ADHD - hyperaktivita s poruchou pozornosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4091
25.7.15 23:45

Https://www. facebook. com/…45415615076/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
25.7.15 23:46

@Hennessy když ti to nepůjde tak o stránku před z toho odkazu to jde otevřít :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
26.7.15 22:40

Píše mi to stránka nenalezena :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
26.7.15 22:48

@Hennessy tak mi prosím napiš do sz tvůj fb..já tě tam přidám jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
13.12.15 00:31

Maminky mam synka v lednu mu budou 3 roky. Do roka bylo vse ok ale po roce jsem začala zjišťovat že synek začíná byt vice energicky nez ostatní deti a hlavně i vice umíněny. Nechtěl přebalovat honila jsem ho po bytě s plínkou. Začal mi šplhat po oknech a po obědě nechtěl spinkat a usinal s brekem. V roce a pul začal vylézat z postylky a bylo po spaní. Ikdyz vstával kolem pul osmé po obědě o spinkani nechtěl ani slyšet. Neuměl si v klidu lehnout a usnout. Jak vyslovímm že jdeme po obidku spinkat následuje hystericky pláč že nechce. Večer j po celém náročném dni usínal az kolem 9 hodiny. Cely den vydrzi hopsat a u ničeho nevydrží. Tak je to i ted. Stále nekde šplhá leze, neustále vyžaduje pozornost, sam si vydrzi hrát jen zřídka a jen krátkou chvili. Kdyz vyndame hračku hned jde na další. Nejhorší je kdyz je nemocný a musíme byt cele dny doma. Den je hodne náročný a ani večer po celém dni nechce jít spat. Vubec nevim kde tu energii bere. Navíc by chtel aby bylo vse podle něj a kdyz neni tak se rozčile. Od záři chodí do skolky ale tam je vse ok zatim si nikdy nestežovali. Babičky mi synka vydrzi hlídat tak dvě hodiny. Pak uz synek zlobí a je tezke ho zabavit. I ja za cely den jsem vyřízena. Stále premyslim zda je synek hyperaktivní nebo z toho brzo vyroste. Ake kdyz hodnotím podle spánku tak mam pocit ze to neni bežné aby tak male dite od roka a pul nechtělo spinkat. Jeho kamarádi jeste ted spi 2-3hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.12.15 00:44

@Fialka31 v první řadě klid ;-)
Mám/měla jsme něco podobného. I když syn teda je spavý. To další na něj sedí. Nezevšobecňuj. Taky jsem měla tendence říkat, že je syn hyperaktivní. O to hůř, že jsme to měli v psychologickém posudku z neurologie ve 3,5 letech. Ale s postupem měsíců se uklidnil a daleko víc spolupracuje. Jako při obědě stejně houpe nohama a tak, to by jinak nebyl on. Ale v pěti letech už vezme do ruky pastelku nebo štětec a jde si malovat nebo si hraje sám s vláčkama.
Ty děti se vyvíjí. A pokud si ve školce nestěžují, počkala bych, jak se to vyvine :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
5.3.16 20:35
@filad píše:
Ahojky,

no zacatky ADHD (ADD) lze vypozorovat uz pred nastupem do skoly.
U Martinky to bylo tak, ze jsme se jakoby postupne skladali „puzzle“ z jejiho chovani :lol:
Zacalo to tim, ze v 10ti mesicich vylezla z detske postylky a nebylo mozne ji tam udrzet (radeji jsme uz tehdy zvolili normalni postel se zabranou aby nelezla z vysky), cviceni maminek s detmi byla katastrofa, narusovala vsem program a ostatni maminky nam davaly najevo, ze nase pritomnost tam neni vhodna, protoze mala strhavala pozornost i jejich deti. Nedelala zadna cviceni s nimi, naopak lezla do mistnosti s ruznymi cvicebnimi pomuckami, zkoumala satnu, kuchynku atd. V 15ti mesicich naprosto odmitala kocar - od te doby ani golfky. Na hristi litala od klouzacky ke kolotoci, houpacce, piskovisti - nikde nevydrzela dele jak 2 minuty. Kdykoliv jsme vysli ven, tak mala musela jit jen za ruku, jinak okamzite brala drahu, pustit jsme ji mohli jedine kdyz v dosahu nebyla silnice. Ve trech letech (v lednu 2007) jsme ji dali do skolky, ale po trech mesicich ji vyhodili. Ze v zadnem pripade. Nemohli zajistit jeji bezpecny pobyt ve skolce. I pres velkou fyzickou zdatnost jeste neumi ani na kole protoze kdyz neco zahledne tak zacne ukazovat - pusti riditka - nebo se otaci za tim co ji zaujalo. Nereagovala ani na to, jak se rika: tak ja jdu sama - a jine deti hned letely za mamkou aby ji nahodou neztratili - u nas ani nahodou… :lol: to si asi martinka v duchu rikala (tak si matko jdi aspon budu mit klid :lol: :lol: )
Nyni navstevuje Spec MS a byla ji pridelena i osobni asistentka, ale vzhledem k tomu, ze u nasi dcerky jde o masivni psychomotoricky neklid, nefunguje v podstate ani jeji pomoc.
Doporucuji toto: http://www.ordinace.cz/…ivitou-adhd/
Dcerka je opravdu extremne vzdorovita.
Ale je to jen zlomek co jsem napsala.

Kacka

jako by jte psala o naší. Diagnoza ADHDs poruchou pozornosti. novinka min. týdne. tušila jsem to…nevěřila jsem, že dokáže být tak zlobivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
11.3.16 14:10

Jo holky nemáme to jednoduché, ale nebojte bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.16 16:53

https://m.youtube.com/watch?…

Nasla jsem neco, co by mohlo byt ku prospechu. Jinak dokument ma i sve webovky, www. nepozorni, cz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.17 11:41

Prosím vás, je možné, aby ADHD mělo i dítě, které dokáže klidně sedět na zemi a čtvrt hodiny si hrát s legem, ale třeba dělá to, že i v šesti letech shazuje věci okolo sebe - i v tomto věku se bojíme mít na stole ubrus, počmárá podlahu, rozlívá vše co je kolem něj. Většinou dělá nejraději víc věcí zároveň. Baví ho kreslit, něco vyrábět, ale většinou si k tomu pustí i tablet.
Jedou měl puštěnou televizi, tablet a do toho si stavěl lego.

Nikdo z nás rodičů toto nedělá, tak se chci zeptat, zda je to normální. Pro mně ne, televizi přes den má puštěnou jen on (déčko), my si ji vůbec nepouštíme. kdž už něco k práci, tak maximálně jen hudbu.

nebo je to normální? jo a pořád říká, že se nudí… ale to asi říkají všechny děti..nevím.

Taky miluje děti a chce kamkoli kam jsou děti (i cizí 8o ). k cizím přijde a tak dlouho na ně kouká, až se s nim začnou bavit…někdy teda před ním utíkají. říkal nám, že to takhle dělá když se chce s někým seznámit a většinou to vychází 8o 8o 8o

(upozorňuju že jsem těžký introvert a toto jeho chování naprosto nechápu… tak se ptám, protže já byla opravu extrémně stydlivá a k cizím dětem jsem chodit nechtěla, natož abych se s nimi měla seznámit, to byl pro mě spíš trest, jít někam, kde jsou cizí děti! 8o :oops: )

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
15.4.17 12:04

@karlle
No mé dítko byl něco podobného pomocí léčby se to upravilo…Ale je to prý na celý život.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
15.4.17 12:05
@Anonymní píše:
Prosím vás, je možné, aby ADHD mělo i dítě, které dokáže klidně sedět na zemi a čtvrt hodiny si hrát s legem, ale třeba dělá to, že i v šesti letech shazuje věci okolo sebe - i v tomto věku se bojíme mít na stole ubrus, počmárá podlahu, rozlívá vše co je kolem něj. Většinou dělá nejraději víc věcí zároveň. Baví ho kreslit, něco vyrábět, ale většinou si k tomu pustí i tablet.
Jedou měl puštěnou televizi, tablet a do toho si stavěl lego.

Nikdo z nás rodičů toto nedělá, tak se chci zeptat, zda je to normální. Pro mně ne, televizi přes den má puštěnou jen on (déčko), my si ji vůbec nepouštíme. kdž už něco k práci, tak maximálně jen hudbu.

nebo je to normální? jo a pořád říká, že se nudí… ale to asi říkají všechny děti..nevím.

