Šnek Achatina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
685
22.4.18 10:31

@tinuš Děkuju. Zítra budu vědět jestli se dá u šneků udělat euthanasie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
22.4.18 12:01

@barabrambora šnek není pes. Zkus si něco nastudovat o jejich nervových soustavách. A jestli chceš šneka zabít, dej ho do mrazáku. To bych ale zase neudělala já, když nevím, jestli mu vůbec něco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.4.18 19:01

Kolika se vám dožívají šneci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
25.4.18 15:41

Já jo mám prvně, tak nevím.
Foto z jarní procházky v přírodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
4.4.19 20:16

Ahoj holky, prosím o radu zkušených. V sobotu jsme si pořídili dva šnecky asi Retka. A teď doma řešíme, jak často je krmit? První den jsem jim dala jablko a to teda ohryzali, ale nic moc. Druhej den si okurky ani nevšimli a pak jsem jim koupila salát, no a ten teda zblajznou celej list na posezení. Vždycky jim tam večer jeden list hodím. No a můj chlap mi teď tvrdí, že je překrmuji a že si myslí, že se nemusí krmit každý den. Tak jak to holky je? Jak často krmíte? A co vám tak nejvíc jedí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
4.4.19 21:20

Denně mu něco nového hodím, nesněděné vyhodím. ;) U nás frčí okurka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.10.19 10:52

Tak hlásím, že nám umřel první šnek. Bylo mu přes 4 roky. Druhý ještě žije.
Kolika se šneci dozili vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.11.19 15:57

Dobrý den, chtěla bych se na pár věcí zeptat. Šneky jsem chovala přes dva roky, potom jsem měla pauzu a teď mám doma dva, ale asi jsme vyšla ze cviku:) tak jsem se chtěla zeptat na 3 otázky 1. jednomu šnekovi se zbarvilo tělíčko na bílo, tak jsem se chtěla zeptat, jestli to něco znamená? 2. nevíte, co dělat s octomilkama v teráriu?:) 3. teď jsem je toršku zanedbávala a zakuklili se mi:( vím, že za to můžu já a vyčítám si to a tak bych teď chtěla vše zlepšit, takže nevím jak udělat větší teplo v teráriu, tak jestli nemáte nějaké rady. Vím, že jsem teď hodně věcí způsobila já. Minulí šneci kladli vajíčka jako divý a tyhle šneci za rok nakladli jen jednou. Chci se teď na vše zeptat, abych to všechno napravila:) Předem moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.11.19 16:04

Na zahřátí máme lampu, byla v setu terária.
Noha netuším. A octimilky máme občas taky, ale v létě, když dcera špatně vyzbírává zbytky jídla.
Takže dobře vyčistit, dobře navlhčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
18.1.20 17:59

Holky, 1.1. Jsme našli v terárku 9 vajíček, 8 z nich si pěkně zahrabali do kokosaku a jedno nechali ležet venku, teď skoro po třech týdnech vyhrabali i ten zbytek. Jak dlouho trvá, než se malý šneček vylihne? Má cenu ještě čekat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
18.1.20 18:38

Nám se taky nic nevylíhlo. :nevim: Nám se před týdnem vzbudil po 4 měsíčním spánku. Už jsme skoro mysleli, že je po něm. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.1.20 18:57

@Kajak18
Klidně čekej. U nás to trvalo 3 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
9.5.20 13:49

Ahoj. Chci se zeptat, jestli svoje šneky „venčíte“ na zahradě nebo je moc velké riziko nějaké nákazy?

• Citovat
  • Upravit
1
8.8.20 23:09

Achatina

Dobrý den, chtěla jsem se na něco zeptat. Můj šnek už nějakou dobu nevytahuje vůbec vzadu nohu. Nevíte co by to mohlo být? A také má nabělalou ulitu:( na fotce to není úplně tolik videt, protože jsem ho právě dokoupala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.4.22 08:26

Nehoda

Dobrý den,
potřebovala bych pomoc. Včera mi můj milovaný šneček ošklivě „vyletěl” z ruky a křápl sebou o zem. Dost ošklivě si poranil ulitu (⬇️️obrázek⬇️️). Prosím zatím ještě žije, ale když už by ho mohla zachránít sépiová kost, tak mi ji nejí. Prosím poraďte mi někdo, než remře🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný