ADHD - hyperaktivita s poruchou pozornosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
421
11.5.13 21:03

@khamoro Aha, takže oni k vám přistupovali né zrovna hezky, když ještě neměl potvrzené ADHD? Ale je to dobře, že teď už k němu přistupují jinak, ty děti si to zaslouží. Jasně, že zazlobí tak, jako každé běžné dítě, ale přece jen je to u nich často podmíněné tou hyperaktivitou.
A co na facu, už jste tam všichni? :) Mně ten facebook fakt nějak nebere, mně úplně stačí, když přijdu domů, sedí u toho manža, pak přijdu k ségře, sedí u toho švagr atd.. :mrgreen:
Já sice sedím u e-mimina, to je fakt, ale zas né furt. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
11.5.13 21:27

@Sarael Není zač…k tomu je odkaz přímo na veb kde jsem čerpala…po přečtení mnohého už chápu, a syna vidím jinak a i se ho snažím chápat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
22.5.13 21:27

Ahoj,
máte někdo zkušenosti s dětským lokátorem? Nám teď už dvakrát utekla ta naše holka a dneska jsem už s nervama v koncích, protože jsme jí nenašli a přivezli nám ji policajti, že teďkom to necháme být, ale příště by už to řešili.. :( Ať si ji lépe hlídáme..Jenže my máme dveře i vrátka venku zabezpečené, dneska se jí to bohužel podařilo otevřít a v mžiku byla pryč. Jako já si nemyslím, že bych se o ní starala špatně, to prostě někdy fakt nejde uhlídat. :(
Pořídili jste někdo svému dítěti lokátor? Jste s tím spokojeni, funguje to, tak jak má? Já jsem nenašla recenze, takže nevím, který je spolehlivý a který bych měla pořídit. Kdyby měl někdo nějaký tip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
22.5.13 21:36

@Sarael Šílený..bohužel nikoho ve svém okolí neznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
24.5.13 17:02

Sarael, to utíkání, znám. U nás to tedy nedošlo až tak daleko, že by ji přivezla policie. Naštěstí jsme ji vždycky dohledali sami. Bydlíme na vesnici a naštěstí není tak veliká. Ale ty pocity, když to svý dítě nemůžeš dohledat, znám. V té době, když byla Adéla malá, jsem netušila, že nějaké takové zabezpečení existuje. Museli jsme to nějak zvládnout.
Ale vloni jsme pro rok a půl starou dceru kupovali bazénovou chůvičku a ta by se dala použít i na hlídání. Je to takový náramek (jakoby hodinky). Ty se navlíknou na ruku a takovým klíčkem uzamknou, aby to dítě nemohlo sundat z ruky. Pak je druhý díl (jakoby chůvička) a tu máš u sebe. Jakmile pásek přijde do kontaktu s vodou a nebo se vzdálí mimo dosah, začne to hulákat. Kupovali jsme to v Hornbachu a stálo to kolem 1500,–Kč (alespoň si to myslím) a je to od Marimexu http://www.marimex.cz/…va-chuvicka/
Jestli je ale dobrá netuším, páč to moc nepoužíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
26.5.13 08:59

@Milli76 Díky, žes napsala! :) No my jsme ještě ten den objednali zařízení, které funguje na stejném principu, jako píšeš, že máte vy, akorát se teda dívám, že to naše je do kratší vzdálenosti, což je blbé, protože mi to bude hulákat asi furt, když zahradu máme velkou. Ale zas jsme to brali spíš jen na zkoušku a levnější a pak bychom když tak koupili lepší.
Já jsem si taky teď byla jistá, že jí zase najdeme, jenomže ona šla do restaurace- kousíček od našeho baráku a to nás prostě nenapadlo, že bude někde uvnitř. A ty policajty na nás zavolala přímo ta restaurace, což nás trošku naštvalo, protože stačilo, aby se jí zeptali na adresu a řekla by jim úplně celou. Byli jsme hned za rohem. Snad se to už nestane, protože jako to bych fakt nerada, aby na mně přišla sociálka. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
26.5.13 12:37

Serael, tak to je mazec. Se ti nedivím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale na druhou stranu jim to nemůžeš mít za zlý, oni nemohli tušit, že jde o hyperaktivní dítko. Třeba měli strach, jestli to není dítě nějakých alkoholiků a svůj život netráví po hospodách. Dneska se děje spousta prapodivných věcí a hlavně, pak by za to mohli být stihaný, že to neoznámili. Sarel, příště až se tam objeví, už budou vědět čí je :lol: :lol: :lol:
Nám Adéla zdrhla k jedněm lidem (známým) na druhým konci vesnice. Adélka se zeptala, jestli tam není tatínek a jestli si k nim může jít hrát, že mamka za chvíli přijde na kafe. No a když jsem po tři čtvrtě hodině nešla, tak mi zavolala, jestli vím, kde mám Adélu. Mě nenapadlo, že by tam vyrazila. Hledali jsem ji s manželem všude, už už jsme chtěli volat policii.
Pak mi ještě zdrhla na dovolený. Sebrala se a šla se podívat na koníky. Tenkrát jsem myslela, že mě odvezou, páč tam tekl okolo potok a já myslela na to nejhorší. Vytratila se mi při placení občerstvení. Byl to mžik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
5.6.13 21:58

@Milli76 Ani jsem si nevšimla, žes napsala! :nevim: :)
No s těma dětma to nemáme fakt jednoduché..Já bych asi normálně potřebovala i nějaké rady ohledně výchovy. Myslím, že u té mé problémové nejstarší se snažím nejvíc a stejně je to všechno na prd. Tu mladší ani pořádně vychovávat ještě nemusíme a je hodná, poslechne, prostě je to úplně o něčem jiném.
Je fakt, že nejstarší má kombinaci více problémů, tak možná proto, ta výchova moc nezabírá. Fyzické tresty, domlouvání, vysvětlování, prostě nic. Už jsem si před pár měsíci udělala vizuální formu odměňování a trestání ve formě smajíků a odměny, což by na ní prý zabírat mělo a jako zatím teda vůbec! :?

Lokátor nám přišel už před nějakým časem, no bohužel jsme zjistili, že to je asi vadné, páč nám to řve už po 3 metrech, takže furt. Zkusím objednat kvalitnější a uvidíme.

A ty útěky..Je to fakt otázka vždycky chvilky, přesně jak píšeš. Dneska jsem schovala klíč úplně na horu na skříň, aby tam fakt nedosáhla, šla jsem napustit vanu malé, pak přijdu a holka zase venku na zahradě a sní naštvaná sousedka! Mám už tady pověst nezodpovědné mámy, všechno mně to strašně mrzí a štve, ale co mám dělat, tak prostě nejsem super máma no!! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.2.14 22:45

Vidím svojí Ellinku :-)

Tak mám z toho ženský hlavu v pejru :-( :-). V březnu jdeme k neuroložce, s Elli jsem tam chodila hned od narození, byla přiškrcená pup. sňůrou a to hned dvakrát, nedýchala musely jí rozdýchávat a musely na ní vzít kleště, asi divočila už v bříšku:-)). Paní doktorka nám řekla v létě v nemocnici, když malá se ve dvě ráno probudila a řvala doslava na celé dět. oddělení že tohle hyperaktivní děti dělají. Nevydrží ani u pohádky a vlastně u ničeho, venku s ní jdu jen já bez kočárku, mamka jí tam musí ještě nějak nacpat:-)). Nedávno mi vlítla na silnici, vztekala se a vzpírala že chce sama sama, noo tak já jí na chvilku pustila aby neřičela a lidi se neotáčely a nekoukali na mne jako na matku trapitelku:-). Ona vždy řve na celou ulici a já se to snažím házet do autu že se nic neděje:-)).Chodím do školy dálkově, jsem na ní sama a mamka mi jí hlídá když jsem ve škole a vůbec teda nevím co bude dál. Práškama jí cpát nechci. Má strašně mooc energie a mne teda někdy fakt ubývá. Pusinku nezavře od rána co vstane, vše komentuje a jít s ní do obchodu je něco, vše zkoumá, povídá o tom a fakt vše komentuje, tento týden bylo vidět na jedné paní prodavačce že jí Ellinka vadí jak furt povídá. Já jsem holt už na to zvyklá ikdyž někdy nevím kde mi hlava stojí:-)). Chci jít brzo do práce ale teď mám teda obavy aby to mamka s ní zvládla bez kočárku a do školky jí zatím nevezmou. Má nás úplně na háku. Je to beran a myslím, že je to i tím znamením:-). Je pravda, že mamka mi říká ty s ní máš teda svatou trpělivost, v klidu se jí vše snažím vyslvětlit:-)). Jinak je moc šikovná, od 16 ti měsíců mi vyndavá prádlo z pračky a nosí k sušáku a nedej bože kdybych si ho chtěla vyndat a odnýst sama :-))) V březnu jí budou tři. Ach joo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
16.2.14 23:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
16.2.14 23:19

Něco podobného zažíváme s naším Honzíkem, jsou mu čerstvě čtyři roky. Porod byl teda normální, ale začalo to už v porodnici. Pořád brečel a poslední noc v porodnici jsem začala kojit v 10 večer a skončila v 7 ráno před vizitou. Pokaždé, když jsem ho uspala a dala do vozíčku, tak do pěti minut spustil neskutečný pláč, že by vzbudil celou porodnici. Po pár pokusech jsem to vzdala. Doma to pokračovalo, buď jedl, spal a nebo brečel. Když začal chodit, tak všechno stahoval, později rozbíjel, rozhazoval hračky a dělal nepořádek. Vylíval skleničky, venku utíkal z hřiště, atd… Teď je už o něco rozumnější, ale jít s ním do krámu je občas nadlidský výkon. I ve čtyčech letech ho posazuju do košíku a jezdím prostředkem uliček, aby nemohl nic stáhnout. Taky všechno komentuje. Doma mi to nevadí, ale nedávno jsme byli v kině a on celý film nezavřel pusu a na vše měl spoustu otázek. Od září chodí do školky a hned první den se mě učitelka ptala, jestli dobře slyší. Slyší, ale nedbá. Teď ho občas chytají záchvaty vzteku, když mu něco nechci povolit. Snažím se vše vysvětlovat a pozitivně motivovat, ale občas je to těžké. Jinak je moc chytrý a šikovný, ale mou trpělivost, teda zkouší na maximum. Naštěstí mám blízko rodiče, kteří ho občas pohlídají a má je rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.2.14 16:12

Zdravím,
co se tak dívám na moje předešlé příspěvky, které zněly někdy dost pochmurně, nedá mi to a musím se připojit s radostnějším příspěvkem.

Naši 6-letou slečnu musím pochválit, protože od července minulého roku se ve všem hodně zlepšila, zmoudřela, zklidnila se a já s ní můžu zase kdekoli bez problémů jít, nemusím hlídat na každém kroku a hlavně se ani nemusím bát, co nám kde zase vyvede. Dokonce se začala zapojovat do kolektivu dětí a učitelky ze školky mi od září hlásí skoro jen samé dobré zprávy, tak jsem strašně ráda a mám pocit, že se po dlouhé době můžu zase normálně nadechnout a jen se každý den modlím, aby jí to už zůstalo a neobrátilo se všechno zase k horšímu. Byla taky přijata do běžné ZŠ, což byl můj cíl a věřím, že společným úsilím tu školu nějak budem zvládat, i když mi je jasné, že žákajda se určitě bude plnit poznámkama z občasného nevhodného chování, ale hlavně, aby se tam dceři líbilo, zvládala a budu spokojená.

Všem nám a našim dětem bych moc chtěla přát, aby se ve všem zlepšovaly a my z nich měli jen a jen radost. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.14 23:53

Ahoj, až donedávna jsem netušila, že, syn má ADHD. Od mala byl nespavec, vše ho dohání k pláči. Ráno vstává mezi 5-6 večer kdybych ho nuložila ve 20h tak vydrží i do půlnoci. V noci se budí, je náměsíčný, odmlouvá, nechce uklízet, vzteká se brečí, je to prvňáček, ze začátku škola OK, ale poslendí dobou zapomíná, nechce dělat úkoly, psaní je katastrofa narozdíl od matiky, kde je fakt dobrej. Jít s ním na nákup je PEKLO, všechno musí omakat, vypadá jak nevychovanec, běhá tam, skáče…Od ráno do večera hubičku nezvaře, nenechá nás s manželem ani doříct větu, do všeho nám radí a můžu vám říct, je to na mašli :cry: U ničeho neposedí, ani u oběda, furt se jakoby kymáci, povídí u toho, odbíhá…Jsme teprve na začátku, máme za sebou psychologa, který potvrdil doměnku neuroložky že má ADHD a EEG při bdělém stavu…v květnu nás čeká MR mozku a zátěžové EEG…Jsem už úplně vyřízená, mám náročnou práci, skoro vůbec se nevyspím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.14 00:06

Ahoj, zrovna dneska jsem to tady pročítala. Syn má 3 roky a já si už taky delší dobu kladu otázku zdá též máme nebo nemáme ADHD. Nás snad jediný co trápí nejvíc je to, že ho venku nemůžu pustit jen tak, pořád za ruku, jinak mi uteče. Nemá vůbec žádnej pud sebezáchovy, to je asi nejhorší. Zlobí, neposlouchá, za každou cenu si chce prosadit svoje. Teď začal chodit do soukr. školky, já z toho měla takovej vítr. Do dneška, ale vše v pohodě. Ale dneska jeli mhd do solný jeskyně a syn prý najednou v prostřed jízdy utekl přes celej autobus a vůbec ho nemohli dostat zpět na místo. Tak jsme si pak s povídaly a uč. mi řekla, že syn je nadprůměrně inteligentní a ta zlobivost a chování s tím bývá dost často spojeno. Asi jsem to teď splácala vše dohromady. Každopádně opět přemýšlím, jestli někam jít nebo to zatím nechat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.14 00:23

A jinak abych to teda ještě doplnila, tak mi spíteda celou noc od narození v pohodě, k jídlu ne doma, ale ve školce si sedne normálně a jí. Čteme pohádku u toho vydrží, jen někdy začne povídat o obrázkách v knížce, ale to je snad normální. Hrát si sám taky dokáže, ikdyž jestli se tomu vůbec dá říct hra, ale prostě se zabaví, což je podle mě důležitý. I u pohádky v tv vydrží. Minule byli zase ze školkou v divadle, tak prý celou dobu seděl jak zařezanej akoukal, jen teda než to začlo, tak neposeděl a lítal po celým divadle. Ale neposlechne, když mu něco vytknu, tak řev a pak brek, ale nedostali jsme se do fáze, že by se mi někde válel po zemi, to ne. Dětem na hřišti stále bere hračky, jeho ho vůbec nezajímají, pořád do někoho strká, to samé doma do sestřičky, 100× můžu vysvětlovat, že se to nesmí. No můžu říci, že hřiště, aqua a podobý chodí s taťkou, já to prostě nedávám, já bych ho nezvládla. Takže to máme rozdělený a já jsem procházková, čtecí a hrající si doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA