Šnek Achatina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
3.10.17 12:33

@tinuš Normalni hlemyzd zahradni ma plno parazitu, urcite to nedelej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
3.10.17 13:31

@tinuš achatina je docela zakerna, ja jich mela v boxu nekolik, az moc na rozmer boxu, i kdyz meli vseho dost, vzdy ten nejslabsi pošel a kdyz sem neuhlidala tak to i pozirali, myslim ze by toho obycejneho sneka utlacoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.10.17 14:47

@tinuš Jestli chceš pro šnečka kamarády, můžu ti jich poslat, kolik chceš :mrgreen: Stačí mi napsat SZ. Šnečky samozřejmě neprodávám. Daruji je do dobrých rukou (nanejvýš za poštovné). Nějak se nám je daří furt rozmnožovat, a to to s péčí nepřeháním (tak možná právě proto - snaha o zachování rodu) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
3.10.17 19:58

Jasně. Díky info. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.10.17 13:59

Topení Achatinám

Ahoj šnekomilové :mavam:
Máte někdo zkušenosti s přitápěním? Mám 2 dvou měsíční mimina Achatina Achatina Ghana a na radu chovatelky jsem jim pořídila topný kabel, jen nevím jak dlouho to nechat zapnuté. Potřebují prý kolem 25 stupňů aby správně rostly a já je chci mít co největší :lol:
Ona mi poradila topit od 10 do 18 hodin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
9.10.17 14:14

Tak to neporadím. Mě se šneci už zazátkovali. Takže až jara budou chrňet.

Ale rybičkám svítíme cca 10hod denně. Ale chameleonům se svítí i 14. :nevim:
Asi bych se řídila tím co radila chovatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.10.17 14:46

Četla jsem, že Achatiny nepřezimují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
9.10.17 15:54

Já se řídím dle těchto stránek. http://snekafricky.blogspot.cz/…-snekem.html

šneka jsem kupovala ve zverimexu a tam mi toho moc neřekli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2751
9.10.17 15:55

@Netopirek ja mam achatiny patym rokem, jednou se mi premnozili a mela jich kolem i 30ti a nikdy se mi zadny nezazatkoval a to byly sami 2tydny o dovoleny a byly v pohode, ted jich mam 7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.10.17 16:04

Víčkují se, když jim něco vadí. Zima, sucho, mokro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.10.17 16:23
@Netopirek píše:
Já se řídím dle těchto stránek. http://snekafricky.blogspot.cz/…-snekem.htmlšneka jsem kupovala ve zverimexu a tam mi toho moc neřekli

Doporučím http://achatinaclub.mypage.cz/ nebo http://chovameachatiny.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
9.10.17 19:46

@Dana43 kouknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.10.17 09:01

@Netopirek Já mám šneky taky zazátkované. Oni se zátkují ale pravidelně, když se něco děje - dovolená (potažmo nedostatek žrádla), změna teplot atd. Teď tu máme chladněji, protože topíme zatím jen nárazově. Takže když je dáš do tepla a na dostatek světla a nasypeš jim žrádlo, tak se odvíčkují. Taky omáhá je omýt ve vlažné vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.10.17 09:13

My máme šneky jen kvůli dětem, takže takové normální podmínky, ale mám kamarádku, která to má v nádherném akvárku (my máme plastovou krabici s dírama ve víku a v tom jenom lignocel a sepiovou kost) s hezky upravovaným prostředím a neustále se šnečkům starají o zábavu - „prolézačky“ a tak. Ale to už je prostě navíc pro toho, kdo to má jako skutečné domácí mazlíčky, protože šnek je jinak odolné zvíře a i v té africe, odkud pochází, se víčkuje, protože tam je dost často nesnesitelno, takže to v konečném důsledku nakonec zas až tak moc nevadí. Naopak přemíra péče pak zůsobuje to, že se šnek ani nerozmnoží, protože prostě nemá důvod, když se má dobře, že jo. Dodnes si pamatuji, jak jsme měli poprvé vajíčka, protože jsme odjeli na skoro tři týdny pryč, takže jsem šneky zajistila, aby jim to tu neplesnivělo, dostali snad bramboru a mrkev, či co jsem se někde dočetla, že se jim dává, když je člověk delší dobu pryč. Já pak dle vzorů z netu vajíčka dala zvlášť a dělala hokusy pokusy a výsledek byl ten, že z toho nebylo nic. Další snůšky vajíček jsme si nevšimla a najednou jsme měli plné „akvárko“ malých šneků, kteří rostli obrovskou rychlostí, jak se jim s těma velkýma dařilo, a to se narodili v zimě. Když jsem pak kamarádce dávala dvouměsíčního šneka měřícího 2cm (skoro 3), tak mi nechtěla věřit, že je mu teprve tak málo. Takže z mého pohledu to chce nějakou rozumnou míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
10.10.17 10:33

@Amys už se odzatkovali. My jsme ó víkendu malovali pokoj a celé dny jsme větrali, tak jim asi byla zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný