ach ty zoubky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
116
20.8.05 20:13

ach ty zoubky

Ahoj holky, zajímalo by mě odkdy poznám že rostou děťátku zoubky?Naše malá bude mít necelé 4 měsíce a začala si strkat pěstičky do pusinky(dudlík začala odmítat)hodně slintá a je nezvykle protivná.Můžou to být zoubky?Jak dlouho trvá něž se zub prorazí ven?Děkuji mockrát za příspěvky. Míša+Terezka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
20.8.05 20:25

Ahoj, zoubky to byt urcite muzou. I kdyz sem cetla ze zoubky rostou mezi 5-9m. Moje mala (6m) uz ma mesic takove bile (jakoby zdurele) dasne, slinta (ale to slintala vzdy), rve si hystericky ruce do pusy (i se hystericky zakousava do hracek), taky na spodni dasni ma takove dve carky, sic nijak zvlast protivna neni a pekne spinka. 8O Za jak dlouho se vam proriznou ti nepovim, je to individualni a jak to bylo u meho prvniho decka si nepamatuju :oops: Ale co se da vyhledat ve starsich tematech tak to prorezavani muze trvat i pekne dlouho :( Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
20.8.05 20:35

Ahojky,
my jsme ¨taky hledali zoubky utž ve 3m, kdy si Barunka dávala pěstičky do pusy a začala nápadně víc slintat. Kousala do všeho a byla někdy uplakaná bez zjevné příčiny.
První dva (naráz) zoubky se ale objevily až v 5,5 měsících.
Dneska jí je skoro 11m a zoubků má 8 - z toho 2 horní vylezlé jen napůl.
Při některých proplakala den, jindy jsem byla překvapená, že už vidím další..........a zrovna minulý týden měla vysoký teploty - ale novej zoubek nikde a nemoc taky žádná...........

Myslím, že je to může bolet, i když jsou ještě dost pod dásní. Vzpomeňte si, jak bylo nepříjemný, když nám rostly osmičky :evil:
Taky někde píšou, že je může bolet ze zoubků celá čelist nebo i hlava...........

Tak zatím a a´t to ty prcky tolik nebolí :)

Veronika, Barunka 11m a *Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35325
20.8.05 21:25

Ahoj,
podle toho popisu jsou to podle me zuby. Aspon u nas to takhle probihalo, stridave par dni, pak zas nejaky cas klid a znovu. Takze jsem hlasila manzelovi, ze nasi dceri rostou zuby, zhruba od Juldinych 4 mesicu. Prvni se prorizl pred tremi tydny, druhy tyden po nem. Pak byl chvili klid, ted uz je zas protivna, slinta jak o zavod, hur spi a hystericky ozuzlava, co se priplete do cesty - vidim to na nejaky ten horni, ale muze se proriznout kdovikdy, podle predchoziho prubehu.

Tak pevne nervy

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
20.8.05 22:43

Ahoj,
naše malá dělala od stejného věku přesně to samé, co tvoje mimi. Také jsem myslela, že zuby. Náš pediatr sice říkal, že je to možné, ale většinou až opravdu po pátém měsíci věku.
Dělala to nepřetržitě až do půl roku, kdy jí vyrostl první zub. Dozvěděla jsem, že už některý ty zoubky mohou mimi tlačit, jak se připravují růst a proto dělají to samé jako těsně před samotným růstem zoubku, takže možná jste stejný případ jako my.:)
Přeji klidný průběh růstu.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.8.05 20:49

Ahoj,
naše BIanka to co popisuješ dělala od začátku třetího měsíce, teď jsou jí čtyři a půl a dolní jedničky už začínají koukat - určitě to poznáš jednak je to vidět - takově běloučké flíčky na dásní a jednak je to i cítit pohmatem - ty naše jsou zatím jen kousínek venku a jsou už na pohmat cítit (a jsou pěkně ostré , už se „těším“ jak mě bude kousat :-))
takže ano je to možné aby zoubky lezly před 6 měsícem

přeju ať vám vylezou bez zbytečných nervíků
(někdo tu radil homeopatikum Chamomillu v potenci 9CH - 1kuličku rozpustit v mlíčku na plastové lžičce, tak 3× denně, tak jsem to zkoušela a asi to fakt funguje, i když v noci je Bianka i tak dost neklidná)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
21.8.05 21:08

Ahoj,

nás zoubky zas až tak nějak moc netrápily-musím zaklepat,ale slintání jsem taky pozorovala už od 3m.Můžu Tě ale uklidnit,že slintání k zoubkům je nepřehlédnutelné,šílený slintavý opratě,bez bryndáčku ani ránu,jinak hned mokré tričko atd.Když nepočítám,že byla Niki trochu více protivná a vše šupem do pusinky,žádné teploty ani průjmy nebyly.První zoubek se vyklubal až v 8,5m a teď v roce jich máme 5.
Tak to zvládněte pokud možno v pohodě.
Ahoj Naďa a Niki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
21.8.05 21:09

Ahoj Míšo,

my jsme na tom přesně jako Terezka. Malá má 13 týdnů a začala hrozně slintat, strká si pěstičky do pusinka a je taky nezvykle „protivná“. Zrovna mě taky dneska napadlo, jestli to nebudou zoubky, zkoumala jsem i jestli nemá zduřelý dásničky a zatím nic. No uvidíme. Už aby byly ty potvůrky venku:)
Tak ať se daří.

Petra+Simča 13t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
24.8.05 19:07

zoubky

Ahoj, také si myslím, že to můžou být zoubky.Sice je na ně ještě brzy, ale každé mimi je jiné....... nášemu malému se prořezaly jako první dva zoubky najednou a to dole a bylo mu 5 a půl měsíce, a docela ho to bolelo, byl protivný, plačtivý a tak jsem mu to masírovala prstem a pak mazala dentálním gelíkem pro děti.Další dva mu vyrostly nahoře o měsíc později a to bylo bez problémků. Teď je malému 9 měsíců a má 7 zoubků a osmý se mu klube nahoře. Prořezávání jako takové nám trvalo asi 2 až 3 týdny. Náš mrňousek na to trpí, hlavně na zoubky dole a to ještě nemáme stoličky.....
Pokaždé mu to mažu tím gelíkem Citrogrep nebo Mundisal gel a nám to pomáhá, ikdyž teď si do pusinky nenechá moc sáhnout a tak je to horší.....

pa pa Janina a Tomášek 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky