to bych se okamžitě otočila a už by mě neviděl. Na špinavý nehty a mastný vlasy jsem úplně alergická a můj nos je jak detektor. Naštěstí mám doma chlapa, kterej je ve sprše jak doma
.
Dovedeš si představit, jak se ti bude chovat doma až s ním nějakou dobu budeš žít? Teď se třeba ještě drží, ale až se „uvolní“, bude to děs. Nevím, toho člověka neznám, možná má nějaký kvality a je i pěkný, že jste si o tom promluvili a on se snažil, ale zřejmě je to jeho způsob a styl a to já osobně bych nesnesla. Pokud ti ale na něm záleží a myslíš si, že lepšího partnera bys nenašla, nezbývá ti, než ho neustále a nekompromisně posílat do koupelny jako malý dítě. Jinak to asi nepůjde
.
Ahoj,
a co zkusit, jak se mu bude líbit, když budeš chodit ty s umaštěnými vlasy, v propoceném oblečení…? Jinak pokud není ochotný změnit své návyky, tak předpokládám, že s ním asi bude těžké dělat kompromisy i v jiných sférách… Ale ty ho znáš líp. Ty jediná si musíš dát hranice, co jsi nebo nejsi ochotná překousnout. Tady ti jedni budou radit tak jiní onak, protože každý to „máme jinak“. Někdo si řekne, že je to blbina, proč tak vyvádíš, jiní ti poradí, ať to netoleruješ… Já osobně bych spíš řešila to, jestli chci být s někým, kdo se nehodlá přizpůsobit a „jede“ si ve svém způsobu života. Ale jak už jsem psala, ty ho znáš, ty víš, jestli je ta hygiena jediným problémem nebo jestli si tě do svého staromládenceckého života jen „tak nějak“ nezakomponoval, aby se mu to hodilo a nijak mu to nenabourávalo jeho zaběhlý rytmus.
Nepřihlášená Reňa
Anonymni píše:
a klidně by jel s nima na nákup tak, jak dělá kolem baráku, tak se děsím, že budu v tomto směru na dalšího partnera hodně náročná. Nevonět mi prostě nesmí (nemyslím, že by nutně musel být navoněný, stačí, když nebude cítit potem), to by mě prostě nepřitahoval
.
… tak mě by až tak nevadilo, kdyby se mnou jel manžel nakoupit třeba v montérkách, ale jistě záleží na tom, kam a co jdete kupovat že
![]()
a o té vůni - ne nadarmo se říká že někdo někomu „nejde pod nos“ Vůně je hodně důležitá a to nemyslím zrovna parfémy, ale přirozený pach člověka, který se o sebe stará, myje se a chodí v čistém (manžel je naštěstí v tomhle skvělý a voní mi, ikdyž přijde unavený po celém dni z práce)
Někdo má to štěstí, že deodorant používat nemusí a přesto není cítit, já třeba pokud si zapomenu dát deodorant ráno, mám náhradní v práci v šuplíku, jinak smrdím i sama sobě. Jenomže, když to v tvém příteli není zažité, že by se takhle měl starat, myslím, že to nepůjde jen tak snadno přeučit. Zvlášť pokud byl na svůj způsob života zvyklý delší čas a nevadilo mu to.
Asi bych prostě zkusila dnes a denně připomínat, upozorňovat, nebo mu to špinavé prádlo večer prostě seber a hoď do prádla a bude si muset vzít čisté (nevím, jestl spolu bydlíte).
Když by přišel na schůzku a měl předtím možnost se doma umýt, převléknout a nevyužil toho a byl upocený, asi bych na takové zchůzce nezůstala dlouho a na rovinu mu to řekla. Řekla bych, že se klidně sejdeš o chvíli později, ať se po práci staví nejdřív doma. Naprosto chápu, že na takové schůzce se pak nedokážeš uvolnit.
Jak píše Reňa - co třeba nadhodit, že budeš chodit taky tak neupravená, jak by se to líbilo jemu … třeba ho to trkne
držím palce, ať se to zlepší, jinak bych si asi hledala jiného partnera, vedle takového bych dlouhodobě nebyla schopná žít
Sandra
sandrik, no do OBI by mi to taky neva
, to je jasný, ale když se jede třeba do ochodního centra, tak to už jo
. Ale to u nás fakt nehrozilo.
anonymní z první odpovědi ![]()
No tak u nás je to takhle:
On: seš posedlá hygienou, moc to přeháníš, ta košile je dobrá, nesmrdí…
Já: tak já se taky neumeju
On: bylo by to lepší..... mělo by ti to vonět, mělo by tě to vzrušovat…
s tím se těžko něcdo zmůže
a když někam jdeme (divadlo) a chci, aby si vzal jiné oblečení (než jaké si vybral), tak se urazí, zkritizuje mi moje a musíme se převlíknout oba ![]()
Jsem fakt ráda, že mám doma chlapa, co se meje a je ochoten se převlíct, když si vybere nevhodný hadry. A navíc se s ním dá mluvit dost otevřeně, takže kdyby nejhůř, umíme si to vyříkat.
mělo by ti to vonět, mělo by tě to vzrušovat…
tak to bych fakt nedala ![]()
Jani naštěstí se děsně málo potí a smrdí minimálně. On se taky chudák nemlže denně mejt kvůli atopu. Ale kvůli sexu ho teda do vany ženu, což bylo komplikované při snažení, protože jsem věděla že musíme a že si nemůžu dovolit ho rozladit.
Já teda mám AE částečně, takže se taky nelouhuju, ale i tak jsem ráda, že sprchovat se můžu denně. No snažení v tomhle rozpoložení je fakt výzva, moc ti přeju, že teď už to nemusíš řešit.
Mám podobný problém ![]()
Mám přítele, který je moc fajn, rozumíme si, je chytrý, hodný, zabezpečený, máme se rádi a plánujeme spolu rodinu..
Bohužel v hygieně je problém ![]()
Můj bývalý byl nekuřák a dbal hodně na hygienu
Vždy voněl, po práci šel ihned do sprchy, klidně i několikrát denně, před spaním, poctivě si čistil zuby, umýval ruce..zní to jako samozřejmost, jenže není ![]()
S mým nynějším je tohle o nervy
K večernímu koupání už jsemn ho jakž takž „přiměla“, ale aby si třeba umyl ruce, když přijde z venku (navíc dost kouří), to ne..před jídlem taky ne..ani si moc neumývá třeba ovoce atd, po sexu se také není zvyklý sprchovat..Když jsem viděla, že např. syrové maso ani neumyje..
A tak mám upřímně kolikrát strach něco jíst, když vaří a taky nepříjemný pocit např. při milování, když vím, že mi tam dá neumytý kuřácký prsty
Ani na čištění zubů moc není ![]()
Bohužel vím, že už s tím měl problém s bývalou přítelkyní, která ho např. nutila, aby si pokaždé umýval ruce, když přijde zvenku a musel jí dávat čuchnout, že voní po mýdle, jako důkaz
Asi je tím teda poznamenaný a mě to přišlo i šílené, když mi to vyprávěl…jenže teď bohužel, vím jaký je a nevím, jak citlivě na něj ![]()
Poradíte?
O hygieně mluvím často, ale jemu to, co dělá přijde normální a nemá to prostě naučené a v tom to asi je ![]()
Díky za názory a nápady ![]()
Castecne chapu tve myslenky, mam to doma taky. na druhou stranu treba mytim neceho vodou se toho moc neresi(ovoce, maso). I kdyz si umyjes ruce antibakterialnim mydlem, tak pokud to neudelas dukladne a spravne, tak je to jak nic. A to ze si jablko oplachnes vodou, tak to ho tak akorat namocis. Jinak ja toho svyho na ferovku buzeruju. Zadnou super radu na to nemam ![]()
Ty brdo
to by mi taky vadilo teda…normmalne asi na ferovku mu rict ze ti vadi hodne to a to (konkretne rozeber- není schopen analyzovat pojem hygiena
)a proste budes muset byt dusledná…jezis to je fakt blby ![]()
Ahoj.
Můj manžel na tom také s hygienou není zrovna nejlépe. Ale asi to nebude až tak moc hrozné jako ten tvůj přítel…hlavně alespoň nekouří.
Já „na něm pracuji“ po malých krůčcích. Nejde to násilím, mluvila jsem o tom s ním, ale ne o všem…některé věci se stydím nebo bojím říct. Hlavně je to třeba řešit hned, pak už to nejde a vznikají jen hádky.
My jsme dospěli na dohodu, když chce sex, musí být osprchovaný (nejlepší je, když chodíme spolu do vany oba:)
Akorát jsem ho ještě nepřesvědčila si každý den měnit trenýrky, a dneska jsme byli na nákupu, zpátky jsme se stavovali v obchodě koupit mobil a hrozně jsem se styděla, když byl celý zpocený, špinavý a v tom ošuňtěném tričku, které se hodí někam max. na stavbu…je to boj a chce to nervy. Jenže když ho miluju? Je to hodně asi o zvyku z rodiny. Třeba mi také vadí jak si myje ruce po záchodu (dříve to nedělal vždy), je to jen takové „aby se neřeklo“, mýdlem? No to jen když se někde zašpiní…
Ach ti chlapi,
můj přítel to s hygienou taky nepřehání
Když přijde zvenku, ruce si teda neumyje. Ani před jídlem. Pravda je, že se denně sprchuje po práci, ale večer už ne. Přes víkend se taky nesprchuje, před sexem taky ne. Řekne, že už se sprchoval jednou odpoledne. Sama si nedovedu představit, že bych se před milováním nešla umýt a i jemu by to určitě přišlo blbé. Jen by to neřekl, aby nebyl sám proti sobě. Když je spocený, je jasné, že se spláchnout jde, taky mi teda nikdy nesmrdí. Kdybych řekla, že smrdí, tak ho do té sprchy dostanu
Jen mně štve, že to nedělá jako samozřejmost, že mu to musím připomínat, že se to neobejde bez keců. Další co mně vytáčí, že se holí tak jednou za 2 týdny. Když je zarostlý, nemůžu se na něj ani podívat, vypadá to šíleně neupraveně. To mně trápí asi nejvíc, protože to vidí i okolí
Zuby si čistí ![]()
Po 12 rocnom manzelstve s muzom ktoreho som naozaj milovala som ostala sama s dvoma detmi. Moj byvaly bol mojou prvou laskou a bol to naozaj pekny, vzdy upraveny muz. Myslela som si ze je ten pravy, ale kvoli neveram sa nase manzelstvo rozpadlo. Ale teraz nechcem riesit svojho byvaleho ale terajsieho priatela. Nuz, po rozvode som si povedala ze uz nechcem ,,pekneho" muza ktory sa bude otacat za kazdou suknou. Nasla som si priatela ktory je celkom iny aj po fyzickej aj po dusevnej stranke. Je uz par rokov sam a akosi ,,spustol". Dievcata, ja neviem ako moze v dnesnej dobe existovat muz ktoremu nic nehovori kazdodenne sprchovanie, dezodorant, vonavka ani pravidelne vymienanie oblecenia. Ja si proste potrpim na tom aby som bola pre priatela pekna, upravena, navonana…a on pride na stretnutie neoholeny, v prepotenej koseli a caka ze sa na neho s vasnou vrhnem. Vo mne je potom blok a nemozem sa uvolnit, nemozem proste nevnimat ze nevonia a ze ma mastne vlasy. Viem ze si mozno poviete ze som povrchna a ze su dolezitejsie veci, ale ako primat priatela k vacsej hygiene? Uz som mu to aj povedala, ze mi to vadi a ze by som privitala keby sa viac snazil. On sa snazi par dni a potom sa vsetko vrati do starych kolaji. Nie je to pre neho dolezite, nepotrpi si na tom a je mu to az na obtiaz. Ale mne to strasne vadi. Bola som zvyknuta roky zit vedla stale pekne upraveneho a vonaveho chlapa. Mi to pride take ze je mu to jedno, ked sa o seba nestara. Ma sposoby stareho mladenca. Poradte ako na to…aby to prinieslo trvalejsi uspech.