Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@DandátkoP píše: Více
Ani ne. Já znám z okolí jednoho. První stupeň školy. Různých Matů hodně.
Stále Adam. Různých Matů je hrozně moc. A k příjmení mi jde Adam lépe.
@Anna766 píše: Více
Ja mam triletacku a v okoli plno Adamů. Stale v top 10 jmeno, roky…dle statistik se pohybuje v první pětce
Adam! Jmena jako Matyas, Tadeas, Jonas, Tobias a jejich varianty… tech je vsude kupa. Adam je krasny jmeno. Chudak sice svatek na vanoce 😆
@DandátkoP píše: Více
Tady nějak ne. Znám toho školáčka Adámka a pak syn měl jednoho ve školce, dnes už jsou oba 20+.
Jsou tu různí Tobiášové, Tadeášové, Oliverové a podobně. Pak Matýskové.
Adam
My máme Adama a i když je to častější jméno tak těch různých Maty je teď podle mě taky už moc.
Platí stále, co jsem psala včera. U Adama by mi vadilo termín svátku. Proto bych ho nedala. Takže raději Matyáš. Je hodně Matyášů i Adamů.
Teď je v oblibě Matylda. V okolí vím o dvou čerstvě narozených. Tak se oslovení Maty rozšíří i na holky. Pochybuji, že ji budou říkat Tyldi, Tyldičko, jak bych ji říkala. Automaticky to půjde na Maty.
Ve včerejší diskuzi jsem ti psala, že Adamů je jak hub po dešti, tak dnes jen doplním, že Matyášů ( event. jiných " Máťů - Matěj, Matias, Matteo, Matouš…) je snad ještě víc ![]()
Ale osobně se mi to pořád líbí víc než Adam, ačkoli ani jedno jméno pro mě není nějak top…