Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Proč by jako ženská měla někde někomu odněkud vytahovat smradlavé ponožky? A vytahovat posmrkané kapesníky z kapes? Bože, to jako myslíš vážně? Že jako někdo je dobytek, zmuchlá to v koudel špinavých kalhot, ponožek a posmrkaných kapesníků a ještě mu přijde úplně normální, že jako ženská to má před praním úhledně rozbalit a protřídit? To jako fakt?![]()
![]()
ženská je tady od toho, aby pánu tvorstva posluhovala?
Tady máš aspoň důkaz toho, že chlapi opravdu uvažují úplně jinak
![]()
@Markétka91 píše:
Tady máš aspoň důkaz toho, že chlapi opravdu uvažují úplně jinak![]()
@kolik píše:
Nikdo nerikal posluhovala, ale to si asi kazdej prebere, jak potrebuje. Ja delam taky v domacnosti spoustu prace a manzelka jeste vice. Napsal jsem svuj nazor, tak me nemusite hned kamenovat… Kdyz treba vesim pradlo, tak taky vsechno nejdriv rozklepnu, aby to bylo rovne, aby tam nebyl uzel apod a povesim to tak, aby kolicky pokud mozno nezanechavaly stopy na pradle a neprijdu si, ze bych nekomu slouzil. Prijde mi to normalni, protoze je to tak potreba. Urcite budete namitat, ze to uz nesmrdi atd., ale tady jde o zpusob chovani. Ale radsi uz pujdu
Když se mu to nelíbí, ať si pere sám. Může být rád, že v dnešní době si to nepere sám, když stačí zmáčknout dvě tlačítka a pustit vodu. Já svému muži jeho pracovní věci neperu, protože kupodivu mu taky Bůh nadělil ruce a naštěstí je samostatný. U nás to funguje tak, že jednoduše si práci dělíme na půl a děláme ji víceméně spolu - ono to tak pěkně stmeluje vztah - a je jedno, jestli jde o nádobí, praní, úklid, nakupování.
A teď k věci - v našem případě, kdyby si nechal kapesníky v kapse, kterou by mu to obalilo, tak by jsme se asi složili smíchy
Takové věci bereme s humorem.
Mimochodem, Ty svému muži balíš věci na dovolenou??
Chápala bych ještě sobě a dítěti, ale chlapovi ne-é, snad on sám ví nejlépe, co tam bude nosit ![]()
„Dnešní“ muži nejsou to co dřív.
A zjistila jsem, to nejen u mužů, že věk není rozhodující. Stářím člověk nezmoudří. Bohužel.
Každopádně můj manžel taky… hodil na hromadu nějaké prádlo a já to chytla, hodila do pračky a šla dělat další činnosti. Pračka pískla, jdu vyndat prádlo a tam šroubek.
Vytáhla jsem ho a naštvaná šla za mužem, že rozbil pračku. Samozřejmě pračka v pořádku, ale naštvalo mě to tak, že jsem ho chtěla trošku poškádlit. Za další asi hodinu jsem prala znovu. Po skončení programu jsem vytahovala prádlo a… tam další šroubek. To už jsem se vztekla a začala řvát. Při třetí várce prádla se našel třetí šroubek a můj manžel prohlásil: „Super. Dík, že jsi je našla. Já je hledal.“ No, myslela jsem, že ho zabiju.
@Aniralk píše:
„Dnešní“ muži nejsou to co dřív.A zjistila jsem, to nejen u mužů, že věk není rozhodující. Stářím člověk nezmoudří. Bohužel.Každopádně můj manžel taky… hodil na hromadu nějaké prádlo a já to chytla, hodila do pračky a šla dělat další činnosti. Pračka pískla, jdu vyndat prádlo a tam šroubek.
Vytáhla jsem ho a naštvaná šla za mužem, že rozbil pračku. Samozřejmě pračka v pořádku, ale naštvalo mě to tak, že jsem ho chtěla trošku poškádlit. Za další asi hodinu jsem prala znovu. Po skončení programu jsem vytahovala prádlo a… tam další šroubek. To už jsem se vztekla a začala řvát. Při třetí várce prádla se našel třetí šroubek a můj manžel prohlásil: „Super. Dík, že jsi je našla. Já je hledal.“ No, myslela jsem, že ho zabiju.
A tak by to mělo být, pěkně s humorem ![]()
@Maculinka No, narovinu, v ten moment jsem doopravdy myslela, že po něm něco hodím a taky jsem mu to dala pěkně sežrat. Ono to občas s humorem nejde. Představa, že by se ta pračka rozbila…
Ale naštěstí se nic nestalo. Teď si už dává pozor.