Taky miluje děti a chce kamkoli kam jsou děti (i cizí 8o ). k cizím přijde a tak dlouho na ně kouká, až se s nim začnou bavit…někdy teda před ním utíkají. říkal nám, že to takhle dělá když se chce s někým seznámit a většinou to vychází 8o 8o 8o

(upozorňuju že jsem těžký introvert a toto jeho chování naprosto nechápu… tak se ptám, protže já byla opravu extrémně stydlivá a k cizím dětem jsem chodit nechtěla, natož abych se s nimi měla seznámit, to byl pro mě spíš trest, jít někam, kde jsou cizí děti! 8o :oops: )

Myslím, že je to možné, protože syn, když ho něco baví, tak také u toho dokáže sedět dlouho, naopak věci, které se mu příčí dělat, nevydrží u nich ani pět minut. A také je jako tank mezi dětmi, má problémy se seznámením…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
15.4.17 12:38

To že se lidé s poruchou pozornosti umí úplně propadnout do činosti která je baví je naopak součást obrazu toho, že jim holt nervová soustava funguje jinak.

Stejně tak, že tedy dělají několik věcí najednou

A tedy nudící se hyperaktivní dítě znamená, že nemáte úplně ideálně nastavený režim a je docela dobře možné, že to je jedna z příčin, která může zesilovat jeho obtíže.

Zkuste se poptat v nejbližší speciálně pedagogickém centru, PPP a ranné péči, jeslti něke ve vašem okolí nejsou podpůrné skupiny pro rodiče s dětmi s poruchami pozornosti. Občas tam zajít stojí i za překonání vlastní stylivosti a obav, může vám to opravdu dost ulehčit život mít možnost naživo sdílet zkušenosti s lidmi ve stejné pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
15.4.17 13:07

Deti s adhd by měli mít nějaký koníček Kde si vybije energii. Za me i v tom bude rozmazlensot. Dítě s adhd by v šesti nemělo dělat to co pises. K tomu určite když si hraje nemel by mít tablet. U děti s adhd by televize a tablet bych dávala opravdu minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.17 13:41

Diky. ja jsem si rikala, ze prece nemuze byt adhd, ze je jen sportovneji zalozeny, protze kdyz ho neco zaujme, tak opravdu nevnima a venuje se ciste jen tomu.

pravdou ale je, ze kdyz ma chvili vydrzet u neceho co ho nebavi (jidlo) tak je to obrovsky problem.

donutit ho k necemu co ho nebavi je nadlidsky vykon a nejprve on sam musi uznat(ruznymi nasimi argumenty) ze to pro nej bude lepsi a ze to teda delat bude.

nekd nevime zda je to rozmazlenost nebo ho fakt trapime, atd. ale ani ve snu b me nenapadlo, ze ma adhd, protoze mame dojem, ze je pomerne hodne inteligentni. (perfektne treba pocita, prestoze jeste nechodi do skoly). tak jsem si myslela, ze tot adhd neni. je to nase prvni dite a nejak nemam urcenou miru pro to co je a co neni u tech deti normalni :))
je fakt, ze kdyz dela nejakou cinnost, ktera ho bavi, tak u toho mluvi. neustale. a kdyz je tam sam a nebezi tv ani tam nikdo neni, tak to dela jen dokud ho to bavi. jako ted, nabarvi jedno vajicko, al uklidit uz to nechce, jde proste pry od stolu hrat si s legem. a pak ruzne preletava od jednoho k druhemu, hracky jsou vsude, ale nic nesmime uklidit protoze nam rekne ze si s tim hraje/chce hrat.

ale ja spoustu veci povazuju za normalnich. kdyz jsem byla mala ja, taky bylo obcas vic veci rozkramareno, ale vedela jsem, ze uz si snima hrat nechci, jen jsem byla lina a nechtela uklizet :oops:

takze ja vubec nevim kde je ta mira jake to dite je/neni jeste v norme:) a zmatlo me, ze u veci co ho bavi fakt vydrzi dlouho. jsem zvedava na zari, az pujde do skoly a budou tam po nem chtit domaci ukoly a veci co ho treba nebudou bavit… ale on to nakonec vzdycky udela, je inteligentni a kdyz se kousne, tak vydrzi. ale jakmile ho nekdo nuti, to nechce. (to jsem zas myslela, ze je kvuli znameni zverokruhu - beran :oops: )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA