Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tinuš Děkuju. Zítra budu vědět jestli se dá u šneků udělat euthanasie.
@barabrambora šnek není pes. Zkus si něco nastudovat o jejich nervových soustavách. A jestli chceš šneka zabít, dej ho do mrazáku. To bych ale zase neudělala já, když nevím, jestli mu vůbec něco je.
Já jo mám prvně, tak nevím.
Foto z jarní procházky v přírodě ![]()
Ahoj holky, prosím o radu zkušených. V sobotu jsme si pořídili dva šnecky asi Retka. A teď doma řešíme, jak často je krmit? První den jsem jim dala jablko a to teda ohryzali, ale nic moc. Druhej den si okurky ani nevšimli a pak jsem jim koupila salát, no a ten teda zblajznou celej list na posezení. Vždycky jim tam večer jeden list hodím. No a můj chlap mi teď tvrdí, že je překrmuji a že si myslí, že se nemusí krmit každý den. Tak jak to holky je? Jak často krmíte? A co vám tak nejvíc jedí?
Denně mu něco nového hodím, nesněděné vyhodím.
U nás frčí okurka.
Tak hlásím, že nám umřel první šnek. Bylo mu přes 4 roky. Druhý ještě žije.
Kolika se šneci dozili vám?
Dobrý den, chtěla bych se na pár věcí zeptat. Šneky jsem chovala přes dva roky, potom jsem měla pauzu a teď mám doma dva, ale asi jsme vyšla ze cviku:) tak jsem se chtěla zeptat na 3 otázky 1. jednomu šnekovi se zbarvilo tělíčko na bílo, tak jsem se chtěla zeptat, jestli to něco znamená? 2. nevíte, co dělat s octomilkama v teráriu?:) 3. teď jsem je toršku zanedbávala a zakuklili se mi:( vím, že za to můžu já a vyčítám si to a tak bych teď chtěla vše zlepšit, takže nevím jak udělat větší teplo v teráriu, tak jestli nemáte nějaké rady. Vím, že jsem teď hodně věcí způsobila já. Minulí šneci kladli vajíčka jako divý a tyhle šneci za rok nakladli jen jednou. Chci se teď na vše zeptat, abych to všechno napravila:) Předem moc děkuji za odpověď.
Na zahřátí máme lampu, byla v setu terária.
Noha netuším. A octimilky máme občas taky, ale v létě, když dcera špatně vyzbírává zbytky jídla.
Takže dobře vyčistit, dobře navlhčit
Holky, 1.1. Jsme našli v terárku 9 vajíček, 8 z nich si pěkně zahrabali do kokosaku a jedno nechali ležet venku, teď skoro po třech týdnech vyhrabali i ten zbytek. Jak dlouho trvá, než se malý šneček vylihne? Má cenu ještě čekat?
Nám se taky nic nevylíhlo.
Nám se před týdnem vzbudil po 4 měsíčním spánku. Už jsme skoro mysleli, že je po něm. ![]()
Ahoj. Chci se zeptat, jestli svoje šneky „venčíte“ na zahradě nebo je moc velké riziko nějaké nákazy?
Dobrý den, chtěla jsem se na něco zeptat. Můj šnek už nějakou dobu nevytahuje vůbec vzadu nohu. Nevíte co by to mohlo být? A také má nabělalou ulitu:( na fotce to není úplně tolik videt, protože jsem ho právě dokoupala ![]()
Dobrý den,
potřebovala bych pomoc. Včera mi můj milovaný šneček ošklivě „vyletěl” z ruky a křápl sebou o zem. Dost ošklivě si poranil ulitu (⬇️️obrázek⬇️️). Prosím zatím ještě žije, ale když už by ho mohla zachránít sépiová kost, tak mi ji nejí. Prosím poraďte mi někdo, než remře🥺