Ale umí vytáčet pěkně. ![]()
@Aniralk Tak šroubky, matičky a podobné drobnosti neřeším… to pračka přežije
ale taky vždy příteli říkám, ať si probere kapsy, pak s tím tak pro jistotu zaklepu, zkouknu ty hlavní, ale všechny rozhodně neprobírám.
Asi som divna, ale suhlasim s tym, co napisal @kolik . teda, konkretne s tou castou, ze ak to robi bezne a zabudla, tak je to jej vina, nie jeho. ![]()
a to je jedno o co ide, ked nieco robim bezne, tak ten druhy sa spolieha na to, ze to urobim ja. a ked to neurobim, tak je moja vina, ze som si partnera tak rozmaznala
a nemala by som ho z toho obvinovat ![]()
Šroubky, zapalovače, faktury, tužky, kolíček na prádlo, mince… už ani neřeším ![]()
jediný co jsem zuřila - hodně špinavé ponožky hozené přímo do pračky, které jsem vyprala s bílým pro mimčo ![]()
@tini píše:
Ja taky musim sacovat.Mne ted nejvic vytaci, ze smrka jako kdyz troubi slon a mala se leka, pripadne budi:)
@Maculinka píše:
Když se mu to nelíbí, ať si pere sám. Může být rád, že v dnešní době si to nepere sám, když stačí zmáčknout dvě tlačítka a pustit vodu. Já svému muži jeho pracovní věci neperu, protože kupodivu mu taky Bůh nadělil ruce a naštěstí je samostatný. U nás to funguje tak, že jednoduše si práci dělíme na půl a děláme ji víceméně spolu - ono to tak pěkně stmeluje vztah - a je jedno, jestli jde o nádobí, praní, úklid, nakupování.
A teď k věci - v našem případě, kdyby si nechal kapesníky v kapse, kterou by mu to obalilo, tak by jsme se asi složili smíchyTakové věci bereme s humorem.
Mimochodem, Ty svému muži balíš věci na dovolenou??Chápala bych ještě sobě a dítěti, ale chlapovi ne-é, snad on sám ví nejlépe, co tam bude nosit
Věci na dovolenou mu samozřejmě nebalím, ještě to aby. Jen má oblíbené kraťasy, které si chce vzít, ale byly už onošené, tak mi je připravil na vyprání. A já kapsy pro jistotu právě prohlížím, proto jsem našla těch 15 ubrousků v jedněch, ale v těch druhých byl kapesník ukrytý v nějaké tajné kapse, která nebyla vidět, ani nevím, že tam je. Myslela jsem, že jsou bez kapsy.
U nás se tedy naštěstí perou jen ty kapesníky, nic horšího ještě nebylo.
S prolézáním kapes mám svou zkušenost z dětství, která mě velmi frustrovala. Tehdy, jako akční holčička jsem mamce chtěla se vším pomoci - takové to klasické období dětství
Tatínek přišel z práce, mamka akorát prala věci z rifloviny, tak mu nakázala, ať kalhoty sundá, že se vyperou spolu s dalšími a já pro tatínkové kalhoty vystřelila jako střela. Maminka zavelela, abych se taťkovi podívala do kapes, jestli tam něco nenechal a svou malou prackou jsem tehdy zajela do úplně mokrého, zasopleného, látkového kapesníku
Byl podzim a taťka měl klasicky celé období rýmu. Je pravda, že od té doby jsem kapsy nikdy nekontrolovala - neříkám, že je to tím, ale ten zážitek se mě držel hodně dlouho ![]()
To jsme doma taky měli. Pořád do kola jsem mu to říkala, až jednou, když jsem kapesníčky zase v kapsách našla, tak letěli po mé drahé polovičce. Od té doby si kapsy vybírá a když přinese něco rovnou k pračce, tak se jen zle podívám a ptám se ho, jestli se koukal do kapes ![]()
Tak my to máme tak, že si každý kontroluje kapsy sám, než hodí oblečení do koše na prádlo, pokud to tam někdo zapomene, není to moje chyba, to je nesmysl, i když se teda snažím zběžně kapsy prohlédnout těsně před praním, protože zapomínáme oba.
Ponožky obracet je na tom, kdo je vyslíká. Pokud nejsou obrácené před praním, dávám je do šuplíku neroztříděné na páry. ![]()
Na dovolenou balím sebe a děti, chlap balí sebe a psa.