Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Dana43 píše:
Nevím jestli se k tomu mám přiznatale já vejce vyberu a pošlu do potrubní pošty
Jinak topný kabel vyhřeje na 26C ale po půl hodině teplota klesla na 24C bude jim to muset stačit
Správně, otuž je, budeš mít míň práce
![]()
@Amys píše:
Správně, otuž je, budeš mít míň práce![]()
No jo
ale oni právě pro správný vývoj potřebují teploučko ![]()
Jednou za měsíc když to vybírám denně. Jednou týdne když nechám vybírání na dětech ![]()
Pokud tam nenecháš jídlo plesnivět, tak klidně i déle. Já teď měnila asi po čtyřech měsících. Ale je fakt, že dávám obrovskou vrstvu, je vysoká možná 15cm…
Ahoj holky, takhle náš šnek jedl úlomek sépiové kosti. Jakoby si to držel v rukou ![]()
A co mám prosím za druh? ![]()
@tinuš Buď achatina reticulata - má mnoho barevných variant
http://www.chovameachatiny.cz/index.php?…
nebo ARCHACHATINA MARGINATA. Ona má spoustu poddruhů- Ještě je podobná ARCHACHATINA PAPYRACEA. Tak zkus zagooglit obrázky. Taky záleží na tom, jak to vzpadalo jako mládě. U té třetí psané píší, že mladá má ulitu dooranžova s tmavšími cik-cak pruhy a pak se mění na tmavou ulitu se světle zelenými proužky.
http://www.chovameachatiny.cz/index.php?…
No a ta první má prý typické vystouplé V na konci nohy, tak se na tu nohu zkus podívat.
Holky, jak sundaváte šneka, když je nalepený na stěně akvárka? ![]()
No to já do teď taky
ale někdy ho chci vzít do ruky a to bych taky mohla čekat půl dne, tak jsem si říkala, jestli na to není nějaký zlepšovák ![]()
Myslím, že jsem četla dát mu pod nohu malíček a pomalu odchlípnout
Před 14 dny, přinesla malá zvenku mládě šneka, je opravdu malinký. Koupila jsem ve zveráku takovou malou plastovou přepravku, kokosovou drt, má tam misku s vodou, sepiovou kost, denně trhám čerstvé pampeliškové listí a podávám čerstvou zeleninu a ovoce…Přijde mi, že skoro vůbec nežere, dvakrát za den rosíme a on potom vždycky vyleze, ale po chvilce se zase schová…Myslíte, že ho mám přestat rosit, nechce třeba přes zimu spát? Jak to poznám?
@lukresia Zkus mu tam dát okurku. Ti mí rozmazlenci žerou hlavně to. Ostatní žerou jen v největší nouzi
Jinak oni jsou nejaktivnější večer a v noci, takže to, že ho nevidíš, neznamená, že nevylézá a nežere. Ale jestli je malý a sám, tak toho sní málo.